1 din 3
1
mac-uri sh in europa mai ieftine
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 18.02.06

Servus,

Vin cu intrebarea fireasca, daca Romania e parte UE de ce anumie preturi la sh sunt mult mai mari ca cele de pe “afara”.
Oare nu ar trebui sa se alinieze si astea cu ale noastre…?
La noi fata de europa totul costa cu 100-150Euro mai scump…
O sa ziceti: pai sti drumu + profitul…
Hai sa fim seriosi ca cine se ocupa cu sh-uri nu aduce 1-2 mac-uri, vine cu cat mai multe posibil…
Hai sa dam exemple cand se vinde un sh preturile ale adevarate de pe site-urile specializate de prin europa, nu cat ar costa de nou…
Voi ce credeti despre fenomenul asta?

Semnătură 

Compot de mere - Ingrediente: mere, apa, zahar, borcane cu capac, foc si rabdare…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Pai cred ca sunt putini cei care aduc SHuri de afara, si daca le aduc oricum trebuie sa faca si ei un profit.
Restul, vand scula proprie si, poate cum stii, e greu sa te desparti de un Mac cand e al tau, il pretuiesti mai mult decat ar face pentru ca ti-e drag. Dar cererea si oferta, blabla… Cu rabdare gasesti oferte bune si foarte bune aici pe macuser.ro . Daca ai alte exemple, fa tu o comparatie bine documentata si lumineaza-ne si pe noi. Please.  :thumbsup:

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

O fi din cauza taxei de prima inmatriculare smile
Banuiesc ca o sa mai scada si la noi preturile, dar nu prea mult. E inca mica piata.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
foxygen - 23 Ianuarie 2007 10:27 PM

Servus,

Vin cu intrebarea fireasca, daca Romania e parte UE de ce anumie preturi la sh sunt mult mai mari ca cele de pe “afara”.
Hai sa fim seriosi ca cine se ocupa cu sh-uri nu aduce 1-2 mac-uri, vine cu cat mai multe posibil…
Hai sa dam exemple cand se vinde un sh preturile ale adevarate de pe site-urile specializate de prin europa, nu cat ar costa de nou…

pai, piata SH de mac, in rominia, nu prea are produse din europa, majoritatea sunt din tara, de la firme care schimba echipamentul
iar pretul pietei, chiar si la SH este dat de abundenta ofertei…
atita timp cit sunt produse putine, pretul e mare

- io nu stiu ca cineva sa fi importat/adus in romania o transa de mai mult de 10 macuri SH sau sa faca chestia asta in mod constant…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

Corect, oferta dicteaza pretul pietei…
Ca sa dau un exemplu (Sr. Member) un Apple Cinema Display 23” sh binenteles, pe la noi se invarte cam pe la 700-800Euro si pe ebay.de gasesti preturi situate de la 500Euro in sus!
In fine si pe la noi sar putea sa gasesti dupa lungi cautari…, dar la ei cam astea sunt preturile.
In fine m-am lamurit… Merci de raspunsuri! Daca se mai gaseste cate un intarziat, nu face nuimic… Sa spuna ce are de spus!

Semnătură 

Compot de mere - Ingrediente: mere, apa, zahar, borcane cu capac, foc si rabdare…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 02.08.06

Romanul de rind, proaspat european,
nu are acces liber la ebay, nicaieri,
decit daca are rude-prieteni pe afara.
Astfel ca ebay, si paypal, si multe altele,
sint pentru noi, fructe interzise.

Noroc cu merele.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Nu ştiu câţi ar cumpăra un monitor (de exemplu) de pe eBay, eu unul n-aş face-o nici de pe Okazii.ro dacă nu pot să-l văd cu ochii mei înainte de a da banii. Se poate cumpăra de pe eBay, pe mine mă bătea într-un timp gândul să iau un iMac G4 din SUA, persoana respectivă trimitea worldwide şi avea un mini-magazin online la care puteai plăti cu cardul. Dar cum am zis: n-o să iau niciodată marfă de genul ăsta pe nevăzute.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

Eu am gandit mai amplu problema…
Am zis sa inbin vacanta cu cumparaturile.
Mai intai se strang la corap ceva Euro. Dupa care se suna neamurile de prin europa ca vi in vizita, si intre timp fac comanda si ma intalnesc cu vanzatorul sa vad si sa cumpar daca imi place.
Si uite asa fac upgrade de mac sh. Oricum diferenta fata de preturile din Romania o s-o cheltui ca pentru o mini vacanta.
Sa nu bage astia taxa pentru primul mac adus de “afara” ca atunci e nasol!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Pfaffing
Macuser din: 30.10.06

Servus,

Stai calm, cu o luna sau doua in urma a anuntat oficial cred , si la TV sigur , cum ca tot ce se va aduce din afara (in special astfel ce chestii), la pret, va scadea cu vreo 30-40%.
Problema e ca stim toti cat ii trebuie unei LEGI sa intre in vigoare in Romania, nu? Inca nu a ajuns (la ureche) pe la toti cei care comercializeaza astfel de produse aceasta lege, ea de obicei trebuie sa soseasca in plic oficial la fiecare firma in parte , dupa care (firma) astia trebuie sa se puna la treaba , schimb de preturi, etc.

Asa ca daca in Germania este nevoie de 3 luni pt ca o lege sa intre in aplicabilitate practica si sa o simta si ultimul om ,gandeste-te ca in Romania e nevoie de 3 ori acest timp. sau mai mult.
Asca ca analizeaza cu atentie…poporul asta roman..

Semnătură 

Localizare Mac OS X 10.5.8

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Pfaffing
Macuser din: 30.10.06
Tudor - 24 Ianuarie 2007 09:07 AM

Nu ştiu câţi ar cumpăra un monitor (de exemplu) de pe eBay, eu unul n-aş face-o nici de pe Okazii.ro dacă nu pot să-l văd cu ochii mei înainte de a da banii. Se poate cumpăra de pe eBay, pe mine mă bătea într-un timp gândul să iau un iMac G4 din SUA, persoana respectivă trimitea worldwide şi avea un mini-magazin online la care puteai plăti cu cardul. Dar cum am zis: n-o să iau niciodată marfă de genul ăsta pe nevăzute.

Administratorul are dreptate, nu degeaba e Administrator pe acest site.

Semnătură 

Localizare Mac OS X 10.5.8

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Asa este.
In vecii vecilor,
Amin

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Timisoara

Servus,

Mie mi se pare ca piata mac a crescut in Romania, mai ales de cand cu macuser si cu trecerea la Intel. Poate e si doar o chestia de vizibilitate, insa mi se pare ca mai multa lume cumpara si vinde mere.

Fenomenul tine de mentalitatea de bisnitar a oamenilor care aduc SH (si a multor manageri de supermarket-uri, mall-uri, etc in Romania) si anume se doreste obtinerea unui profit mare per bucata nu per volum. Evident ca nimeni nu vrea sa munceasca mai mult decat e necesar si cum concurenta la mac-uri SH nu exista, de ce sa scada preturile ?

Daca tu crezi ca exista o piata pentru SH, iti recomand sa incerci sa faci niste calcule sa vezi daca se merita sa te apuci de asa ceva. Insa vezi ca acum va trebui platita taxa UE pentru deseuri electronice, etc. wink

Preturile insa au scazut mult, cel putin la G-uri. Astea Intel inca nu dau semne, ca abia au aparut. Insa cum PC-urile se depreciaza relativ repede, la fel vor urma si mac-urile.

Semnătură 

This signature is intentionally left blank.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

Asa…, asa, puneti-va bine cu Administratorul!
Ma uita de sartbatori la preturi pentru un power mac g5, preturi pe alese de la 1000 pana la 2000 si chiar peste… (pe ebay.de)
In schimb dupa anul nou stupoare…, preturi de la 1700 in sus?!
Acum vad ca si-au revenit, sper ca sa ramana asa.
In ceea ce priveste pretul la mac-urile cu procesor Power Gx intradevar vad si eu ca se duc in jos.
Sa asteptam sa se intample curand si la astea cu Intel.
Defapt cred ca asta ar fi alt subiect; de ce se face o diferenta neta as putea spune, intre cele cu procesor G si cele Intel.
Da tehnologie noua, mai rapide, mai stabile, etc, dar s-a petrecut un fenomen bizar vizavi de preturi…
Pana acum un an, hai un an jumate “Merele erau pretuite bine”, daca ma intelegeti…
Mda…, acum masinile apple sunt mai acesibile si datorita progamului initiat de Apple si totodata mai populare.
Ideia este ca pana la urma Mac-urile sa nu ajunga sa fie apreciate ca si PC-urile…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: Timisoara

Probabil preturile pe care le-ai vazut tu atunci erau puse de oameni ce se gandeau sa-si vanda PM-urile G5 in speranta ca la MacWorld o sa apara un Xeon cu 8 core-uri. Din moment ce nu s-a facut nici un upgrade la vre-un Mac la Macworld wink preturile au revenit.

Intel e mai scump decat G-uri pentru ca este mult mai bun. Simplu. Tocmai de aceea Mac-urile incep deja sa fie (de)apreciate ca si PC-urile.

A disparut motivatia de a tine pretul: pana la urma OSX in sine nu poate fi asa scump - vezi pretul lui retail fata de windows de exemplu. Iar in afara de soft Mac-ul e doar un PC.

Semnătură 

This signature is intentionally left blank.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Din: 

foxygen,
fii barbat si fa-ti o firma de import-export de pe ebay.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member

Buna ideia si al un moment dat chiar ma batea gandu sa o coc de asa ceva.
Apropo careva a incercat si nu i-a reusit???
Baietii, pardon…, fetele (D-na Dora) de la MACgallery ar putea sa faca asa ceva…
Vreau 5% de ideie si alti 5% pentru nihilsineMac pentru ca demonstreaza ca inca este “destept” intr-o romanie dormitanda… Glumeam cu tlc, fireste!
Oricum poate ajung si eu sambata asta la reuniunea Macintosh-istilor si cred ca o sa deschid si problema asta.

Semnătură 

1 din 3
1