1 din 2
1
iPhone - the real iPod killer ?
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05

citeam pe undeva un articol pe tema asta.
ar putea fi?
avand in vedere ca piata mobilelor este cu mult mai mare decat cea a iPod-urilor.
sa dispara cu timpul, sa fie inlocuit de un device cu mai multe capabilitati precum iPhone?
sa scoata Apple un iPod widescreen cu touch controls cu care sa-ti concureze propriul iPhone?
voi ce parere aveti

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 08.08.06

cred ca vor scoate un iPod widescreen cu touch control, insa va fi mai ieftin decat un iPhone si cu o capacitate de stocare mai mare (poate 100GB?!)

Semnătură 

MBA 13”, MBP 15”, iMac 24” & Bose Companion 3
iPhone 6, iPhone 5, Bowers & Wilkins P3
iPad mini, Wi-Fi + Cellular
Time Capsule, Airport Express

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: U.S./momentan Republica Populara Romana
Macuser din: 13.10.05

Good topic! Este foarte posibil ca in viitorul apropiat MP3 playerele sa dispara cu totul,(nu iPod-ul in mod special),se vor “incastra” in alte device-uri,(celulare, automobile, adidasi, geci etc).iPodul probabil ca isi v-a pierde charm-ul in favoarea iPhone-ului, unless devine un GPS, game player, remote control, satellite radio-tv SAU MAI CINE STIE CE!

Semnătură 

Back 2 Zero

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 25.07.06

2 cuvinte : segmentarea preturilor. Iphone-ul pica intr-un alt segment al pietei decat ipod-urile. Killer app-ul la ipod este ca stie sa redea muzica , nu telefonia . Pentru extensii ai o intreaga piata creativa ce scoate solutii de extindere a ipodului.

Semnătură 

If memory serves, Goldblum used a Mac raspberry

So, it’s safe to conclude the only Mac virus that ever existed saved the world from an alien invasion. wink

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

eu unul as renuta la iPod in favoarea iPhone-ului. m-am saturat sa am intr-un buzunar iPod, in altul telefonul. de cate ori plec undeva, sunt nevoit sa iau dupa mine incarcatoare, cabluri da date, geanta plina de fire de te incurci in ele.
eu nu pot sa-i inteleg pe aia care umbla cu 2 telefoane la ei. (la servici am un coleg care are vreo 5, da asta e din alta poveste)
am un tel de 300 euroi care are printre altele si mp3 player, facilitate pe ca n-a s-o folosesc vreodata + 400 euroi cat am dat pe ipod la vreme aceea fac cam 700
pai as da bucuros 600 pe un iPhone care, chiar daca nu are capacitate de 30GB (pe care dealtfel nu am folosit-o niciodata pt muzica) are tot ce-mi trebuie, ba chiar mai mult.
vorbesti de segmetarea pietei, da sa nu uitam ca iPhone este iPod+mobil. cumparale separat si ajungi tot cam pe acolo
imagineaza-tii pe toti posesorii de iPod (care au si mobile, cu siguranta) ce vor face incepand cu a doua jumatate a anului

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 06.04.06
cavver - 22 Ianuarie 2007 10:25 PM

2 cuvinte : segmentarea preturilor. Iphone-ul pica intr-un alt segment al pietei decat ipod-urile. Killer app-ul la ipod este ca stie sa redea muzica , nu telefonia . Pentru extensii ai o intreaga piata creativa ce scoate solutii de extindere a ipodului.

Corect. iPhone-ul si iPod-ul se afla pe doua segmente diferite. Ca iPhone are 5 giga nu inseamna ca este un iPod. Este pur si simplu un telefon cu mai multa memorie. E o facilitate pe care o au toate telefoanele de ultima generatie. La fel si redarea mp3-urilor. Si aici e o diferenta. iPhone nu “reda muzica”. iPhone are player de mp3. iPhone are memorie pentru instrumentele cu care este dotat si nu pentru stocarea de mp3-uri.
Si cred ca in versiunile viitoare nu va depasi o capacitate mai mare de 10 giga.

Pe cand iPod-ul… este un adevarat player de muzica, foto, video iar capacitatea de stocare va creste din ce in ce mai mult. Probabil si cu mai multe facilitati… Sau in alta ordine de idei, fara facilitati de care ai nevoie (sic!) pe un telefon mobil, cum ar fi browserul de web.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

te inseli. iPhone,  in ciuda numelui este mai intai de toate un player mp3 cu telefon si nu invers. telefonul este o optiune secundara. uita-te in toate interviurile lui Jobs sa vezi ce zice

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie
Din: 

Pai normal ca spune “Mp3 player care, uite ce inovatie…. are si telefon”. Este o prezentare catre clienti. :D Clienti care cunosc iPod.
Aduce iPhone dupa succesul iPod pe piata.
Daca vroia sa faca un iPod cu telefon, atunci fii sigur ca avea un iPhone care sa semene cu iPod-ul.
Dar iPhone e iPhone si atat. Adica un telefon care stie si mp3 si mai are si ceva hardisk si care are un cu tootul alt design.

De ce crezi ca s-a facut exclusivitatea cu Cingular? Sa vanda un mp3 player de 4 giga care costa aproape dublu cat unul cu o capacitate de 20 de ori mai mare?

Sa fim seriosi. iPhone e un produs, iPod e altul. Care se vor dezvolta in paralel. Si sa nu crezi ca maine o sa aduca Jobs pe piata un iPhone de 80 de giga langa un iPod de 80 de giga. Poate doar daca iPhonul va costa de 40 de ori mai mult decat iPodul.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

pina acum, nimeni nu a reusit sa-i anticipeze miscarile lui Jobs…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
Rank
Newbie
Din: 

Categoric. Omul e inteligent, insa nu e nebun sa scoata un produs pe piata care sa-i concureze alte produse, care, by the way, se vand foarte bine. Din ce in ce mai bine chiar.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

iPhone de capacități mari nu o să vedem foarte curând, pentru că nu cred că o să-i bage vreodată hard disk. Vor rămâne pe memorie flash, iar capacitatea va fi dictată de progresul tehnologic în domeniu și evident de prețurile memoriei flash. De fapt HD-urile vor dispărea și din iPod de îndată ce vor exista memorii de capacitate foarte mare.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
STef… - 22 Ianuarie 2007 10:50 PM

imagineaza-tii pe toti posesorii de iPod (care au si mobile, cu siguranta) ce vor face incepand cu a doua jumatate a anului

Mai e o chestie: nu toată lumea e abonată la telefonie în sistem GSM. În SUA, telefonia CDMA (și derivatele sale - așa cum e Zapp la noi) este foarte dezvoltată. iPhone nu va fi niciodată un telefon CDMA. Nu cred că un abonat CDMA va trece așa de ușor la GSM, nici măcar de dragul iPhone care oricum am da-o este scump. Chiar astăzi, un prieten american mi-a scris într-un email: “Did you see the iPhone? Really nice, but really expensive.”

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 06.12.06

intrebare:

am vazut de 2 ori filmul cu Jobs, dar nu imi aduc aminte sa vad o chestie pe care frati-miu din africa a intrebat-o, cand i-am povestit ca se va lansa un telefon revolutionar. are iPhone-ul interpretoare de Office Documents pe el? probabil ca pentru PDF are, daca are macOsX, acel preview. dar se pot citi .doc, .xls? saru’mana din umar cui ma lamureshte…

marse over and out.

Semnătură 

fara reclama in semnatura

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Zice lumea ca nu vede documente office. Dar tot lumea zice ca probabil o sa vada.
Trebuie sa asteptam sa apara.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 06.12.06

thanx 4 replying. stii care e treaba? eu VREAU sa vada, dar ma tem ca daca Microsoft face o versiune mobila de office pentru iPhone se va crea o unealta greu, foarte greu de invins pe piata mobilelor. discutiile anterioare despre enshpe Giga iPod etc sunt inutile, iPhone-ul chiar o sa fie o super scula de comunicare audio-video-voce-date, si daca o sa poa’ sa vada si MS Office docs chiar va fi imbatabila. d’aia ma tem ca nu va avea interpretoare…parerea mea…nush ce sa zic. as paria ca Bill n-o sa scoata versiunea pentru iPhone.

marse over and out.

Semnătură 

fara reclama in semnatura

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Bof, nebanuite sunt cooperarile corporatiilor!
A doua la mana, nu trebuie neaparat sa scoata MS ceva, sunt destule programe free care vad docsuri Office.
Dar parerea mea e ca e un chin sa citesti/lucrezi pe o jucarica mica. Nu zic ca n-ar fi util, din cand in cand. Dar cine are iPhone, are si (macar) un amarat de laptop.

1 din 2
1