Adica daca pot downloada torente si daca sunt in alta retea cu NAS-ul. Ma conectez la el (asta stiu ca se poate ca oarecum pentru asta e) dar sa pot si initializa inceperea download-ului de torrent. La asta ma refer.
Pina la urma totul rezolvi prin port forward. Te conectezi prin FTP, plasezi fisierul de torrent intr-un anume folder, el de acolo il preia si incepe downloadul torrentului propriuzis.
...dar adunati voi bani de pe un router bun un nas si o sa ajungeti la time capsule. functioneaza
Are si TimeCapsule avantajele lui dar…nu pretul. Ca sa fiu mai explicit: NAS 420 RON, HDD 3TB 700 RON, router Gigabit 220 RON = total 1340 RON. Time Capsule de 3 TB: 2280 RON. Sa mai spun ca fisierele de pe NAS le poate accesa sotia de la 2000 km distanta ?
wedomobile - 02 Aprilie 2013 01:45 PM
@Petea client de torente are? ... adica sa acesez nas-ul de pe Orange 3g sa zicem.
Daca vrei sa accesezi si 3G iti recomand un router care sa stie si de 3G (uzual cele mai ieftine merge prin modem USB). Cand pica conexiunea principala comuta automat pe 3G. De clientul de torente nu pot sa iti pun decat ca are dar…nu l-am testat pentru ca nu sunt pasionat de fenomen.
Se pot formata HFS anumite modele de NAS-uri; eu am avut un Western Digital 2Tb World Edition si venea formatat HFS “din fabrica”. Pe de alta parte sunt NAS-uri care au instalate ditsro-uri de Linux, ca de exemplu Synology. La momentul asta detin un Synology si pot sa spun ca sunt NASHPA. De ce? Pai numai crearea unui volum de 1TB mi-a luat 6 ore, apoi mai e vorba si de viteza de transfer care e JALNICA. Am luat teapa, se mai intampla :( Ar mai fi o problema, Time Machine nu il “vede” iar softul proprietar pentru backup e de kkao. In ultima vreme am luat in calcul folosirea unui PC vechi pe post de NAS. Pur si simplu sa-l “indop” cu hdd si sa instalez Free-NAS pe el. Teoretic ar trebui sa mearga de 2 ori mai bine decit porcaria care o detin acuma. Apropos, ce model de NAS ai ?
Dar care a fost supararea cu Synology ? poate ai avut tu ghinion.
Eu am un DS 112 si merge brici, il vede si Time Machine, viteza este conform standardelor iar meniul mi se pare chiar ochei… repet, poate ai avut tu ghinion.
...dar adunati voi bani de pe un router bun un nas si o sa ajungeti la time capsule. functioneaza
Are si TimeCapsule avantajele lui dar…nu pretul. Ca sa fiu mai explicit: NAS 420 RON, HDD 3TB 700 RON, router Gigabit 220 RON = total 1340 RON. Time Capsule de 3 TB: 2280 RON. Sa mai spun ca fisierele de pe NAS le poate accesa sotia de la 2000 km distanta ?
wedomobile - 02 Aprilie 2013 01:45 PM
@Petea client de torente are? ... adica sa acesez nas-ul de pe Orange 3g sa zicem.
Daca vrei sa accesezi si 3G iti recomand un router care sa stie si de 3G (uzual cele mai ieftine merge prin modem USB). Cand pica conexiunea principala comuta automat pe 3G. De clientul de torente nu pot sa iti pun decat ca are dar…nu l-am testat pentru ca nu sunt pasionat de fenomen.
cum? fisierele de pe time capsule nu le poti accesa de la 20000 de km ?
in ceea ce priveste pretul nu te pune nimenea sa il iei din romanica
Se pot formata HFS anumite modele de NAS-uri; eu am avut un Western Digital 2Tb World Edition si venea formatat HFS “din fabrica”. Pe de alta parte sunt NAS-uri care au instalate ditsro-uri de Linux, ca de exemplu Synology. La momentul asta detin un Synology si pot sa spun ca sunt NASHPA. De ce? Pai numai crearea unui volum de 1TB mi-a luat 6 ore, apoi mai e vorba si de viteza de transfer care e JALNICA. Am luat teapa, se mai intampla :( Ar mai fi o problema, Time Machine nu il “vede” iar softul proprietar pentru backup e de kkao. In ultima vreme am luat in calcul folosirea unui PC vechi pe post de NAS. Pur si simplu sa-l “indop” cu hdd si sa instalez Free-NAS pe el. Teoretic ar trebui sa mearga de 2 ori mai bine decit porcaria care o detin acuma. Apropos, ce model de NAS ai ?
Dar care a fost supararea cu Synology ? poate ai avut tu ghinion.
Eu am un DS 112 si merge brici, il vede si Time Machine, viteza este conform standardelor iar meniul mi se pare chiar ochei… repet, poate ai avut tu ghinion.
Problema mea cu Synology-ul e ca am vrut sa poata face backup in retea (il am legat la un router Huawei). In plus se misca in reluare, foarte lent. Probabil o sa-l schimb cu unu de la Netgear sau Techus.
Fac 2 partiții: una multimedia și alta Time Machine ?
NAS-ul iti face 3 partitii, de linux -> 1. swap / 2. una mica unde isi copiaza date din flash /3. VOLUMUL propriuzis. Partitiile de linux sunt ext4.
Tu nu ai cum sa formatezi cum vrei hardul. Pentru TM aloci un director sharuit.
Fac 2 partiții: una multimedia și alta Time Machine ?
NAS-ul iti face 3 partitii, de linux -> 1. swap / 2. una mica unde isi copiaza date din flash /3. VOLUMUL propriuzis. Partitiile de linux sunt ext4.
Tu nu ai cum sa formatezi cum vrei hardul. Pentru TM aloci un director sharuit.
Mulțam’ de clarificare.
Mai sunt câteva chestiuni:
- am înțeles ca nu e în regulă, sau posibilă, varianta să gestionez pozele cu iPhoto instalat pe Mac, dar cu biblioteca pe NAS…acolo va fi și back-up TM (care va tot crește din ce înțeleg) + nu cred că am posibilitatea să văd pozele în rețea de sub Win 7.
Dacă nu e ok să le gestionez cu iPhoto (mi-ar plăcea), ce alternative mai am ? cumva Aperture or else ?
Ar mai fi varianta să instalez Polkast pe Mac/PC/iPhone, dar parcă nu aș vrea…
- are vre-o problemă formatul EXT4 în ce privește accesul (citit/scris) de pe Mac și Win ?
Degeaba are posibilitatea de a vedea in retea fisierele atat din Mac cat si din Windows. Tu nu ai cum sa vezi in windows un fisier cu terminatia .aplibrary (libraria Aperture). Deci, ce poate face este sa seteze sub Mac atat sub iPhoto, cat si sub Aperture, la import sa nu copieze pozele in Library, ci sa creeze foldere in /Users/Tu/pictures, cu numele colectiei importate si sa lase pozele acolo, in librarie sa fie doar calea catre aceste poze si thumbnail-urile. Vei putea vedea in foldere pozele cu o aplicatie de Windows. Sau o alternativa mai scumpa, sa cumperi Adobe Lightroom atat pentru Mac, cat si pentru Windows.
Degeaba are posibilitatea de a vedea in retea fisierele atat din Mac cat si din Windows. Tu nu ai cum sa vezi in windows un fisier cu terminatia .aplibrary (libraria Aperture). Deci, ce poate face este sa seteze sub Mac atat sub iPhoto, cat si sub Aperture, la import sa nu copieze pozele in Library, ci sa creeze foldere in /Users/Tu/pictures, cu numele colectiei importate si sa lase pozele acolo, in librarie sa fie doar calea catre aceste poze si thumbnail-urile. Vei putea vedea in foldere pozele cu o aplicatie de Windows. Sau o alternativa mai scumpa, sa cumperi Adobe Lightroom atat pentru Mac, cat si pentru Windows.
Daca imi permiti, te contrazic un pic ( in principiu, DA ai dreptate ) , DAR, daca ai tu acces sa configurezi serverul de share ( samba ) de pe NAS ai o alternativa si anume :
hide dot files = No
Acest parametru default, este Yes, deci nu iti afiseaza directoarele / fisierele cu ” . ”
Tradus pe românește: copiez pozele (fișierele efectiv) pe hard-disk-ul din NAS, dau import în iPhoto fără bifă (ca în poza atașată) și o să le pot vedea normal de pe Mac, dar și pe PC cu Win 7, prin rețea.
Ulterior, dacă de ex. o să schimb hdd-ul cu unul mai mare, o să țină minte, la mutarea fișierelor, informațiile gen: faces, events etc. din iPhoto ?
Sincer nu am încercat dar nu vad de ce nu. Revin cu un răspuns.
Ai reusit sa testezi iTunes server?Sunt curios :|
Mersi
P.S. Eu am reusit sa compilez forked-daapd versiunea 0.19 pentru ARM ( Zyxel NSA310 ), varianta care este compatibila cu iTunes 11.x, dar dupa 5 minute da Connection Timeout si se intrerupe streamingul.