1 din 2
1
NAS
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 30.12.10

Salut,
am nevoie de ceva sfaturi legate de configurarea unui NAS.

HDD-ul vreau să-l formatez HFS+ ca să-l pot accesa de pe Mac, iar pt accesul din Win 7 o să pun MacDrive.

În final pe NAS vreau:
- să pun toate pozele pe care să le pot vedea in iPhoto pe Mac, dar să le pot vedea și sub Win 7 sau pe iOS (probabil cu un utilitar);
- să îmi pun toate albumele pe care să le gestionez cu iTunes, și pe Mac și pe Win; la fel să le pot accesa si pe iOS (tot cu ceva utilitar);
- să pun și arhiva de filme accesibilă din ambele medii;
- back-up Time Machine pt Mac;

Câte partiții să fac și ce restricții mai intervin ?

Mersi de sfaturi.

Semnătură 

iPhone 6 Space Gray, 16 GB
iPad (4th) WiFi+Cellular
Macbook Pro Retina 13,3”

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 23.08.11

NAS are propriul sau soft iar formatarea nu o faci cum vrei tu ci cum vrea el. Nu trebuie sa iti bati capul cu modul de formatare sau cu partitionarea deoarece hardul va fi accesibil si din Mac si din Windows (si chiar de pe iPad) datorita software-ului propriu.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 13.11.11

Salut,

Si pe mine ma intereseaza un NAS sa imi cumpar. Ce model ai luat si cu ce HDD?

Legat de iPhoto nu am gasit nici un utilitar sa poti accessa libraria iPhoto de pe un Windows - (aici as fi curios daca se poate accesa iPhoto library stocat pe NAS de pe doua mac-uri diferite).

Libraria iTunes poti in ce am citit - pur si simplu setezi o librarie pentru itunes iar pe Win daca folosesti itunes ai “iTunes Media folder location” daca folosesti Winamp de exemplu e la fel de simplu.

Back-up cu Time Machine poti face fara probleme, stie Time Machine-u sa gestioneze fara absolut nici o problema.

La fel si arhiva de filme
Eu vreau sa accesez doar de pe MAC-uri dar in schimb vreau sa fac cumva sa vad filmele de pe el pe televizor (un samsung smart tv).  Ideal ar fi sa downloadez torrenti direct pe el (torenti care ii dau la download din afara retelei) - E posibil asa ceva?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 01.08.09

o sa il vand pe al meu MS2110 Netgear Stora. E ca nou, folosit 6 luni si am castigat la munca un premiu si am primit un voucher si o sa imi cumpar Time Capsule. O sa fie la pret mic, sa imi ziceti daca vreti.

Semnătură 

Mac, probably the best beer in the world!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti/Ferentari
Macuser din: 12.12.09
sive - 01 Aprilie 2013 07:02 PM

Salut,
am nevoie de ceva sfaturi legate de configurarea unui NAS.

HDD-ul vreau să-l formatez HFS+ ca să-l pot accesa de pe Mac, iar pt accesul din Win 7 o să pun MacDrive.

În final pe NAS vreau:
- să pun toate pozele pe care să le pot vedea in iPhoto pe Mac, dar să le pot vedea și sub Win 7 sau pe iOS (probabil cu un utilitar);
- să îmi pun toate albumele pe care să le gestionez cu iTunes, și pe Mac și pe Win; la fel să le pot accesa si pe iOS (tot cu ceva utilitar);
- să pun și arhiva de filme accesibilă din ambele medii;
- back-up Time Machine pt Mac;

Câte partiții să fac și ce restricții mai intervin ?

Mersi de sfaturi.

Se pot formata HFS anumite modele de NAS-uri; eu am avut un Western Digital 2Tb World Edition si venea formatat HFS “din fabrica”. Pe de alta parte sunt NAS-uri care au instalate ditsro-uri de Linux, ca de exemplu Synology. La momentul asta detin un Synology si pot sa spun ca sunt NASHPA. De ce? Pai numai crearea unui volum de 1TB mi-a luat 6 ore, apoi mai e vorba si de viteza de transfer care e JALNICA. Am luat teapa, se mai intampla :( Ar mai fi o problema, Time Machine nu il “vede” iar softul proprietar pentru backup e de kkao. In ultima vreme am luat in calcul folosirea unui PC vechi pe post de NAS. Pur si simplu sa-l “indop” cu hdd si sa instalez Free-NAS pe el. Teoretic ar trebui sa mearga de 2 ori mai bine decit porcaria care o detin acuma. Apropos, ce model de NAS ai ?

Semnătură 

iMac 24” Core 2 Duo 2.66GHz /8GB /640GB /GeForce 9400M /SD

The truth is that there is nothing noble in being superior to somebody else. The only real nobility is in being superior to your former self.

Whitney Young (1921 - 1971)

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 30.12.10

Eu am luat un ZyXEL 310 cu un singur bay. L-am luat fără hard-disk.
Momentan am 2 hdd-uri în PC și unul vreau să îl scot de acolo să îl bag în ZyXEL (ca să nu zic în nas smile)

Al meu am văzut că se poate seta și din interfața web, dar are și un utilitar sub Windows cu care se poate configura.
L-am primit doar ieri și încă nu m-am apucat de el până nu mă lămuresc cum să fac cu toate.

@wedomobile - poți face play de pe el pt că știe DLNA dacă TV-ul e compatibil. La fel cu fișierele torrent, se pot gestiona prin extensii ale browser-ului sau prin Dropbox.

Semnătură 

iPhone 6 Space Gray, 16 GB
iPad (4th) WiFi+Cellular
Macbook Pro Retina 13,3”

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Floresti,Cluj-Napoca
Macuser din: 07.05.12
sive - 02 Aprilie 2013 06:04 AM

Eu am luat un ZyXEL 310 cu un singur bay. L-am luat fără hard-disk.
Momentan am 2 hdd-uri în PC și unul vreau să îl scot de acolo să îl bag în ZyXEL (ca să nu zic în nas smile)

Al meu am văzut că se poate seta și din interfața web, dar are și un utilitar sub Windows cu care se poate configura.
L-am primit doar ieri și încă nu m-am apucat de el până nu mă lămuresc cum să fac cu toate.

@wedomobile - poți face play de pe el pt că știe DLNA dacă TV-ul e compatibil. La fel cu fișierele torrent, se pot gestiona prin extensii ale browser-ului sau prin Dropbox.

E o scula bune Zyxel NSA310 la pret / calitate. Eu detin unul pe care l-am “prea” butonat, in sensul ca s-a defectat flashul unde se tinea softul ( au aparut 2 sectoare cu BAD ) si la un moment dat numai boota, m-am apucat am pus pe el debian pentru arm, descris pe forumuri, instalat tot ce trebuie, merge de rupe, mai bine ca si cu softul original, mi se pare mult mai relaxat, cpu / memory usage, e stabil, isi merita toti banii.

Semnătură 

 Macbook Pro 13” early 2011 i7/2.8Ghz/8G RAM/128G SSD + 500G HDD
 iPhone 6 64G
 Time Capsule reconditionat at 1st Generation
 MacMini i5 2.3Ghz/8G RAM / 128G SSD+ 500G SSHD
 38mm Space Gray Aluminum Case with Black Sport Band

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 23.08.11
Prodigy - 02 Aprilie 2013 08:34 AM

E o scula bune Zyxel NSA310 la pret / calitate. ...

Si eu am tot un Zyxel NSA310 ce este accesat atat de pe Mac cat si de pe PC fara probleme. Stie si de TimeMachine si merge binisor pe retea Gigabit (al meu atinge 40 MB/sec cu un hard de 3 GB in el). Configurarea se face pe o interfata Web (din browser).

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Petea - 02 Aprilie 2013 11:59 AM

Si eu am tot un Zyxel NSA310 ce este accesat atat de pe Mac cat si de pe PC fara probleme. Stie si de TimeMachine si merge binisor pe retea Gigabit (al meu atinge 40 MB/sec cu un hard de 3 GB in el). Configurarea se face pe o interfata Web (din browser).

La mine TimeMachine avea probleme cu softul original in sensul ca pierdea share-u respectiv pe care dadeam sa fie TM si revenea tot timpul pe share-ul public, plus ca la ultimul update la FW 4.50 numai vedea unele directoare copiate in FW 4.40, era destul de dubios, dar ma rog, asta este smile

Respecte

Semnătură 

 iPhone 6 64G

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Alba-Iulia
Macuser din: 19.07.11
Petea - 02 Aprilie 2013 11:59 AM

dragul meu eu am 20 in wireless cu time capsule..
intradevar lipsa unui soft de gestiune o interfata ceva.. client de torrent..
dar adunati voi bani de pe un router bun un nas si o sa ajungeti la time capsule. functioneaza

Semnătură 

Macbook Pro 11,3
JBL Radial (the big one De vanzare
Asus RT-AC87U
Bose SoundTouch 30
Bose Soundlink mini
Bose SoundTouch Portable defecta
Cinema Display 24 defect

The Rum is gone..
Hattrick : 13.02.2004

Time Capsule 3TB smile
timecapsule 2tb smile
mac mini 2006(super jucarie) :(
apple tv 2g :(

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Galati
Macuser din: 27.11.08

Eu am luat un QNAP TS 112 cu un singur HDD bay. Pana acum sunt f multumit de el (adevarat ca nici nu l-am forjat sa vad cat tine). Are o gramada de optiuni si aplicatii (client torente, iTunes server, server RADIUS care se poate folosi in combinati cu un Time Capsule ori Airport Extreme).

Semnătură 

Mac Mini 2018, Intel Core i7 3.2 GHz, 16 Gb, 512 GB SD
Time Capsule (500 GB, dual-band & guest-networking)

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Florian267 - 02 Aprilie 2013 12:58 PM

Eu am luat un QNAP TS 112 cu un singur HDD bay. Pana acum sunt f multumit de el (adevarat ca nici nu l-am forjat sa vad cat tine). Are o gramada de optiuni si aplicatii (client torente, iTunes server, server RADIUS care se poate folosi in combinati cu un Time Capsule ori Airport Extreme).

iTunes server e cumva compatibil cu Itunes 11?

Semnătură 

 iPhone 6 64G

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Galati
Macuser din: 27.11.08

Sincer nu am încercat dar nu vad de ce nu. Revin cu un răspuns.

Semnătură 

Mac Mini 2018, Intel Core i7 3.2 GHz, 16 Gb, 512 GB SD
Time Capsule (500 GB, dual-band & guest-networking)

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

@Petea client de torente are? Ce vreau eu de fapt sa fac.

Am un televizor care am vazut ca merge cu DNLA (sta in camera cealalta), cel mai probabil acolo va sta si NAS-ul. Vreau sa pot de pe calculator sa downloadez torente direct pe NAS si sa vad filmele pe televizor (de asta si pun NAS-ul langa televizor, nu sunt eu fan wireless). Deasemenea vreau sa downloadez torente si dintr-o alta retea, adica sa acesez nas-ul de pe Orange 3g sa zicem.

Pot face miscarea asta?

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member

Deasemenea vreau sa downloadez torente si dintr-o alta retea, adica sa acesez nas-ul de pe Orange 3g sa zicem.

Pot face miscarea asta?

Ce vrei sa zici cu asta, adica cum sa accesez NAS-ul de pe Orange 3g?

Semnătură 

 iPhone 6 64G

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Adica daca pot downloada torente si daca sunt in alta retea cu NAS-ul. Ma conectez la el (asta stiu ca se poate ca oarecum pentru asta e) dar sa pot si initializa inceperea download-ului de torrent. La asta ma refer.

1 din 2
1

‹‹ IP address conflict      Probleme WiFi? ››