Același font pe două sisteme = eroare
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Bună seara,

Nu este cel mai deștept titlu, dar iată cam care este situația.

Se dau:

Două computere: un MAC și un Windows.
Un cont Dropbox.

Acum, am încercat să deschid un document de InDesign pe MAC. Totul este OK. Fonturile s-au instalat fără probleme. Am dat un export ca IDML în ideea ca să continui munca pe laptopul cu Windows. Am intrat în Dropbox, dar fonturile au 0Kb. Ce se întîmplă? În Dropbox, pe server fonturile sunt OK. Dar în Dropboxul de pe fiecare computer, fonturile se comportă ciudat. Pe MAC pot să le folosesc, pe Windows nu.

Fontul este un PostScript Type1. Are vreo importanță?

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 05.10.08

Se pare ca pe Mac OS o parte din resursele unui font sunt stocate in “resource fork” . Nu am citit tot articolul dar asta pare sa fie problema : http://www.macdisk.com/fontsen.php3 .

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

cred că ai avea nevoie de trans type pro...
asta dacă nu ai fontlab sau fontographer - unele fonturi trec prin multe măini și e nevoie să fie regenerate uneori

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 19.06.06

nu stiu daca mai e valabila problema, dar inainte de a le pune pe dropbox trebuie arhivate. (pe mac-ul pe care lucrezi)
apoi le poti descarca linistit pe pc, le dezarhivezi si le folosesti cum vrei.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Format comun fără probleme = otf. Atît şi nimic mai mult.
Postscript 1 nu e şi nu va fi NICIODATĂ compatibil, la fel cum nici dfont nu e compatibil, fontfamily etc.
Dacă vrei ceva compatibil, dar fără mari cerinţe şi resurse, foloseşte formatul ttf de pe Windows.

Fără să intru în amănunte, fonturile specifice de mac sînt resurse. Orice transferare într-un mediu Windows va duce la distrugerea lor şi la afişarea unui document cu zero K.

Dacu’ zice bine (eh, dtp-ul, săracu): TransType.