SDRAM SODIMM - cu noroc gasesti la un magazin de calculatoare S/H - daca mai au asa ceva si nu le-au aruncat.
Incearca sa iei memorii single-sided (chip-uri pe o singura fata) - cele double-sided s-ar putea sa nu le vada sau sa acceseze doar kumatate din ele.
Cu macar 512 Mb RAM si un HDD de 7200 RPM, 10.4 (cu ceva tweak-uri care s-au mai postat aici pe forum - ar trebui facute sticky) merge acceptabil.
Uita-te cu atentie pe el ca iti cam da cu virgula. Ai zis ca ai porturi firewire pe el. Nu a fost nici un model de iMac g3 la 350mhz cu firewire. Vezi ce model ai mai exact. Pune si o poza cu el si porturile din lateral ca sa se elimine dubiile cel mai bine. Ca daca ai firewire sigur nu e la 350 si automat nu ai sodimm.
Uita-te cu atentie pe el ca iti cam da cu virgula. Ai zis ca ai porturi firewire pe el. Nu a fost nici un model de iMac g3 la 350mhz cu firewire. Vezi ce model ai mai exact. Pune si o poza cu el si porturile din lateral ca sa se elimine dubiile cel mai bine. Ca daca ai firewire sigur nu e la 350 si automat nu ai sodimm.
ai dreptate. imi cer scuze e de 400mhz 64mb 10gb, am sa fac ceva poze cu el curand.
am reusit sa instalez 10.1, acum trebuie sa gasesc memorii..
Tastatura si mouse-ul sunt recunoscute? Banuiesc ca da. Avand in vedere ca ai pus un sistem atat de batran pe el, nu ma mira ca ai probleme cu alte device-uri. Ia-i memorie cat de multa poti, baga tiger, si o sa fie ok. Ruby-ul din semnatura mea are acelasi cpu ca si al tau, numai ca eu i-am pus 512MB ram si un hdd nou.
Tastatura si mouse-ul sunt recunoscute? Banuiesc ca da. Avand in vedere ca ai pus un sistem atat de batran pe el, nu ma mira ca ai probleme cu alte device-uri. Ia-i memorie cat de multa poti, baga tiger, si o sa fie ok. Ruby-ul din semnatura mea are acelasi cpu ca si al tau, numai ca eu i-am pus 512MB ram si un hdd nou.
Da sunt recunoscute! Am facut deja rost de memorie am 200mb , dar caut sa pun 1GB. Multumesc mult pt ajutor , am sa revin dupa ce fac rost de memorie.
Am reusit insfarsit sa termin si cu iMacul asta. Am pus 1GB ram , si Mac OS X 10.4.11. Merge bine. In schimb tot nu imi recunoaste usb-ul… trebuie instalate ceva drivere oare ?
La ce te referi cand zici ca nu recunoaste usb-ul. MacOS nu are nevoie de configurat si drivere ca la balamuc cum e pe windows. Da si tu problema concreta sa te putem ajuta.
Am reusit insfarsit sa termin si cu iMacul asta. Am pus 1GB ram , si Mac OS X 10.4.11. Merge bine. In schimb tot nu imi recunoaste usb-ul… trebuie instalate ceva drivere oare ?
Poate sa-ti fie parlit portul USB, insa daca la ambele racorduri USB iti recunoaste tastatura si soarecul, nu are nimic. Nu cumva „USB”-ul pe care nu ti-l recunoaste e HDD extern, care are nevoie de cablu „Y” sau alimentare proprie?
Stick-uri si iPod-uri legate cum? Direct la portul USB din iMac sau via hub-ul integrat in tastatura? Asta daca ai tastatura Apple.
Daca e varianta cu tastatura, nici n-or sa-ti functioneze din motive de consum de curent.