2 din 3
2
MacMini pentru incepator?
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.09.06

Pei nu trebuie sa mearga windows.Tocmai d’asta si vreau Mac…sa mai invat ceva nou smile
De care adaptor?ps2-to-usb de care zicea mediaconverter?am un kitt wireless pe usb…dar ma bat gandu’ sa-l asortez tot cu o tst si un mouse apple ca nu sunt scumpe(75RON)
Oricum…mai intai sa primesc un raspuns de la el…
Airport ce este de fapt?Placa de retea wireless?

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: U.S./momentan Republica Populara Romana
Macuser din: 13.10.05

If you really like it… GO FOR IT! Don’t hesitate! You won’t regret!

Semnătură 

Back 2 Zero

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 14.10.05
m.Rzv - 20 Ianuarie 2007 07:29 PM

Airport ce este de fapt?Placa de retea wireless?

Asta e da.

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Da, adaptor de care zicea mediaconverter. Mouse-ul Apple (mighty mouse) este mai ciudațel și unora (mie de exemplu) nu le place DELOC. Incearca unul înainte să dai banii. Merge orice mouse USB. Tastatura Apple e bună deoareca ai tastele Option(Alt) și Command(Merișor sau WinLogo) aranjate așa cum trebuie și nu pe dos ca la tastaturile de PC. Eu folosesc o tastatură Sun USB.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member

Ok…deci se merita pana la umrma.
Mai intai sa ma vad cu unu pe birou si p’urma ma descurc.

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 14.10.05

O sa te indragostesti de el cand o sa il vezi pe birou; atat e de mic si de frumos!!!

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRank
Member

Asa cred si eu smile
Imi poate spune cineva cum pot sa-l testez si sa vad daca s-a umblat in el?Si daca nu cer prea mult…ce include pachetul standard.

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Miniurile sunt destul de dificil de deschis, deci uita-te sa nu fie zgariat pe laterale. Apoi, ca sa vezi daca are toate “caramelele” pe care ti le-a spus vanzatorul, du-te pe merisorul din stanga sus > About this Mac > More info si o sa poti vedea tot ce are in el (hard si soft).
Cu ce vine nu stiu, ca n-am, dar trebuie sa aiba cablu alimentare (n-are power brick, nu?), si cam atat? Vezi pe la iSyle, store.apple.ro sau NouMax pe site-uri.

Sigur o sa-ti placa, ca te vad curios si doritor de nou. Bafta!

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Nu vreau sa supar pe nimeni, dar acum, in 2007, nu as mai sfatui pe nimeni sa mai ia un G4!
Totusi… e un procesor batrîn! Are 8 ani de existenta!
Fa, domnule, un mic efort, imprumuta-te, si dupa trei luni de platit in dreapta si-n stinga, o sa ai un dual core!
Am toata admiratie pentru G4! Ce minunatie a tehnicii! Dar… Of, cu cit trece tiimpul devenim mai nebuni!

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Brasov
Macuser din: 07.01.06

Va adresez si eu o intrebare ?
Ca posesor de Mac Mini G4 1.25 (512 RAM) care ar fi solutia optima (performante,costuri) pentru a face un upgrade la memoria RAM ?
Merita 2GB, sau diferenta de performanta intre 1GB si 2GB este deajuns de mica incat sa nu renteze ?
Daca achizitionez un RAM de 1GB si pastrez actualul pot rula cu 1.5 GB RAM sau nu ?
Am gasit asta : http://www.emag.ro/memorii/memorie-kingston-valueram-1gb-ddr400-pc3200-cl3-ecc—pKVR400X72C3A1G
Insa am observat ca sunt cu 184 pini sau 240. Nu stiu care se potriveste pe MAC MINI….

Semnătură 

Singurul mod de a deosebi vinul german de otet este sa te uiti cu atentie la eticheta !

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRank
Member

altero mersi de sfaturi…dar tot nu mi-a zis nimeni cum sa-l testez.Pe siteurile mentionate n-am gasit ce contine pachetul standard :(

iaru…e perfect ca e vechi raspberry
Ma joc cu el si daca-mi place o sa-mi iau ceva mai nou…

alexshelby427 din cate stiu mini are un sg. slot de memorie…deci nu vei putea pastra dimmu’ actual :(

[ Modificat: 21 Ianuarie 2007 01:54 PM de SamGold ]

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06
alexshelby427 - 21 Ianuarie 2007 01:45 PM

Va adresez si eu o intrebare ?
Ca posesor de Mac Mini G4 1.25 (512 RAM) care ar fi solutia optima (performante,costuri) pentru a face un upgrade la memoria RAM ?
Merita 2GB, sau diferenta de performanta intre 1GB si 2GB este deajuns de mica incat sa nu renteze ?
Daca achizitionez un RAM de 1GB si pastrez actualul pot rula cu 1.5 GB RAM sau nu ?
Am gasit asta : http://www.emag.ro/memorii/memorie-kingston-valueram-1gb-ddr400-pc3200-cl3-ecc—pKVR400X72C3A1G
Insa am observat ca sunt cu 184 pini sau 240. Nu stiu care se potriveste pe MAC MINI….

nu stiu daca e valabil si pt ppc-uri dar pt intel, se recomanda memoriile Lasting ... cica si unii dealeri de la noi ar folosi asa ceva prin calculatoarele de la firma…..
astia de la lasting.ro nu vand end-user-ilor dar is baieti de treaba si in functie de orasul in care te afli, te indruma catre un magazin sau altul….

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRank
Member

Care e diferenta dintre ppc si intel?

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

e vorba de tehnologia si performantele procesorului

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Pai ce sa testezi? Il vezi ca merge si gata. Te uiti in System Profiler si vezi ce are in el. Daca esti hotarat, poti sa faci un Hardware Test cu discul cu sistemul, dar dureaza ceva.

PPC= Power PC, procesoare facute de IBM. In mini sunt G4, ultima generatie fiind G5. De un an Apple a facut tranzitia la Intel, care ofera performate (mult) mai bune, consum mai mic. Programele facute pentru PPC nu merg pe Intel decat prin emulare. Programele facute pentru Intel nu merg deloc pe PPC (inca nu sunt prea multe, dar vor fi).

2 din 3
2