2 din 2
2
Cum pot desface un macbook pro unibody pentru a-l curata de praf?
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: Wonderland
Macuser din: 20.05.09
iaru - 17 Februarie 2013 02:07 PM

Nu atît şurubelniţa în sine, cît dimensiunea mînerului şi potrivirea în cruce. Cu cît presiunea e mai mare, cu atît se desface mai uşor şurubul, iar deformările apar mai rar. Nu ai presiune cu o şurubelniţă mică şi fină.
Pot face demonstraţia, după ce m-am chinuit cu o una Gembird.
Important e ca crucea mamă să se îmbuce bine cu crucea tată. smile

daca tata o are prea mare, pe mama o s-o doara,
ca sa n-o doara( a se citi: sa evitam complet deformarile), toata trebu s-o aiba de marimea ph 00)

PS: ai mac? bravo! n-ai surubelnita PH00 nu mai scrie prostii in astfel de threaduri,pentru ca pe mac vor ramane niste semne care vor ingreuna revanzarea macului sau adio de la surub
PS2: suruburile astea sunt atat de moi si pretentioase ca eu nici nu le-am mai pus la loc, le-am pus intr-un loc sigur dar nu pe mac,
deoarece eu ma bag in el regulat cand il curat de praf
m-am bagat cand am schimbat ramul( de la 2 la 4, de la 4 la 8)
cand am montat optibay-ul

Semnătură 

Macbook Pro 15” Late 2008, OS 10.8.4
iPad 4 32Gb cellular, White
iPad mini retina 32gb cellular, White
iPod Touch 3G, 64 Gb

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 16.06.08

UPDATE:

Am curatat laptopul de praf la interior cu ajutorul aerului comprimat si surubelnitei PH00.

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.10.05

cu setul asta http://www.dedeman.ro/ro/set-9-surubelnite-precizie-holzer-p.html credeti ca pot deschide un macbook pro mid 2010 ?

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRank
Member

pana la urma am gasit la cora 13/14 ron smile nu-mi vine sa cred la baumax nu aveau, ...

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Spor la treabă ! Încet, cu atenție.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRank
Member

am mai descoperit inauntru ca aveam nevoie de cheie hexagonala micuta pentru suruburile din lateralul HD-ului, din pacate nu aveam asa ca am folosit un patent,

nu s-au zgariat sau stricat, dar na pentru cine mai vrea sa stie smile 

discul meu interior la 5400 era marca Hitachi.

la instalare os am folosit softul asta http://diskmakerx.com cu care faci un osx install disc, binenteles ca trebuie sa ai respectivul install disk descarcat din apple store sau alte surse.

Timpul indicat de instalare pe un ssd intel 520 era de aproximativ 8 minute.

Am avut totusi probleme la final, in ultima secunda s-a oprit si cand ma uit in logs imi zice ca lipsesc niste fisiere…

Acum intrebarea mea pentru cine poate stie detalii.

Eu am descarcat install disc astea pe un imac 27 late 2013, n-o fi oare hardware specific sau ceva de genul?

Mai creez odata install discul sa vedem poate a -2 a oara nu am probleme

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Descarca din Mac App Store.

Eu am folosit createinstallmedia:
Metoda Apple: undeva prin măruntaiele OS X-ului se află un mic soft, pus de Apple acolo, accesibil doar prin Terminal: createinstallmedia. Face și partiție de Recovery, dacă discul pe care vrei să instalezi Mavericks nu o are deja. (La fel face și DiskMaker X, care folosește createinstallmedia). Procedura DiskUtility nu creează această partiție.
- Installer-ul Mavericks trebuie să fie în Applications, adică acolo unde se pune el când îl descarci din Mac App Store.
- Conectează un USB de minim 8 GB, numește-l Untitled (sau cum vrei tu, dar atunci modifică comanda de mai jos).
- Copy/Paste comanda asta în Terminal: sudo /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app/Contents/Resources/createinstallmedia—volume /Volumes/Untitled—applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app—nointeraction (îți va cere parola; va șterge tot de pe volumul Untitled)
- ai răbdare până termină de copiat și de meșterit la volumul cu pricina, după care ai un installer butabil de Mavericks.
Evident, acceasi procedura e si pentru Yosemite.

(din Ghid)

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Member

mersi, ce-i drept avea o problema pe care nu am inteles-o se oprea la 1 secunda si statea acolo vreo 20-30 minute, pana la urma o duce la capat ...
am reusit sa instalez, este incredibil de rapid, desi discul e limitat de sata 2 care duce mai putine decat poate discul adica discul e sata 3 6G si interfata e sata 2 3G, dar chiar si asa e cam de 5-6 ori mai rapid…
e incredibil ce viteza are, totul m-a costa 260 de RON circa pentru discul de 120 giga intel

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

2 din 2
2