Atentie la poitistii ˝sub acoperire˝
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 01.03.13

Avertizare

Am fost sunat de cineva care s-a recomandat a fii de la inspectorat si mi-a turnat jumatate de zii niste basme de numai in filme vezi (vezi Compliance).
a inceput cu interesul de a cumpara, apoi m-a acuzat de furt, apoi m-a chemat sa ma prezint pe nu stiu unde la inspectorat, sa il deschida sa verifice de apare in bazele de date ca furat. L-am refuzat zicandu-i ca tot ce are nevoie sa stie e pe cutie, si nu trebuie sa imi deschida aparatu (Macbook Air) ca sa vada ceva.

Mai tarziu a zis ca vine el la unirii la McD, eu i-am explicat ca mie imi convine acolo ca au supraveghere video, nu i-a mai convenit si a zis ca vine al mine acasa .

Apoi l-am convins ca sunt mai mult decat constient cat de stupid e sa cumperi un Mac furat si ca nu as cumpara eu in primul rand unul, daramiti sa il mai si vand.
Omul s-a facut ca ma stie, ca ii e mile de mine, ca pacat de un baiat asa tanar sa ajunga rau…. insinuari, ca mai bine ma duc eu la el (de data asta la subsolul Mariott) decat sa vina sa imi caute prin casa. L-am invitat sa vina, sa aduca si o masina de politie cu el. Apoi imi stia adresa (tare greu lucru de facut azi, o fi vrun hacker) dar nu m-a gasit bine pe net, ci pe altul cu numele meu, si aici i s-a naruit povestea de tot,  a tacut, si mi-a zis la revedere, scurt rece rapid. Toata treaba a durat bine 4 ore in total.

M-am dus la Politie si am vorbit cu domnii de acolo, tipul ala imi daduse alta adresa pentru inspectorat (oare de ce). Era un talhar.

Daca politia ar avea ceva cu tine,ai aparea ca suspect, trebuie mai intai sa primesti CITATIE de la sectia din care faci parte, sa te prezinti, si de abea atunci poti sa fii contactat telefonic, si mereu cu el prezentanduse primul cu numele si problema nu doar functia.
Maine ma duc sa depun declaratie si plangere la Politie

Avocatul m-a sfatuit sa am grija ca se pare ca exista o retea in Romania care are si cativa IT-isti care se ocupa cu astfel de lucruri si ar putea cauta razbunarea.i sa cer astfel sa imi fie pastrata confidential identitatea (lucru tare greu de oferit azi)

Va sfatuiesc sa fiti atenti si daca puteti sa il prindeti pe nenorociti faceti-o!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Tu ai vorbit timp de 4 ore cu un politist?!? Real sau nu… La telefon?!!!!

In ciuda consecintelor o sa-ti spun ca esti prost gramada.
Dovada: http://youtu.be/Vi434yXk_qo

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 

nu am vorbit 4 ore real, situatia a durat 4 ore dupa cum am scris mai sus. el m-a sunat pana am vorbit si eu cu un prieten politist si mi-a zis ca nu are cum sa fei de la ei. Iar prost gramada erai si tu pana sa stii ce stii acum. maine o sa fii prost gramada fata de azi. asa accept ca sunt prost gramada, fara sa ma simt insultat, ar trebuii sa accepti si tu. E usor tare sa judeci de afara, si mie imi e usor acum.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Si varianta lunga e http://youtu.be/6wXkI4t7nuc

Ar trebui sa te abtii sa sfatuiesti pe oricine, e clar ca nu esti capabil sa iei decizii de bun simt.
” daca puteti sa il prindeti pe nenorociti faceti-o!”??? Nimeni nu e cretin sa incerce sa fie erou cu un recidivist care n-are nimic de pierdut cand iti baga un cutit in burta ca sa se intoarca la puscarie.

Iti apreciez entuziasmul se a scrie atatea cuvinte la un loc, dar n-ar trebui sa deschizi gura prea des ca nu ajuti pe nimeni. Te cheama Eugen?

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 

daca nu ai facaut nimic gresit nu exista nici un motiv pe lumea asta sa nu vorbesti cu politia,  infractorii ca el, se bazeaza pe asta, mizeaza pe rezervele omului de a implica politia, ofera variante, optiuni. asa ramai de fraier. tipul NU ERA POLITIST era frauda, un prefacut care vroia sa imi dea teapa danduse de a politie.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 

Asa si altceva ce mai cunoasteti despre mine, din cele 4 ore deescrise in care am fost pus intr-o situatie iesita din comun pentru prima data.  situatie pe care am descris-o doar din cauza ca exista altii fraieri, ca doar din ei isi castiga altii existenta.  de ce trebuie sa fii dispus la a vedea ce e rau? de ce nu poti vedea si ceva bun? cum se deruleaza o zi la tine? cum te vede familia, daca pe un total strain il faci prost pe un forum public. ce fel de om esti? Frustrari multe? probleme nerezolvate isi cauta descarcarea pe un strain? Te rog sa cauti ajutor la un consilier daca e asa, pentru ca nu e de bun simti sa ma judeci. Nu ma cunosti, insa eu prefer o teapa din cand in cand, daca acesta e pretul unei viziuni luminoase a vietii. Prefer un cutit in burta daca acesta e pretul libertatii nu ne pot omorii pe toti. toti se bazeaza pe frica. fricosii nu o sa ajunga nicaieri. daca vezi imaginea de ansamblu.    Vezi cum faci cu consilierea aia.

P.S. credeam ca doar pe idevice traiesc frustratii, m-am inselat.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Mulțumim de sfat - Dacă ne sună cineva de la poliție și nu am primit citație, ignorăm.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Se fac tot felul de măgării la telefon, dacă sună dubios din primele secunde atunci închizi și gata. Acum ești pățit, știi pentru viitor. Eu îți mulțumesc pentru atenționare.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 23.08.11

Am un coleg la servici care a fost sunat de “Orinj”. Interesant era ca interlocutorul stia toate datele lui personale, precum si ale firmei pe care a fost facut abonamentul (CNP, CUI, adrese ...), asa ca omul a crezut povestea si a tastat pe telefon ce i s-a zis. Rezultatul: a facut o incarcare la un prepay cu 20 euro. O fi fost si vina lui (un om la 63 ani nu prea le are cu tehnologia) dat cand a sunat la Orinj sa afle cum datele lui personale au ajuns “prin vecini” a primit doar raspunsuri evazive. Neoficial i s-a spus ca un fost angajat a plecat cu niscaivai date ale clientilor dar oficial firma nu si-a asumat nici o vina. Morala: datele personale pot ajunge usor la cine nu trebuie iar “recitarea” lor la telefon nu dovedeste nimic.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

Ma doare deja capul de la formularea lui iPrist7 ..

Acuma pe bune; cine inghite harnelile astea prin telefon? Toate citatiile si demersurile oficiale se fac scris, nu oral smile)

Ca te suna Peter Pan sa-ti zica ca ai castigat sau ca n-ai castigat .. e prilej de caterinca. Zic eu raspberry

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •