1 din 3
1
Pentax vs Nikon
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiesti/Constanta
Macuser din: 04.01.11

apelez la experienta macuserilor in domeniul fotografiei si le cer niste sfaturi pentru a alege intre Pentax K 5 sau Nikon d7000, stiu ca majoritatea o sa spuneti nikon d7000, dar vreau sa va argumentati, daca nu stiti, nu va bagati in discutie, nu argumente gen ” e NIKON”, personal inclin pentru pentax, dar as vrea sa stiu daca ati mai avut tangente in trecut Pentax, intr-o lume a canonikonistilor.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Uite aici o oareșce comparatie intre D7000 si K-5, din care K-5-ul iese castigator.
Dar stii ca a iesit D7100, nu?

In rest, uita-te la pretul obiectivelor pentru fiecare si ce optiuni ai. Ca acolo e diferenta.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

stiu site-ul, insa e destul de criticat ca fiind inexact.
stiu ca a iesit si nikon d7100, dar e prea scump acum si sigur va avea unele probleme( toate modelele noi de la nikon au avut probleme cand au aparut - vezi d600, d5200, d7000). revenind la d7000, ma enerveaza foarte mult ca, desi e un produs ajuns de mult la maturitate, nu au fost in stare sa rezolve niciodata problema prafului si a petelor de ulei.

pe de alta parte, d7100 nu vine cu imbunatatiri foarte mari fata de 7000, dar aici o dam in alta polemica.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Wonderland
Macuser din: 20.05.09
pitagora - 07 Martie 2013 03:08 PM

apelez la experienta macuserilor in domeniul fotografiei si le cer niste sfaturi pentru a alege intre Pentax K 5 sau Nikon d7000, stiu ca majoritatea o sa spuneti nikon d7000, dar vreau sa va argumentati, daca nu stiti, nu va bagati in discutie, nu argumente gen ” e NIKON”, personal inclin pentru pentax, dar as vrea sa stiu daca ati mai avut tangente in trecut Pentax, intr-o lume a canonikonistilor.

ai mai detinut DSLR pana acum?

Semnătură 

Macbook Pro 15” Late 2008, OS 10.8.4
iPad 4 32Gb cellular, White
iPad mini retina 32gb cellular, White
iPod Touch 3G, 64 Gb

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: București-Chitila
Macuser din: 04.01.13

calitatea unui aparat foto e data, in primul rand, de calitatea obiectivelor disponibile pt el, apoi de alte detalii tehnice. le analizezi si iei o decizie pe raportul calitate/performante/pret pe scopul propus

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Un nikon d300s

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
nickadutza - 07 Martie 2013 06:16 PM

calitatea unui aparat foto e data, in primul rand, de calitatea obiectivelor disponibile pt el, apoi de alte detalii tehnice. le analizezi si iei o decizie pe raportul calitate/performante/pret pe scopul propus

absolut de accord.  astazi aparatul a devenit consumabil asa ca problema nu e in a alege aparatul ci “sistemul”(nikon , canon), aparatul fie el si D7000 il poti vinde si cumpara D 71000( de ex) dar raman lentilele, o lentila buna valoreaza mai mult ca aparatul

as putea adauga ca e foarte important sa studiezi manualul aparatului chiar de la inceput

P.S daca ai avut 300S atunci chiar nu inteleg intrebarea, tind sa cred ca l-ai atins doar fara sa-l “ai”
P.S.2 aceasta poza a fost facuta cu D90 si oblectiv de kit 18-105 parca
http://www.realitatea.net/fotografia-unui-roman-a-ajuns-in-editia-internationala-national-geographic_918818.html

Semnătură 

iPod Touch 3G, 64 Gb

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

nu vorbesc de tehnica injector, vorbesc despre parerile PRO si CONTRA ref Petax k 5 vs Nikon d7000.
stiu ca majoritatea fotografiilor profesionisti din afara spun ca nu in camera trebuie sa investeti, ci in lentile, eu la nikon d300s am avut doar obiectivul kit, deci nu a fost chiar o “investitie”, dar acum sunt inclinat a “baga” mai multi bani in lentile, dar mai intai, vreau sa selectez un body.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
Rank
Newbie
Din: București-Chitila
Macuser din: 04.01.13
pitagora - 07 Martie 2013 07:30 PM

nu vorbesc de tehnica injector, vorbesc despre parerile PRO si CONTRA ref Petax k 5 vs Nikon d7000.
stiu ca majoritatea fotografiilor profesionisti din afara spun ca nu in camera trebuie sa investeti, ci in lentile, eu la nikon d300s am avut doar obiectivul kit, deci nu a fost chiar o “investitie”, dar acum sunt inclinat a “baga” mai multi bani in lentile, dar mai intai, vreau sa selectez un body.

exact, zic bine cei pe care ii citezi, deci vezi de optica exista pt ce vrei sa faci, apoi alegi scula, nu scula, apoi mai vezi peste ce optica dai

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

Exista 2 mari playeri pe segmentul asta: Canon si Nikon.
Acuma din ce ai zis tu, as merge pe D7000. Body bun si oferta de sticla la Nikon este foarte buna (raport calitate pret foarte bun)

Iti dau un paste de pe dpreview.com, apropos de K-5:

Conclusion - Pros

Good detail and dynamic range (even better in RAW)
Exceptionally low shadow noise in RAW files at low ISOs
One of the best APS-C DSLRs in terms of high ISO image quality
Very good build quality and handling
Maximum ISO of 51,200 at full resolution
Excellent burst depth in RAW mode (with firmware 1.0.1)
1080p HD video mode with basic editing built-in
Useful electronic level and composition adjustment functions
Comprehensive customization options including adjustable NR for each ISO
Large, bright viewfinder with 100% coverage
Fast contrast detect Auto Focus in Live View
Versatile (but poorly documented) auto ISO function
Conclusion - Cons

AF system not as versatile as Nikon D7000 (which is a cheaper camera)
Lockable exposure mode dial can be annoying
No dedicated movie shooting button
No AF during movie shooting
Poorly implemented live histogram in live view/manual exposure mode (doesn’t show final exposure)
No ‘live’ aperture control during movie shooting
Shadow Correction mode doesn’t take full advantage of K-5’s sensor
Jaggies can be a problem along very fine diagonal lines

P.S. un amic are D7000 si pot zice ca e chiar blana! Destept aparat si nu scoate rau deloc daca ai sticla buna (eu am l-am testat pe AF-S DX Nikkor 35mm f/1.8G) si esti dibaci.

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: San Enrique
Macuser din: 14.12.07
pitagora - 07 Martie 2013 06:47 PM

Un nikon d300s

Daca ai vandut 300s pentru ca aveai nush ce obiectiv de kit si iti trece prin cap chiar si vag sa iti iei Pentax in ziua de azi, inseamna ca mai bine iti vand eu un smena 8 ca mai mult nu-ti trebe.. Si cu asta mi-am incheiat ironia. PS: eu sunt Canonist.. smile

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06
floriano - 07 Martie 2013 10:26 PM
pitagora - 07 Martie 2013 06:47 PM

Un nikon d300s

Daca ai vandut 300s pentru ca aveai nush ce obiectiv de kit si iti trece prin cap chiar si vag sa iti iei Pentax in ziua de azi, inseamna ca mai bine iti vand eu un smena 8 ca mai mult nu-ti trebe.. Si cu asta mi-am incheiat ironia. PS: eu sunt Canonist.. smile

Idem “Schimb iPhone 4s pe 3Gs” .. cum mai vedem la diverse sectiuni. Omu-i om, na. Fiecare cu damblaua lui.

P.S. si eu sunt Canonist. 5D rules :D

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: Alba-Iulia
Macuser din: 19.07.11

o amica de-a mea se ocupa cu nunti si chesti d’astea.. de 2 (doua) ori a ramas cu 5 d-u in mijlocu evenimentului
eram in italia intr-un fotot shop (nush exact cum sa-i spun) unde era si asistenta si vanzare..
venise unu tot cu un 5 d cu oglinda cazuta, atunci m-am speriat de canon
recunosc sunt soft user nikon.. doar hobby

Semnătură 

Macbook Pro 11,3
JBL Radial (the big one De vanzare
Asus RT-AC87U
Bose SoundTouch 30
Bose Soundlink mini
Bose SoundTouch Portable defecta
Cinema Display 24 defect

The Rum is gone..
Hattrick : 13.02.2004

Time Capsule 3TB smile
timecapsule 2tb smile
mac mini 2006(super jucarie) :(
apple tv 2g :(

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
dan puf - 08 Martie 2013 05:22 AM

o amica de-a mea se ocupa cu nunti si chesti d’astea.. de 2 (doua) ori a ramas cu 5 d-u in mijlocu evenimentului
eram in italia intr-un fotot shop (nush exact cum sa-i spun) unde era si asistenta si vanzare..
venise unu tot cu un 5 d cu oglinda cazuta, atunci m-am speriat de canon
recunosc sunt soft user nikon.. doar hobby

si eu sunt nikonist dar in acelasi timp respect canon in special modelul 5D mark II, este primul dsrl digital care a demonstrat ca digitalu bate filmu( desigur daca stii sa extragi din RAW ceea ce te interesa la pelicula), daca spui ca amica ta se ocupa de nunti si d’astea…mi se pare de asteptat ca doar omu lucreaza cu aparatu , poate era la a 300K declansare, n-avem de unde sa stim.
da e adevarat ca in 2012 Nikonu a batut canon (parerea mea !!!, este doar o parere subiectiva bazata pe observatia ca multi fotografi de top pe care eu ii urmaresc au facut trecerea de la Canon la Nikon) dar in acelasi timp imi place foarte mult Canon 5D mark III si deloc nu-mi place cursa dupa megapixeli pe care o organizeaza Nikonu acuma. de exemplu in Nikon D7100 sunt de accord cu toate imbunatatirile , mai putin cu nr de megapixeli a senzorului.

Semnătură 

iPod Touch 3G, 64 Gb

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member

Cu ce e Mai prejos pentax k 5 ca nikon d7000 sau canon 7d? dupa parerea mea, cu nimic. Nu cred ca este un downgrade Asa cum ironizati Mai sus si in primul rand pentax e genul de camera cu care tragi in orice condtitii fara sa iti fie frica de ploaie, nisip, praf etc.

Si nu puneti va rog pe acelasi plan ful frame-ul sau imi prezentati modele de peste 6 k Ron cu pentax k 5 pe care il iau de pe amazon cu 700$. Eu cred ca este un ” best bargain”

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member

Stiu ca ziceam Mai sus ca nu sunt de acord cu snapsort, dar nu am gasit in alta parte.
Uitati-va putin cei cu 5d mark 2 aici
http://snapsort.com/compare/Canon_EOS_5D_Mark_II-vs-Pentax_K-5

1 din 3
1