Calibrare display extern
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 18.06.09

Am cumparat destul de recent un monitor extern pentru Macbook Air-ul de pe care lucrez, un Dell U2312HM, fiindca din cate auzisem e cel mai bun IPS pe buget pentru design. Cu setarile din fabrica se vedea groaznic in Photoshop, pana si displayul de pe Air parea mai ok ( si din cate stiu cel de pe Air e chiar inferior celor de pe Macbook Pro ), asa ca am incercat sa il calibrez: profil ICC custom, setari luminozitate, contrast etc.

Problema e ca nu stiu cum as putea sa il calibrez cat mai bine fara un colorimetru ( nu am destui bani incat sa imi pot permite unul, costa aproape la fel de mult ca monitorul in sine ), asa ca vroiam sa vad cum il folositi voi: setari de pe tftcentral, calibrare din Mac OS, etc.,  daca ar putea sa-mi raspunda cineva care detine un model asemanator ar fi ideal smile A, si inca o chestie, ma enerveaza la culme folia anti-glare de pe el, a avut cineva curajul sa o dea jos ( stiu sigur ca se poate, doar ca e destul de riscant )?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj / Suceava
Macuser din: 24.10.08

Referitor la folia antiglare, destul de probabil sa fie intr-un singur strat cu filtrul de polarizare al LCD-ului.
Adica filtrul in sine sa aiba suprafata tratata antiglare.
Mai bine da-i pace.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Nu cred, cel putin din cate am vazut aici http://www.overclock.net/t/1216559/how-to-remove-anti-glare-coating-from-a-dell-u2312hm-monitor-and-others destul de multi au facut asta fara probleme, e adevarat ca devine mai fragil, nu poate fi sters deloc cat timp e incalzit.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj / Suceava
Macuser din: 24.10.08

Intr-adevar sunt in straturi diferite la panoul din tutorial.
Tu stii mai bine cum ti-e mai confortabil.
Probabil urmaresti o claritate sporita in redarea detaliilor grafice.
Dispaly-ul lucios e insa mai predispus la zgarieturi, amprente, urme de tot felul (de fapt cred ca acestea devin mai degraba mult mai usor de observat).
Si cum te impaci cu LCD-ul glossy de la MBA? Nu te deranjeaza reflexiile?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 17.10.09

La MBA, panoul e tratat antireflex. Daca vrei sa faci artificiul despre care vorbesti, vei regreta cand vei vedea ca reflexiile sunt incomparabil mai puternice decat la MBA (fireste, presupunand ca folia antiglare nu e tocmai filtrul de polarizare, caz in care distrugi panoul).

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Nu ma deranjeaza deloc LCD-ul glossy de la MBA, la birou nu am probleme cu refexii iar in oras de obicei e ok peste tot cu luminozitatea la maxim. Asta nu e problema cea mai mare, sa zicem ca as putea trai cu el chiar si cu coatingu antiglare, daca ar reda culorile cum trebuie.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

pănă să dai folia jos, citește aici
mai sunt și alții care spun pe net cum au calibrat acest monitor
acuma, probabil că tu vrei ca imaginea de pe acel monitor să fie căt mai apropiată de ce vezi tu pe laptop
dacă te vei juca prin setările monitorului, cu siguranță vei reuși - dacă nu-ți convine ceva, oricum te poți întoarce la setarea standard
ai grijă ca temperatura monitorului să o setezi prima, apoi celelalte variabile
succes!

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

In cele din urma am dat luminozitatea la maxim cu restul setarilor standard, si am folosit urmatorul profil ICC . Mie mi se pare ca se vede ok acum in comparatie cu Air-ul, pot spune chiar ca reda culorile mai bine, singura problema ramane stratul antiglare pe care cred ca o sa-l dau jos chiar si daca pierd garantia, devine foarte enervant cand lucrezi mult timp in PS la detalii. Ma gandeam sa incerc mai intai pe un monitor vechi de cativa ani, in cazul in care stratul antiglare e la fel.

@dacuBurebista Am incercat setarile din diferite review-uri, dar de fiecare data imaginea arata aiurea, prea rosie.