dupa ce am primit mac pro-ul, nu stiu ce mi-a venit sa caut pe google cuvintele ‘‘mac pro’’ si ‘‘toxic’’ si… stupoare.. ce am gasit. mai multe reportaje in care multa lume era ingrijorata de faptul ca modelele mac pro 2008 si mai vechi ar emite benzen si derivati ai benzenului, foarte periculosi pentru sanatate.
noroc ca modelul meu este 2009, dar nu exista informatie sigura ca problema a fost remediata, asa ca fac apel la macuserii cu mac pro 2008, daca au habar de problema aceasta, si daca s-au afla vreodata intr-una din situatiile prezentate de oameni( gen ‘‘miroasea intreaga camera, nu puteai sa stai ‘’, altul zicea ca miroasea chiar a ‘‘weed’‘).
cam 70% din utilizatorii de macpro 2008 au decedat din cauza emanațiilor de benzen…
restul au fost răpiți de extratereștri
eu cred că au folosit cam 2-300 de grame de benzen la fiecare calculator, altfel de unde atâtea emisii?
io zic să stai liniștit, mai greve sunt emisiile de ozon de la imprimante
mi-a placut raspunsul dacule:)).
ai fost fun, dar totusi e o problema serioasa.
sigur că e serioasă, dar nimeni nu știe unde ar putea fi benzenul ăla într-un mac pro…
placa de baza nu are
memoriile nu au
sursa? exclus…
poate să fi șters carcasa de aluminiu vreun chinez mai harnic cu o cârpa, ceva…
câteodată isteria mediatică crează valuri de panică greu de explicat
o fi fost si publicitate negativa, dar unii oameni chiar s-au plans de probleme. chiar toti sa fi mancat ‘’ ceva negru’‘? sau sa fi facut reclama negativa? greu de acceptat.
eu cred ca au fost probleme, toate serile de la apple au avut cate o chichitza peste care s-a trecut cu un update.
si nu e chiar benzen daca cititi articolul, sunt derivati ai benzenului, nu stiu chimie, asa ca nu ma bag, doar am atras atentia.
Am intampinat la mai multe laptop-uri de-alungul timpului probleme similare cu cele descrise de tine. Mirosul provine de obicei de la incalzirea lipiciului cu care sunt lipite anumite etichete. Sper ca nu este atat de periculos cum spui tu. Ma gandesc ca poate este totusi o exagerare faptul ca mirosul provine de la compusi ai benzenului.
si banala naftalina are nuclei aromatici (benzenici) in structura, ba chiar se spune ca e foarte cancerigena…dar nu am auzit sa fi murit lume de la naftalina. Pastilutele tot pe baza de naftalina se pun in pișoarele barurilor, nu cred ca femeia de servici s-a intoxicat…ar fi venit la mine la spital. Daca e sa ne luam dupa orice, nu am mai folosi nici monitoare pe motivul cristalelor licihe care contin mercur; nu am mai lua becuri economice pentru ca daca se spart, atunci emana o cantitate considerabila de mercur.
PS: nut-i fa griji, trebuie o cantitate destul de mare, iar compusii trebuie sa sublimeze (sa treaca din solid in vapor)...ceea ce nu se petrece la Mac Pro. Fi linistit.
Mercurul din monitoarele LCD sa sti ca este foarte toxic daca ai spart monitorul.
Un user de pe macrumors povestea ca daca l-ai spart, ai pus-o. Nu stiu timpul de injumatatire al mercurului, dar este foarte toxic, afecteaza ireversibil sistemul nervos, imunitar, reproducator..
In fine, problema era la modele 2008, daca nimeni din romania nu a intampinat problema descrisa, este foarte bine, sper nici sa o iintampine.
Offtopic: mai fir-as al draq sa fiu… La cate mi-au trecut prin mana pana acum, ma refer la lcd-uri sparte, busite, izbite, terci, muci, cum vreti voi, inseamna ca va scriu acum de pe lumea cealalta… Care draq o fi si aia…
@pitagora Mai tata, ori nu ai ce face acasa, ori esti mic de tot si crezi tot ce se vehiculeaza, ori scuza-mi sinceritatea, esti de-a dreptul put si simplu. Ce bazdaci stai si inghiti toate ineptiile de pe net? Stai si sapi cautandu-le sau ce? Cati oameni au sau au avut atatea generatii de mac in casa si nu i-a durut nici in cot? Serios acum! Lasa naiba zvonacii de pe net si bucura-te de masina de calcul in voie.
@Pitagora: desigur ca intoxicatia cu naftalina poate fi letala…dar totusi depinde de doza si asta trebuie mai intai sa sublimeze o cantitate destul de mare sau sa o mananci; si medicamentele sunt otravuri in doze mici. In laboratoare s-au intoxicat multi cu mercur si acolo chiar erau cantitarti considerabile de vapori si chiar scapate pe pardoseala de lemn unde s-a infiltrat, nu ca la un amarat de monitor lcd. Eminescu a luat injectii cu mercur timp indelungat, deci cate monitoare or fi sparte sa egaleze dozele )))....si saracu’ a murit destul de tarziu de la instituirea medicatiei.
Probabil ca esti la varsta unde tot ce zboara se mananca; pe mine nu ma poate anunta oricine despre reactii si toxicitate, caci cu astea ma ocup si asta am studiat.