1 din 3
1
MacMini pentru incepator?
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.09.06

Am vazut un MacMini pe la Publicitate si ma bate gandu’ sa incerc si eu…tentatia asta e prea mare wink
Se merita sa-l cumpar pentru experimente?

P.s: presupun ca pot asculta muzica(exista winamp pt. mac?) si vedea filme pe mac nu?In caz ca nu ma descurc cu el il fac media center smile

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

poti sa faci ce vrei cu el. e un computer. doar ca e mic…d’aia ii zice mini. e bun si ca opritor la usa.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 14.10.05

Uita de programele care le folosesti pe Windows. Mac-ul are solutii care o sa te atraga mult mai mult. Baga mare si cumpara-l. Dupa 10 ani pe Windows, nu am avut probleme cu adaptarea, mai ales ca exista forumul asta. wink

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Dom’le, nu te uita ca e mic! Burduseste-l de RAM! In multitasking o sa bata tot ce ai minuit vreodata pe PC! Am mai spus-o. Merge mai repede decit un dual G5! La citeva sute, asta chiar ca e o minune!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 07.01.07

@m.Rzv, si eu sunt tot utilizator de Wingoz de ceva timp. Am inceput cu 3.11 si am ajuns la XP. Acum, chiar simt nevoia de o schimbare. Am inceput incet-incet prin a cauta aplicatii similiare sau versiunile de MAC ale aplicatiilor care le folosesc eu. Am gasit sa-mi pun si in cap. Am inteles ca pot rula Windows direct din Mac OS X, cu Parallels, deci teoretic sunt acoperit. Acum strang bani sa-mi iau un Mac Book.

Dupa ce scri tu acolo, ca vrei muzica si filme, sigur nu o sa ai probleme cu un MAC. Succes wink

P.S. Se pare ca nenea OS X se simte bine in mult ram. Deci cel putin 1 gigi ar fi recomandat, din ce am citit eu pe aici. Daca bat campii, rog pe cineva mai in tema sa ma contrazica.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Nu bati cimpii. Cel mai bine e maximum! 2GB RAM! (Dar RAMii de 1 GB sint scumpi!)

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Brisbane, Australia
Macuser din: 07.06.06
iaru - 20 Ianuarie 2007 11:46 AM

Nu bati cimpii. Cel mai bine e maximum! 2GB RAM! (Dar RAMii de 1 GB sint scumpi!)

Deh, poti sa te scumpesti la tarate, si sa cumperi RAM de la Kingston/Kingmax in loc de Apple. E ceva mai ieftin. Atentie insa sa cumperi exact acelasi tip de modul de RAM ca altfel ai dat banii degeaba. Daca nu corespunde tipul de RAM, well… nasol moment

Eu am cumparat MBP-ul meu cu 1G. Vreau sa zic ca mergea superb, pana ma apucam sa scriu cod de Java pentru incarcat imagini monstruoase! Dupa vreo 30 de imagini a vreo 50 de mega bucata, incarcate simultan, incepea sa scrie pe swap ca la balamuc. Asa ca m-am dus si am prestat vreo $175 (AUD) pentru inca un modul de 1G de RAM de la Apple (cum s-ar zice: “Mates Rates”), si acuma chiar nu ma mai ating de swap deloc! Ah, Aperture zboara, iar FCP cu licenta de trial pentru cata vreme m-am jucat cu el merge de n-are treaba!

Eu zic sa te uiti cand cumperi jucaria de noua, daca e mai ieftin sa o cumperi in configuratia de baza, si sa adaugi RAM mai tarziu. Uneori se intampla sa fie mai ieftin. Alteori, nu e nici o diferenta. Diferenta e in banii care ii dai acum - sau ii dai mai tarziu. smile

Ino!~

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Sa mai fi atent ce fel de procesor are. Daca e la mana a doua, poate fi cel mai probabil G4, care nu o sa “bata un G5”.

Intrebai de Winamp: nu este pe Mac, dar este iTunes, care e mult mai destept (trebuie insa sa te obisnuiesti cu el, si sa te dezobisnuiesti de Windows).

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

Acesta este inculpatu’...se merita sau nu?La inceput nu o sa am mari pretentii de la el…muzica,filme si surf.
Din cate am inteles merge orice tastatura/mouse atata timp cat e pe usb,nu?
Presupun ca merge si un monitor normal…nu?

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Brisbane, Australia
Macuser din: 07.06.06
m.Rzv - 20 Ianuarie 2007 12:30 PM

[...]

Da si Da.

Ino!~

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

Acesta este inculpatu’...se merita sau nu?La inceput nu o sa am mari pretentii de la el…muzica,filme si surf.

daca n-ai tastatura si mouse pe usb, iti vand io treaba asta .... e folosita doar 5min cand am testat sa vad daca merge cu MacBook-ul meu.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Cu un G4 1.2GHZ si 512DDR nu o sa ai performante prea mari. Dar daca te hotarasti sa il cumperi (pretul mi se pare bun) va trebui sa ii scoti placuta de RAM si sa pui una de 1GB si de abia atunci o sa inceapa sa iti placa. smile

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

Pei si de unde iau ram?:(
Cu ce configuratie Win e comparabil…?
Din putinele mele cunostinte,stiu ca un mac la 1.2Ghz e mai bun decat un Athlon/Pentium la 1.2Ghz,nu?

[ Modificat: 20 Ianuarie 2007 01:38 PM de SamGold ]

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

RAM iei de unde vrei. Conteaza sa aiba specificatiile tehnice la fel. Nu le mai stiu pe de rost dar ti le spune cineva daca e cazul.
DA, G4 este mult mai rapid decat Pentium la viteze asemanatoare.

[ Modificat: 20 Ianuarie 2007 03:43 PM de nevrozel ]

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

cu mini am inceput si eu smile
daca poti sa iei unul pe intel

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

pe modelele cu PowerPC G4 nu merge windows (decat cu emulatorul VirtualPC de la Microsoft si se misca greu)
pe un macmini G4 poti pune 1 DIMM DDR1 PC3200. Incearca sa gasesti cu CL2. Merge sa ii pui si 2Gb ram daca gasesti un DIMM DDR1 de 2Gb (exista dar sunt rare si scumpe)
Are doar 2 port-uri USB asa ca sfatul meu este sa iti iai si un hub USB 1.1 - cel mai chior in care sa bagi tastatura si mouse-le. (sa fie neaparat USB1.1 fara alimentare - ca altfel - cu hub usb 2.0 - nu detecteaza tastatura la bootare si trebuie sa invarti mufele cand vrei sa bootezi de pe cdrom)
Daca folosesti tast si mouse PS/2 cu adaptor de ala nu mai e nevoie de hub.

Eu exact modelul ala de macmini ii am si pe parcurs l-am extins pana arata asa:
1 Gb ram CL2.5 (macmini il detecteaza ca CL3)
DVD-Writter ASUS intr-o cutie externa cu mufa firewire.
HDD Western Digital MyBook 250Gb legat pe firewire - ajuta daca faci editare video deoarece este mult mai rapid decat hdd-ul intern.
1 Hub USB 1.1
2 Hub-uri USB 2.0 cu alimentare
Floppy USB (legat pe hub-ul 1.1)
BlueTooth USB (cel mai ieftin de la cora)
Adaptor USB port serial + paralel
Cititor de memorii de ap foto

Toate accesoriile la un loc ocupa un volum de cca 3 ori mai mare decat mini-ul.

Modelul asta se poate overclock-a la 1.42 Ghz fara nici o problema si chiar la 1.5Ghz cu un pic de pasta termica buna intre radiator si procesor.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

1 din 3
1