nu cred ca se vor vinde multe sistem vista. nici pentru xp nu prea au licenta. numai in jud nostru sunt aprox 90+ primarii. in fiecare primarie sunt cel putin 2-3 sisteme. daca ar trebui sa cumpere licentele suma s-ar ridica la pe la 135.000 ron. (cred ca am calculat bine, am luat 500 lei pentru un xp, imi plac sumele rotunde :D ). daca ar fi sa luam toata tara inmultiti cu 42 :D. suma este frumoasa. si atunci nu am vb despre office. pe langa primarii mai sunt si alte institutii. cred ca lumea sa va orienta incet spre linux…
Stai liniştit, când e vorba de bani publici calculul e altul. Linux înseamnă costuri aproape zero. N la sută din zero este tot zero. Nu se merită. :eyebrows:
Cred ca singura tara care v-a avea de castigat dupa urma Vistei e India. Acolo e mama IT-ului mondial, nu US, nu EU… INDIA…
si cele mai mari tepe acolo se trag. am un priten care a angajat niste tip din india pntru realizarea unui site. din termen in termen l-au tinut si nici acum nu are nimika facut. :(
cunosc firme mari care au renuntat la pachetul office in favoarea lui openoffice. este adevarat ca trecerea a durat si n u a fost lipsita de probleme dar s-a migrat
O ţară care nu stă prea bine cu bugetul - aşa cum este România - ar trebui să opteze pentru soluţii de cost cât mai redus în domeniul IT. Păcat că primează alte interese. Sunt convins că soluţiile bazate pe Linux ar putea fi folosite peste tot în administraţia publică. Vizita lui Gates e un lucru pozitiv din punct de vedere al semnalului transmis către alţi investitori străini, dar este paradoxal cum guvernul unei ţări sărace a luat în braţe cu atâta elan produsele Microsoft, când putea folosi altceva mai avantajos.
asa cum au creat standardul ECDL pentru functionarii publici, tot la fel, vor inflori contravtele statului cu Microsoft…
adica la politie, primarii, trezorerie, administratii financiare, ministere etc…
În seara asta, în încheierea Jurnalului TVR (ora 19:00), Cosmin Prelipceanu a zis ceva de genul “Bill Gates, inventatorul unui lucru aproape la fel de răspândit ca și becul”. Ce mama lui proces verbal a inventat Bill Gates?!? Computerul? Sistemul de operare? Solitaire??
Da cine a mai vazut logourile care atarna pe bulevardul Magheru din centrul Capitalei?! Si reclamele mari din Unirii? Si cele de pe panourile digitale? Doamne… am facut niste poze… le pun later.
Da cine a mai vazut logourile care atarna pe bulevardul Magheru din centrul Capitalei?! Si reclamele mari din Unirii? Si cele de pe panourile digitale? Doamne… am facut niste poze… le pun later.
hai mai,ce vrei, a venit seful al mare, era normal sa puna.
daca venea steve jobs nu eram cu cosurile de mere pe la Universitate? eu zic ca eram
[ Modificat: 02 Februarie 2007 12:05 AM de dracia ]