Doresc sa curat de praf in interior (in mod special coolere) macbook pro-ul unibody din dotare, folosind un spray cu aer comprimat. Intrebarea mea e cum il pot desface? De ce surubelnita am nevoie?
Cand am zis “nu-l mai deschizi in veci” ma refeream la “nu-l mai deschizi fara sa-l deteriorezi”. Suruburile sunt foarte sensibile si se rod foarte usor, risti sa pierzi forma de torx/+/TS sau ce-o mai avea si ramai cu un cerc gol. Cum il deschizi in cazul asta? Tragi de carcasa nu? Normal ca nu-s rachete si il poti deschide, dar cel mai probabil cu forta bruta.
Damircea, de ce ai nevoie să-l desfaci?
De desfăcut e simplu: ai nevoie de o surubelnita in cruce, cu cap foarte mic (le gasesti la magazinele de chinezarii, chiar la micile magazine de scule).
Suruburile se desfac foarte usor: sint citeva scurte si 2 sau 3 lungi. Nu ai ce sa strici daca nu-ti tremura mina. Fa-ti o schema pe hirtie, ca sa stii de unde le-ai scos.
Scoti suruburile, inlaturi capacul si ai in fata măruntaiele laptopului, de fapt, niste capsule.
Mai simplu e sa te duci cu el la un service. Si mai scump, dar daca nu esti sigur pe ce faci, e nițel mai safe.
Bafta.
Eu am truse de scule made in china sincer. Au intr-adevar tone de capete care mai de care, metalul nu e tocmai titaniu. Dar pana acum nu am babardit nici un surub la nici un client. Sfatul meu e sa cauti sa nu folosesti surubelnite cu capete de marimi mai mici decat ai nevoie ca atunci vei tesi capetele suruburilor. Nici mai mari ca iarasi le faci terci. Daca gasesti sculele potrivite, asa cum au zis si colegii mai sus, nu e mare inginerie sa il desfaci si sa il cureti ajutat de tutorialele de pe ifixit.
Injecttor gresesti si duci omu in eroare , surubul acela se desface perfect cu ph 000 , vezi google
gresesti tu cand scrii injector cu 2 de t, eu am reusit sa desfac macul din semnatura, macbook pro 13 2009si un macbook white 2008 fara sa stric ceva cu PH00 , ifixit poate confirma asta.
..sau de ce nu….ifixit greseste cand recomanda la PH00
Nu vă înțeleg oameni buni . Toată lumea are mai multe șurubelnițe pe acasă. Folosiți una care se potrivește. Nu mai știe lumea să deșurebeze câteva șuruburi? Refuz să cred că cineva are nevoie de tutoriale pentru a face asta…
Nu vă înțeleg oameni buni . Toată lumea are mai multe șurubelnițe pe acasă. Folosiți una care se potrivește. Nu mai știe lumea să deșurebeze câteva șuruburi? Refuz să cred că cineva are nevoie de tutoriale pentru a face asta…
PH00 nu e chiar la toata lumea… In afara de macbook-uri, alte laptopuri si poate ceva telefoane mobile, nu vad la ce s-ar potrivi. Eu nu as macelari suruburile foarte fine incercand pe rand cu tot felul de surubelnite, pana se potriveste vreuna. Off topic - Daca e s-o luam astfel, si un varf de cutit sau briceag isi face treaba, cu urmele de rigoare.
Eu la mine am gasit suruburile blocate cu un fel de lichid gen Loctite, ca sa nu se desurubeze singure - se vedeau urmele de lichid pe filet. Daca nu cumparam un PH00, aleluia. Iar un surub cruce macelarit il mai scoti cu bormasina sau tragi de carcasa si ii pui saiba, sa nu se vada gaura marita. Nu cred ca vreun posesor de laptop ar fi incantat de rezultat/aspectul final.
Nu atît şurubelniţa în sine, cît dimensiunea mînerului şi potrivirea în cruce. Cu cît presiunea e mai mare, cu atît se desface mai uşor şurubul, iar deformările apar mai rar. Nu ai presiune cu o şurubelniţă mică şi fină.
Pot face demonstraţia, după ce m-am chinuit cu o una Gembird.
Important e ca crucea mamă să se îmbuce bine cu crucea tată.