iPhone 3G in 2013
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.03.07

Hello,
Ce parere aveti, mai este utilizabil un iPhone 3G (nu 3GS) in 2013? Stiu ca Apple nu mai suporta 3G-ul si ca mai toate aplicatiile vor ios +4.3 iar 3G-ul suporta 4.2.x. De asta intreb in afara de telefon, internet si sms mai poti sa faci ceva cu un 3G sau nu merita “investitia”? Pot cumva fortat sa ii fac upgrade la 4.3? Am cautat pe google dar nu am fost lamurit, sunt zero la jailbrake.

Multumesc.

Semnătură 

•touch•

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov,Romania
Macuser din: 22.01.11

Nu poti face mai mult de 4.2.1 ca telefon e ok si sms,internet nu prea…iar jocuri doar angry birds si doodle jump…ceva de genu.

Semnătură 

MacBook Pro 15” 2016
iPhone 7 Plus Jet Black 128 GB
Apple Watch Series 2 42mm Stainless Steel

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 27.06.08

Cauta un 3GS :D. Cu exceptia a catorva jocuri care nu vor merge deloc (ex: Walking Dead) e super ok, mai ales daca e primul tau iPhone n-o sa te deranjeze viteza (de deschidere a aplicatiilor, 1-2 secunde in plus) pentru ca n-o sa ai factor de comparatie. Ii faci update la 6.2, il bagi jailbreak si te bucuri de el.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

http://www.whited00r.com/ - Funcționalități moderne (pe cât posibil) pentru iPhone 2G & 3G

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

Maine imi trimit iPhone-ul 5 in garantie iar un user de pe forum mi-a dat 2 iPhone-uri sa le folosesc, un 3G si un 3GS.
Acuma le am unul langa altul si iti spun ca 3G-ul nu se mai merita. Se misca greu la toate.

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Whited00r pare interesant din ce am vazut pe youtube. Viteza telefonului nu cred ca ma deranjeaza ar fi primul iPhone si primul smartphone deci nu am cu ce compara.
Ce ma sacaie e faptul ca nu pot sa pun aplicatii direct din appstore si trebuie sa le iau din magazinul lor. Acum ca e un joc nu ar fi mare chestie.. Dar, pentru facebook sau alt app care e nevoie de login nu as vrea ca parola mea sa ajunga la cel care a “facut public” app-ul respectiv..
Am “ales” 3G pentru ca l-as cumpara de la un prieten (deci stiu ca nu imi da teapa) si pentru bani putini.

Semnătură 

•touch•

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Moderator

Gasesti 3GS-uri la 3 milioane in stare buna.
Sunt banii tai si faci ce vrei, dar nu uita ca suntem in 2013 si 3G-ul e din 2008. Nu se merita, iti spun eu. Telefonul sacadeaza a orice, si cand il deblocezi.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 27.06.08
hamilton - 17 Martie 2013 08:27 PM

Gasesti 3GS-uri la 3 milioane in stare buna.
Nu se merita, iti spun eu. Telefonul sacadeaza a orice, si cand il deblocezi.

De acord!
3G-ul te limiteaza ca versiune iOS, aplicatii, viteza.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.12.10

Nu se merita. Nici iPhone first gen nu se misca prea bine pe 3.1.3, iar 3G-ul la capitolu memorie ram, procesor e un iPhone 1st gen, se misca al naibii de greu cu 4.2.1…

Semnătură 

ex: iPhone 2G 8GB
ex: iPhone 3G 16 GB White
ex: iPhone 3GS 16 GB White
ex: iPhone 4 16GB Black & White
ex: iPhone 4S 16GB White
ex: iPhone 5 16GB White
ex: iPhone 5S 16GB White - STOLEN/LOST
ex: iPhone 5S 16GB Space grey
iPhone 4 16GB Black iOS 6.1.3
iPhone 6 16GB Space Gray
and iPad Mini with Retina display

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Moderator

Justme, mai pune 150 RON sa cumperi 3GS si ai procesor mai rapid, RAM dublu, camera mai buna cu AF/AE + video, Voice Control, iar cel mai important, iOS 6. smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: Copenhaga
Macuser din: 20.02.10

imi spun si eu parerea: din 2011 pana in 2012 de craciun am avut un 3G. L-am folosit pentru development. Depinde de tine cum esti obisnuit cu lucrurile: daca nu te deranjeaza ca se misca greu (telefonul, calculatorul) atunci e ok. A trebuit sa schimb 3g-ul pentru ca app-ul pentru banca a facut trecerea la 4.3 si nu imi mai mergea deloc sa imi vad banii.
Am instalat Whited00r pe 3g si se misca foarte bine. Treaba cu app-urile din magazinul lor e ca sunt “warez”/“crack”, nu trebuie sa le cumperi si nici nu iti ajunge parola la cel care a facut public. Magazinul lor e o colectie de app-uri care merg pe 4.2 si acum nu le mai gaesti in App Store din cauza ca cer 4.3 cel putin.
Daca ai cumpara 3g-ul sa stii ca nu prea ai cum sa-ti recuperi banii daca te gandesti sa il vinzi mai departe

Semnătură 

Powerbook G4, 15”, 1.25 Ghz, 2 Gb Ram, ATI Mobility Radeon 9600
MacBook Pro 15” 2010, Intel i7,  2.66 Ghz, 4Gb Ram, Nvidia 330M

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member

Multumesc tuturor pentru raspunsuri, mi-ati dat mult de gandit..
In principiu sunt un om rabdator si cum nu am avut alt smartphone nu am cu ce compara viteza. M-am jucat cu el cateva minute si nu mi s-a parut ca se misca greu. Nici in prezentarile pe youtube la whited00r nu parea ca se misca greu. Oricum am mai multe pareri acum si ma gandesc bine daca sa il iau sau nu. Clar ca nu il cumpar sa il revand.
Inca o intrebare: mai este cineva care foloseste acum ca telefon principal un iPhone 3G sau 2G?
Hamilton, sunt perfect de acord, doar ca telefonul il cumpar de la un prieten care stiu ce a facut cu el cum l-a tinut etc. fata de un 3GS “de pe net” care e o loterie.

Semnătură 

•touch•

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Moderator
justme - 18 Martie 2013 08:19 PM

Hamilton, sunt perfect de acord, doar ca telefonul il cumpar de la un prieten care stiu ce a facut cu el cum l-a tinut etc. fata de un 3GS “de pe net” care e o loterie.

Degeaba stii cum l-a “tinut”, un procesor se misca la fel si daca telefonul a fost scapat sau nu. Nu isi pierde putere in timp ca un motor.
Dupa cum ziceam, sunt banii tai dar nu cred ca 150 RON in plus e o problema. Chiar vrei batai de cap cu whited00r, aplicatii incompatibile si hardware “expirat”  ?
Eu iti recomand 3GS. Asta il folosesc eu pana imi vine 5-ul din garantie si imi fac treaba cu el (sms, facebook, light browsing).
Recent, mi-am vandut 3GS-ul vechi la 400 RON - 16GB, cutie + accesorii, stare ft buna, deci gasesti lejer la un pret bun.
Just my two cents.

Semnătură