Avertizare
Am fost sunat de cineva care s-a recomandat a fii de la inspectorat si mi-a turnat jumatate de zii niste basme de numai in filme vezi (vezi Compliance).
a inceput cu interesul de a cumpara, apoi m-a acuzat de furt, apoi m-a chemat sa ma prezint pe nu stiu unde la inspectorat, sa il deschida sa verifice de apare in bazele de date ca furat. L-am refuzat zicandu-i ca tot ce are nevoie sa stie e pe cutie, si nu trebuie sa imi deschida aparatu (Macbook Air) ca sa vada ceva.
Mai tarziu a zis ca vine el la unirii la McD, eu i-am explicat ca mie imi convine acolo ca au supraveghere video, nu i-a mai convenit si a zis ca vine al mine acasa .
Apoi l-am convins ca sunt mai mult decat constient cat de stupid e sa cumperi un Mac furat si ca nu as cumpara eu in primul rand unul, daramiti sa il mai si vand.
Omul s-a facut ca ma stie, ca ii e mile de mine, ca pacat de un baiat asa tanar sa ajunga rau…. insinuari, ca mai bine ma duc eu la el (de data asta la subsolul Mariott) decat sa vina sa imi caute prin casa. L-am invitat sa vina, sa aduca si o masina de politie cu el. Apoi imi stia adresa (tare greu lucru de facut azi, o fi vrun hacker) dar nu m-a gasit bine pe net, ci pe altul cu numele meu, si aici i s-a naruit povestea de tot, a tacut, si mi-a zis la revedere, scurt rece rapid. Toata treaba a durat bine 4 ore in total.
M-am dus la Politie si am vorbit cu domnii de acolo, tipul ala imi daduse alta adresa pentru inspectorat (oare de ce). Era un talhar.
Daca politia ar avea ceva cu tine,ai aparea ca suspect, trebuie mai intai sa primesti CITATIE de la sectia din care faci parte, sa te prezinti, si de abea atunci poti sa fii contactat telefonic, si mereu cu el prezentanduse primul cu numele si problema nu doar functia.
Maine ma duc sa depun declaratie si plangere la Politie
Avocatul m-a sfatuit sa am grija ca se pare ca exista o retea in Romania care are si cativa IT-isti care se ocupa cu astfel de lucruri si ar putea cauta razbunarea.i sa cer astfel sa imi fie pastrata confidential identitatea (lucru tare greu de oferit azi)
Va sfatuiesc sa fiti atenti si daca puteti sa il prindeti pe nenorociti faceti-o!