instalare win xp
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 19.01.07

salut,
ma chinui sa reinstalez un win xp sp2 pe un macbook si se blocheaza in acelasi punct [ in momentul in care trebuie sa aleg intre instalare, reparare si iesire ...]- tastatura nu mai raspunde la nici o comanda ...
am incercat cu xp cu licenta si fara ... acelasi rezultat

stie cineva ceva despre asta ?

Semnătură 

MBP+24"lg
iphone 2g, 3g, 4
ipods - multe ...

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

cauta aici raspunsul

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 18.12.06

Sa fie bagat alimentatoru cand incerci operatiunea. Si un MOUSE pe USB! Eventual apasa tasta SHIFT cand booteaza de pe CD.

[ Modificat: 23 Ianuarie 2007 12:48 AM de jackunen ]

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
g_eu - 22 Ianuarie 2007 03:14 PM

salut,
ma chinui sa reinstalez un win xp sp2 pe un macbook si se blocheaza in acelasi punct [ in momentul in care trebuie sa aleg intre instalare, reparare si iesire ...]- tastatura nu mai raspunde la nici o comanda ...
am incercat cu xp cu licenta si fara ... acelasi rezultat

stie cineva ceva despre asta ?

...să reinstalez” înseamnă că l-ai instalat anterior și, din motive nespuse, nu mai merge sau…
Dacă a mers inițial, iar acum nu mai merge ar trebui să fie ceva la mijloc, dar nu spui ce. Ca atare, eu aș zice așa:
- Deschizi Boot Camp și ștergi partiția Windows (odată cu ea se duce tot ce ai salvat acolo, așa că, dacă e cazul, salvează undeva)
- Refaci partiția Windows (pînă la maxim 32 GB)
- Dacă nu îl ai deja, arzi un CD cu driverele, dacă îl ai, sari peste etapa asta și treci la instalat Windows SP sp2 de la zero: pui cd-u cu win și ții apăsată tasta C pînă face boot din cd

Nu e rea ideea să ai un mouse usb vîrît în portabil, nu se știe niciodată la ce e bun un șoricel.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

a fost instalat un win xp [cu licenta]care in timp a inceput sa faca probleme - instabil
, iar ultimele zile nu mai accesa diverse fisiere , nu voia sa faca nici macar scandisk ... + tone de mesaje de eroare [ in acelasi timp - in osX merge perfect - deci nu e hardware ...]
asa ca am facut tot ce am stiut si eu : am sters partitia de win cu bootcamp [bineinteles ca am salvat tot ce era important si am ars inca un cd cu drivere ...] si am inceput instalarea pt win [ cu alimentatorul pus si + mouse ]
totul merge perfect pana in momentul in care dupa ce se incarca driverele de cd-ul de win,  trebuie sa ii confirm instalarea mai departe [adica sa apas pe enter ] si atunci se blocheaza - tastatura e moarta [ nu se aprinde nici capslock sau numlock ]iar din mouse nu am cum sa ai dau comenzi ... foarte, foarte frustrant .
ma gandeam sa incerc cu o tastatura externa pe usb - poate pe aia o vede ... 
oricum,  multumesc pentru sfaturi si astept in continuare o solutie salvatoare ...

Semnătură 

MBP+24"lg
iphone 2g, 3g, 4
ipods - multe ...

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

URAAAAAAAAAAAAAAAAA, am reusit !!!!
solutia e banala - o tastatura pe usb [trebuie sa o ai pusa - inainte de inceperea instalarii ]  ...

Semnătură 

MBP+24"lg
iphone 2g, 3g, 4
ipods - multe ...

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

adică tu începeai să faci reinstalarea fără tastatură? sau cum?...

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 23 Ianuarie 2007 02:16 PM

adică tu începeai să faci reinstalarea fără tastatură? sau cum?...

Ei, omul are un portabil macbook! Da, mi se pare că e pe lista cu probleme: cînd faci instalarea win xp pe macbook e bine să ai și mouse și tastatură la îndemînă, uneori xp install cd nu vede tastatura și pad-ul interne.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
g_eu - 23 Ianuarie 2007 01:57 PM

URAAAAAAAAAAAAAAAAA, am reusit !!!!
solutia e banala - o tastatura pe usb [trebuie sa o ai pusa - inainte de inceperea instalarii ]  ...

Fiindcă re-deschiseși vorba: cînd instalezi driverele create de Boot Camp, apare la un moment dat o eroare. Trebuie să dai Ignore și să mergi mai departe.

Semnătură