Apple IIe
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti - Brasov
Macuser din: 22.04.12

Va salut,

In urma cu ceva vreme am achizitionat un Apple IIe, toate bune si frumoase doar ca nu reuseam sa bootez cu nicio discheta.
Am facut un self test si am observat ca apare o eroare de RAM. Ieri mi-am facut timp si am inlocuit RAM-ul complet, instalat socluri, etc. Problema e ca eroarea nu dispare. Acuma suspectez MMU-ul dar din pacate nu am altul ca sa pot testa sa vad daca el cauzeaza eroarea intradevar sau este alta cauza. Asa ca vin din nou cu un apel la prietenii vechiturilor. Are cineva un Apple IIe pe acasa (chiar si defect)? Alte versiuni nu sunt bune din pacate IIc, II, II europlus, etc. au alt model de MMU fiecare.

Numai bine si o saptamana cat mai frumoasa va doresc!
Alex

Semnătură 

Mac-uri clasice: Apple IIc, Apple III, Apple Lisa, Plus, SE 4/20 (1/20), Macintosh Portable, Powerbook 100, Powerbook 145
PC-uri clasice: IBM PC (5150 + 5153), IBM Convertible, Compaq Portable, Philips C2000, si multe multe altele ....

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 21.08.09

Salut
Pune si tu la profil de unde esti, poate e mai usor sa gasesti pe cineva.
Eu am un Apple II clasic functional dar cu o mica problema.
Daca esti din Cluj sau imprejurimi poate ne ajutam reciproc.

Semnătură 

MacBook unibody; Apple Magic Mouse; iPad 4 32gb
—————————
PowerPC G4
iBook G3 Resurected - caut jocuri pt el, educative pt copii
Power Macintosh 7600
Macintosh Classic II
—————————
Iphone 4 32Gb iOS 6 - codat Orange

Omu cat traieste tot invata si ... tot prost moare.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Salut,  sunt din Brasov, locuiesc insa cel mai mult timp in Bucuresti.

Semnătură 

Mac-uri clasice: Apple IIc, Apple III, Apple Lisa, Plus, SE 4/20 (1/20), Macintosh Portable, Powerbook 100, Powerbook 145
PC-uri clasice: IBM PC (5150 + 5153), IBM Convertible, Compaq Portable, Philips C2000, si multe multe altele ....

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

rezolvat,
a trebuit doar sa inlocuiesc toate cipurile de memorie

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

am uitat sa mentionez, ca am instalat de data asta cipuri cu timp de acces de 200 ns scoase de pe o placa de baza veche fata de cele original de 120 ns, e posibil ca si unul dintre cipurile noi sa fi avut o problema….

Semnătură