Si D7000 e sigilat contra apei, prafului etc. (teoretic).
Parerea mea:
1. orice DSLR contemporan e foarte bun; de cele mai multe ori, mai bun decat fotograful (e cam ca la computere, avem forta bruta mult mai multa decat folosim in mod curent).
2. daca nu scoti bani din foto, nu are rost sa iei ceva mai sus de gama medie.
3. obiectivele sunt foarte importante, dar cele cu adevarat bune sunt foarte scumpe. Vezi pe DxOmark.com, ordoneaza-le dupa factorul ala al lor (megapixeli perceputi) si o sa vezi ca, daca vrei sa scoti tot ce poate un senzor modest de 16 MP, tre’ sa bagi bani grei in obiectiv. Din nou, scoti bani din foto?
4. mergi intr-un magazin, cum ar fi F64, si pune mana pe diverse modele. Lasa naibii caracteristicile (vezi punctul 1), e mai important sa ajungi rapid la o functie anume a unui body mediu, decat sa nu o folosesti pentru e prea asunsa intr-unul de top.
In functie de buget, eu as face asa:
- mi-as pune o limita la megapixeli. 16-18 sunt arhisuficienti;
- as cauta unul-doua obiective pentru megapixelii astia;
- dupa care as alege body-ul pentru obiectivele alea, in functie de cum imi sta in mana.
Lower noise at high ISO 1,815 ISO( mark II) vs 1,162 ISO ( pentax)
chiar nu-ti spune nimic?
nu compara omleta cu darul divin. Ceea ce faci tu imi aminteste de mine acum vreo 5 ani, cand comparam pe foaia parametri la un
Samsung cu WM 6.1 si iphone 3g. desigur pe foaie samsungu il facea praf pe iphone, insa pe teren samsungu era varza.
ce leagtura are? iphone 3g are 3.2 mpx p si samsungu de care zic avea 5 mpx. insa sistemul de focalizare era mult mai bun
si per ansamblu erau mult mare procentu de poze reusite la iphone 3g fata de omnia i900.
Parerea mea:
1. orice DSLR contemporan e foarte bun; de cele mai multe ori, mai bun decat fotograful (e cam ca la computere, avem forta bruta mult mai multa decat folosim in mod curent).
3. obiectivele sunt foarte importante, dar cele cu adevarat bune sunt foarte scumpe. Vezi pe DxOmark.com, ordoneaza-le dupa factorul ala al lor (megapixeli perceputi) si o sa vezi ca, daca vrei sa scoti tot ce poate un senzor modest de 16 MP, tre’ sa bagi bani grei in obiectiv. Din nou, scoti bani din foto?
4. mergi intr-un magazin, cum ar fi F64, si pune mana pe diverse modele. Lasa naibii caracteristicile (vezi punctul 1), e mai important sa ajungi rapid la o functie anume a unui body mediu, decat sa nu o folosesti pentru e prea asunsa intr-unul de top.
- dupa care as alege body-ul pentru obiectivele alea, in functie de cum imi sta in mana.
Parerea mea:
16 mpx senzor modest??? este cel mai bun senzor dupa parerea multora pentru dx, pune 24 mpx pe un dx si sa vedem performante in lumina scazuta.
si obiectivele pentru senzor mai mare sunt mult mai scumpe decat cele pentru senzor 16 mpx?
@injector, inainte sa imi atragi atentia ca mark 2 e mai smecher cu 0,100 la iso compara si pretul si vezi daca renteaza.
cu ce te ajuta 1200 puncte focus la portrete si landscape, ceea ce voi face 80%? CU NIMIC.
LA autofocus conteaza punctul din mijloc.
nikon teoretic este dustproof siw aterproof, in practica, si acum cand a ajuns la capat de ciclu, are in continuare probleme cu pete de ulei si senzor in vizor. in timp ce pentax nu mai are quality issues de la pentax 10d sau ceva de genu, era un post pe dpreview.
Cind m-am hotarat sa-mi iau DSLR, am oscilat intre Canon si Nikon. Oscilam intre D80 si 400D. La final am ales Nikon, dar cum: le-am tinut pe ambele in mana, am vazut cu care ma inteleg mai bine, care imi pica mai bine in mana (Canon-ul era mai mic si au am palma mai mare, etc).
Parerea mea, cind alegi o camera DSLR gandeste-te la mai multe:
1. Te simti bine cu ea in mana?
2. Pe viitor vei vrea sa iei si alte obiective decat chitul. Gasesti mai multe variante de obiectiv? (Vezi Tamron care face cu montura de Nikon sau Canon).
3. Vei vrea sa iti iei si un blitz. Ce fel de patina are? Gasesti si alte modele decit cele de “firma”? (Un Metz il poti lua si pentru Nikon si pentru Canon).
Etc…
Mai depinde si ce vei face cu el. Daca il iei sa faci postere de 10M… ai nevoie de rezolutie mare 15Mpixeli? Daca il iei doar de vacanta sau amator… 5 mpixeli sunt arhisuficienti!
Sfatul meu, asa cum au zis si colegii mai sus: body-ul conteaza mai putin, sticla si ochiul sunt cele care scot frumusetea unei fotografii.
Am D80-ul de 4 ani, si nu regret!
injector, inainte sa imi atragi atentia ca mark 2 e mai smecher cu 0,100 la iso compara si pretul si vezi daca renteaza.
cu ce te ajuta 1200 puncte focus la portrete si landscape, ceea ce voi face 80%? CU NIMIC.
LA autofocus conteaza punctul din mijloc.
eu n-am inteles nimic: mark 2 e mai smecher cu 0,100 la iso. ce sunt 0,100?
de unde ai luat cifra de 1200 pct autofocus, ce reprezinta ? ce inseamna: ceea ce voi face 80%? CU NIMIC?
Hai ca am deschis subiectul cu 5D-ul si acolo am ramas.
Ideea e ca la ce buget ai dumneata, Nikonul este clar mult mai bin. fara nici o discutie.
Asa cum zicea si colegu’ mai sus, da o fuga la F64 sau orice magazin de profil cae le are expuse si pe care le poti butona si te vei convinge.
Multa bafta
P.S. Adevarat, sa iti iei 5D ca sa pozezi caini in parc e cam trist. Este o investitie mult prea mare si sincer cam degeaba.
Alora care le cad oglinzile, joaca fotbal pe ele sau se joaca de-a mitraliera cu rafala de poze.
nu inteleg de ce e “clar mai bun’? nu mi-ati prezentat niciun argument ca este clar mai bun? Un singur argument vad eu in privinta lui d7000 are shutterul garantat la 150 k, iar Pentax k 5 la 100 k, in rest, nu vad, lentile sunt cam la fel, cele pentax sunt chiar mai ieftine si de o foarte buna calitate, iso, clar pentax, AF nu e cu nimic peste nikon d7000, cu taote cele 39 puncte, deci chiar nu vad cu ce e mai bun d7000?doar ca scrie NIKON? e adevarat, e o firma foarte mare, dar in SUA, din cate am vazut, majoritatea ziaristilor, soldatilor in afghanistan etc. lucreaza cu Pentax de ani buni de zile, poate ca la noi nu a patruns la fel de bine ca nikon, canon, dar asta nu inseamna ca nu e cunoscut.
apelez la experienta macuserilor in domeniul fotografiei si le cer niste sfaturi pentru a alege intre Pentax K 5 sau Nikon d7000, stiu ca majoritatea o sa spuneti nikon d7000, dar vreau sa va argumentati, daca nu stiti, nu va bagati in discutie, nu argumente gen ” e NIKON”, personal inclin pentru pentax, dar as vrea sa stiu daca ati mai avut tangente in trecut Pentax, intr-o lume a canonikonistilor.
ia-l pe cel pe care ți-l poți permite și care-ți place mai mult
așa vei avea mai puține remușcări și vei lucra cu plăcere
argumentațiile nu-și au locul în cazul în care faci fotografii de plăcere
De ce nu te duci pina la f64 sau alt magazin care le are, tine-le in mana si vezi cum te simti cu ambele? Trage 5-10 cadre, uita-te pe ele. La ISO… sincer mai mult de 1600 trebuie sa te ajute sticla, altminteri mai mult de 800 nu tragi.
mi se pare ca nu mai se fabrica modelul pentax k 5, si desi e posibil sa nu il aiba expus. categoric voi merge acolo peste 2 saptamani cand voi avea banii in mana, dar tot din SUA voi lua, e mult mai convenabil.
mi se pare ca nu mai se fabrica modelul pentax k 5, si desi e posibil sa nu il aiba expus. categoric voi merge acolo peste 2 saptamani cand voi avea banii in mana, dar tot din SUA voi lua, e mult mai convenabil.