Un antivirus de OS X este util când folosești mac-ul la servici și există o politică a departamenului IT ca orice sistem informațional pentru care există antiviruși, să îi ruleze.
Tu poate ești deștept și nu faci tâmpenii - dar colegul/a de alături poate este o persoană complet atehnică ce face click pe toate reclamele, butoanele de Next și OK și își introduce parola de administrator de fiecare dată când apare un pop-up fără să gândească.
Sau cum a pățit Iaru (a.k.a. Macul și Barosul din Cațavencu) - om priceput în are Mac-ului - care și-a lăsat mac-ul neparolat la birou, și un coleg l-a folosit să viziteze sit-uri deochiate și a instalat un “codec” de pe unul din ele - care era de fapt DNSChanger - primul troian de OS X.
Eu am folosit BitDefender - am fost beta-tester la versiunea anterioară - versiunea finală, după bugfix-urile raportate de beta-testeri, se mișca bine pe OSX - aproape nu simțeai că rulează - în tot cazul MULT mai bine decât un antivirus pe Windows.
Dacă aveți timp/chef/oportunitate, încercați acest BitDefender - măcar din spirit național - este un software scris de români de la o firmă românească. Dacă sunt semnalate bug-urile și este un produs mai bun decât al concurenței, lumea îl va folosi pe ăsta și nu pe unul străin.