am si eu un iphone 5…cumparat acum 1 luna ..din franta!....de curand am observant ca am vreo 10 pixeli blocati….pe verde..rosu…albastru..!am dus telefonul la unul dintre cele 3 service uri “autorizate” din bucuresti! ..azi ma suna sa vin sa mi ridic iphone-ul “nou”..! ajung acolo,tipul de la birou..imi da un iphone…..bulk…...il avea pe acolo pe un sertar,,,,cu folie pe el!......am obsercvat ca avea si o pata pe spate…...aluminiul de pe margine..era putin strambat.,astfel incat ecranul nu venea perfect lipit de margine,iar la jack ul pt casti…se vedeau urme negre de uzura! l am lasat din nou sa mi l schimbe! au scris pe foaie :defecte cosmetic-repeat service!
intrebarea mea este…...cum ar trebui sa vina (in cutie slim…cutie normal) noul iphone rezultat din wschimbarea celui vechi! ar trebui sa vina sigilat?la ce ar trebui sa ma uit…si cand ar trebui sa l refuz! multumesc!
Eu de la prieteni am auzit tot intamplari asemanatoare… Au avut prixeli defecti respectiv pete pe ecran si au primit telefoane refurbished la schimb, care aveau dupa un timp si alte probleme, nu numai cosmetice.
Am inlocuit eu un Iphone 5 cumparat din Anglia la Noumax acum app. 1 luna. Telefonul nu a fost in cutie, avea foliile pe el, oricum pare nou, nu avea nici cea mai mica urma de uzura.
Eu nu am ce sa le reprosez, a durat o zi, telefonul 99% era nou.
mda,azi am luat telefonul de la ei…a 2 a bucata…surpriza: murdar pe la ecran…....zdranganea ceva in el…si LA FEL….VREO 4 PIXELI BLOCATI..PE VERDE! ma gandesc sa l schimb undeva…dar nu in Romania! oriunde in EU! aveti grija…unde va duceti telefonul la garantie!se poate sa nu fie vina lor( a celor de la service) ,dar nu pot sa accept toate mizeriile care vin in Romania…doar ca suntem tara din Europa de est!
Am un iPhone 5 negru,am observat ca are un graunte de praf pe interiorul lentilei camerei foto. Sa ma duc cu el in service,ce se intampla (se repara sau inlocuieste cu alt aparat)? Voi suna la Noumax, inainte sa sun poate este cineva care a mai trecut prin asa ceva si imi da cateva detalii.
Ce aiurea! Citind trag doua concluzii: ori cei de la service-urile autorizate își bat joc în ultimul hal de clienți, ori apple își bate joc de europa de est, dar tind să cred prima variantă... Eu am cumpărat de curând un iphone 4 SH, pe care a trebuit să-l schimb pentru cunoscutul defect cu butonul Home (care m-a lăsat în 2 săpămâni), l-am schimbat la un Apple Store unde am primit unul NOU!. ce vrea să zică NOU? păi, unul Refurbished (o spune și serialul care începe cu QR). Ce înseamnă Refurb? înseamnă un produs care a fost trimis napoi în fabrică unde i s-au schimbat toate piesele uzate/defectoase, a fost readus la starea de NOU (țiplă pe ecran)...mai simplu, a fost trimis în fabrică unde a fost desfăcut, luate toate piesele bune, și au făcut unul nou din piesele bune ale unui iphone 4 returnat + piese noi în locul celor uzate, etc, ansamblat, băgat în cutie și tu ești primul care-l folosește. La orice service autorizat/centru apple au stocuri cu așa ceva. Inacceptabil să primești în garanție un replacement chiar și cu cel mai imperceptibil semn de utilizare!!!
eu sunt la al 3 lea telefon…..asta imi face niste dungi roz,,,cand filmez(cateodata)...pixeli blocati,niste praf sub lentil…mizerie pe langa ecran…..blah blah blah…o sa merg la istyle(pana acum am schimnbat 2 la noumax)..sa vedem care e treaba!ideea e ca tre’ sa stai ceva timp fara telefon…si o sa ti se inlocuiasca cu unul “reconditionat”..parca imi pare rau de telefonul meu nou..primul!asta e…o sa l schimb pana cand or sa se sature aia de mine…...! am impresia ca trimit numai mizerii in Romania!asta nu inseamna ca e cineva obligat sa le accepte!!!
Daca voi avea drum prin Bucuresti atunci il voi schimba la Noumax probabil, mai am garantie pana in ianuarie 2014, destul timp. Nu e nimic deranjant,doar se vede firul acela de praf sub lentila,nu iese in poze niciun punct de la el.