1 din 2
1
Parere Router Wi-fi! (apple vs tp-link)
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Hateg / Timisoara
Macuser din: 30.04.11

Doresc sa imi “reinoiesc” routerul wi-fi ca deja nu mai face fata, nu mai prea merge bine, e tot rupt! smile
Cei de la RDS mi-au recomandat acest router wi-fi si au spus ca e mult peste cel de la apple, adica Apple AirPort Express. Acesta este linkul de cel recomandat de ei: http://www.tp-link.ro/products/details/?categoryid=238&model=TL-WR1043ND#spec
Sunt mega fan apple, si am vrut sa imi iau routerul acesta, dar tipul acesta mi-a cam “naruit” visu si a zis ca o sa mearga mult mai bine cu tp-link internetul. Plus ca eu am nevoie de el si pentru sharing cu smart tv-u. (allshare application)

Astept pareri si sugestii.
Ms fain.

Semnătură 

iMac 27” Late 2012 Slim
MacBook Pro Retina 15” Intel-Core i7.
MacBook Air 13” Late 2012 Intel-Core i5
iPad 3rd generation 16GB wi-fi + 4G
iPhone 5S 16 GB grey
iPhone 4 16 GB white

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05
Adrian91 - 15 Martie 2013 01:23 PM

Doresc sa imi “reinoiesc” routerul wi-fi ca deja nu mai face fata, nu mai prea merge bine, e tot rupt! smile
Cei de la RDS mi-au recomandat acest router wi-fi si au spus ca e mult peste cel de la apple, adica Apple AirPort Express. Acesta este linkul de cel recomandat de ei: http://www.tp-link.ro/products/details/?categoryid=238&model=TL-WR1043ND#spec
Sunt mega fan apple, si am vrut sa imi iau routerul acesta, dar tipul acesta mi-a cam “naruit” visu si a zis ca o sa mearga mult mai bine cu tp-link internetul. Plus ca eu am nevoie de el si pentru sharing cu smart tv-u. (allshare application)

Astept pareri si sugestii.
Ms fain.

Orice router care stie sa coneze adresa Mac a placii de retea este OK. Am un router tp-link mai simplu decat al tau( cu o singura antena de emisie wifi). RDS nici nu stie de el. Tot ce trebuie sa faci este (cauti in manualul routerului cum se face):
1 - Clonezi Mac-address-a placii tale de retea (obligatoriu);
2 - Faci setarile pppoe exact cum le-ai primit in foaia de contract: tip de conexiune pppoe service-nici un nume, in campurile account name and password-numele si parola date de RDS. Conexiunea sa fie continua. Pe Mac, in System Preferences > network creezi o noua locatie, unde la Ethernet setezi DHCP.
3 - Apoi tot in router, nu uita sa setezi la wireless o parola, ca altfel se va lega tot cartierul la tine.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 23.08.11

Acel model de TP-Link il am eu. Merge fara probleme pe RDS doar ca, desi netul merge bine, are perioade cand nu poti intra in meniul de configurare (cere un restart pentru asta). Cum l-am configurat si apoi am uitat de el, este OK. Eu l-am ales din alt motiv: pe fir (sarma) stie de retea gigabit si pot transfera fisiere cu NAS-ul la o viteza de pana la 45 MB/s (real).

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Nu stiu cum functioneaza sharing-ul cu Smart TV si ce specificatii tehnice trebuiesc indeplinite. Dar in rest, am avut mai demult un Apple AirPort Express si am fost foarte multumit de el, a functionat foarte bine. Router-ul TP-Link ce ai mentionat, chiar este superior in comparatie cu un AirPort Express, are WAN si LAN gigabit, are 4 iesiri LAN (pentru retea cu cablu), are un port USB compatibil cu multe chestii (USB la AirPort Express este teoretic doar pentru imprimante), etc. La preturi inca nu m-am uitat, probabil costa aproximativ la fel de mult.

Cu router TP-Link inca nu am lucrat, deci nu pot zice daca sunt bune sau nu. Pana acuma am lucrat doar cu Linksys (multe modele) si Apple, ambele din acestea le pot recomanda. In principiu, trebuie sa stii la ce vrei sa folosesti router-ul si ce iti este mai important, functiile sau design-ul. Eu pentru mine probabil mi-as lua un router de la Apple. Dar asigura-te ca va functiona Smart TV-ul cu router-ul ce vei alege.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

Tp-link este special pentru asa ceva, Hd Video Sharing, File Transfer, Online gaming, Photo sharing, Video on Demand, Online charting, Online Music, Email etc ...
Pretul lui este de 260 ron cam asa ceva, deci e mai ieftin fata de cel Apple care este 460Ron. Bineinteles, eu as alege Apple mai mult pentru design si pentru ca am iPad, iPhone, MacBook Pro, iMac ... si na… sa fie asa cat mai mare “livada” dar daca acest Tp-link e mai bun ... mai mult as prefera sa mearga netu mai bine si sa functioneze mai ok.

Semnătură 

iMac 27” Late 2012 Slim
iPhone 5S 16 GB grey
iPhone 4 16 GB white

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Atenție - Routerele TP-Link cu Firmware original TP-Link pe ele permit accesul full oricui din internet ca administrator (deci și access total în rețeaua locală Ethernet+WiFi din casă) și deconectarea de la distanță a router-ului.

http://www.h-online.com/security/news/item/Treacherous-backdoor-found-in-TP-Link-routers-1822720.html
http://sekurak.pl/tp-link-httptftp-backdoor/
http://tech.slashdot.org/story/13/03/15/1234217/backdoor-found-in-tp-link-routers

Routerele TP-Link cu firmware 3rd party DD-WRT/ OpenWRT nu sunt afectate.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

Hmm, e o regula de bun simt sa schimbi parola implicita si nu sunt prea multi care sa lase acces la setarile routerului prin WAN. Asta evident ca nu scuza lipsa de reactie a producatorului. Oricum, Sergiu mi-a dat o veste buna. Asa cum am specificat anterior, TP-Linkul meu are o “protectie imbatabila” (nu stiu daca e realizata voit sau e doar din prostie). Ideea e ca, dupa o perioada de timp, nu se poate accesa pagina de configurare a routerului nici macar de cel care stie parola corecta. Am testat si pe Win si pe Mac si pe iOS si pe Android. Netul merge bine dar pagina de configurare…nu raspunde (ca si cum nu ar exista). Daca vreau sa umblu la setari trebuie sa ii dau un restart hard. Pana acum am crezut ca e un bug inutil dar, ce sa vezi, are si bugul partile lui bune.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

Deci tot nu sunt convins! smile

Semnătură 

iMac 27” Late 2012 Slim
iPhone 5S 16 GB grey
iPhone 4 16 GB white

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09
Petea - 15 Martie 2013 10:35 PM

[...] Asa cum am specificat anterior, TP-Linkul meu are o “protectie imbatabila” (nu stiu daca e realizata voit sau e doar din prostie). Ideea e ca, dupa o perioada de timp, nu se poate accesa pagina de configurare a routerului nici macar de cel care stie parola corecta. Am testat si pe Win si pe Mac si pe iOS si pe Android. Netul merge bine dar pagina de configurare…nu raspunde (ca si cum nu ar exista) [...]

@Petea: Ai incercat sa accesezi pagina de configurare si din partea WAN? Ca poate nu iti merge prin LAN si WiFi, dar dinspre WAN tot mai poate sa mearga.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

Dar Extreme Base e mai ok ca TP-Linkul acela?

Semnătură 

iMac 27” Late 2012 Slim
iPhone 5S 16 GB grey
iPhone 4 16 GB white

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

Adrian, daca esti incepator in retelistica ia Apple. Eu am ales TP-Linkul dintr-un motiv major: pretul.
In ceea ce priveste accesul prin WAN, nu m-a interesat niciodata functia asta asa ca am cautat sa opresc aceasta facilitate la toate routerele pe care le-am detinut. Prefer sa dau un restart din an in paste decat sa stiu ca cineva poate sa imi “zgândărească” WAN-ul.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Petea - 15 Martie 2013 10:35 PM

Hmm, e o regula de bun simt sa schimbi parola implicita

Vulnerabilitatea asta nu necesită parolă.
Ești sigur că nu carecumva îți moare interfața după o vreme doarece router-ul tău rulează cine știe ce proxy pentru Al-Qaeda ?
Dacă o să vedem la telejurnal o știre că “Polițiștii români au anihilat o rețea teroristă ce acționa și pe teritoriul țării noastre ...” și nu o să te mai vedem că postezi pe aicea ... grin

Vezi totuși dacă există firmware DD-WRT pentru routerul tău.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Sibiu
Macuser din: 04.11.11

Scuze că deturnez oarecum topicul, dar mai aveti alte recomandari de router în afară de TP Link-ul ăsta și Airport?

Mă tot uit pe net de vreo două zile și parcă sunt mai confuz decât când am început. Priorități ar fi viteza și să pot lega un HDD prin USB să fac backup (Time Machine) pe el. Aș luat Airport Express dar nu merge să legi HDD și prețul pentru Extreme nu mi-l pot justifica oricât aș încerca… și am încercat… mult.

PS:Are sens să ma uit la dual link?

Semnătură 

iMac 27” Late 2013
MacBook Pro 13”  late 2011
iPhone 6 64GB Space Grey
iPad 2 16GB WiFi

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Dan Frăticiu - 16 Martie 2013 07:27 PM

...Priorități ar fi viteza și să pot lega un HDD prin USB să fac backup (Time Machine) pe el. ...

Daca vrei sa pui hardul pe portul USB al routerului si sa ai viteza ... renunta. Routerele nu sunt gandite pentru asa ceva (cel putin nu cele ieftine) iar viteza reala pe USB este de 3… 5 MB/s. Daca vrei viteze mari prin retea ai nevoie de NAS si (recomandabil) conexiune pe fir cu retea gigabit. Daca vrei si Time Machine, fie apelezi la solutiile Apple (simple si sigure dar scumpe), fie cauti un NAS mai ieftin care sa stie de Time Machine.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member

Ok, pana la urma ma lamureste cineva si pe mine? smile)

Semnătură 

iMac 27” Late 2012 Slim
iPhone 5S 16 GB grey
iPhone 4 16 GB white

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator

Vrei să meargă din prima și să nu ai bătăi de cap ? Apple Airport Extreme - văd că ai numai echipamente Apple - Airport-ul în configurezi și din iPhone/iPad cu aplicația de la Apple
Vrei să dai bani puțini ? Ia unul mai ieftin
Vrei să șurubărești la el într-una ? Ia unul suportat de DD-WRT care are cel puțin 64Mb de RAM. Sau pune un PC cu 2 plăci de rețea și un Linux sau BSD pe el.

Semnătură 

1 din 2
1