2 din 2
2
Reglementări/Legi care reglementează comerțul online
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 23.08.11
belasajgo - 12 Aprilie 2013 08:51 PM

... insa cred ca tranzactia a fost deja facuta (intre confirmare comanda si anularea comenzii a trecut ceva timp)...

Procesul de plata este automat, ca si procesul de confirmare initiala a comenzii. Asta nu inseamna ca s-a facut vreo tranzactie. Ca dovada, confirmarea a venit inainte de 9 iar repartizarea catre un consultant (care urma sa verifice efectiv stocurile) a venit dupa 12. Asa cum a precizat si NaspaNick, “plata” e de fapt procesul de blocare a banilor in contul cumparatorului. Transferul efectiv de bani catre vanzator se face doar la livrarea produselor (tocmai pentru a se evita situatia in care se plateste un produs care nu mai e pe stoc din varii motive).

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07
NaspaNick - 12 Aprilie 2013 12:12 PM
flmoise - 12 Aprilie 2013 06:05 AM

daca tot suntem in romania, incearca varianta cu “plata la livrare”. ce-i in mana nu-i minciuna! banii nu pot fi transferati inapoi asa repede ca nici ei nu-i au, trec in jur de 2 zile pana cand se face tranferul din banca in contul lor, probabil ca si invers tot atat timp le va lua.

Bani nu au disparut din contul platitorului , sunt la sume retinute ( soldul nu este influentat de suma platita , numai disponibilul )
Pot fi returnati imediat daca vinzatorul a implementat respectiva optiune .

Exemplu : Cumperi 10 buc x 10Ron/buc ==> retinere ( nu plata ) 100 Ron la plata online
Dupa ce verifica stocul si constata ca mai au 8 buc , plaseaza cererea pentru plata celor 80 Ron , restul de 20 devin disponibili .

Acesta este modul normal de lucru pentru plata online .

De fapt nu este deloc asa. Banca a retinut ordinul de blocare a sumelor. Pana compania nu ii retrage din contul meu, banca ii tine acolo, blocati. Din experienta care o am cu aceasta banca, dureaza aproape 1 luna pina suma este deblocata. Dupa aproape 1 luna, inca mai am blocata o suma de bani retinuta de iTunes pentru verificarea cardului. Doar ca suma in cauza e mica. Dar, am vorbit la banca, luni voi merge cu copia dupa emailul prin care ei refuza livrarea pe motiv ca nu mai au produsul pe stoc si voi depune o cerere care ar trebui cam in trei zile sa fie onorata si sumele virate inapoi in contul curent.

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Da, in fine. Una peste alta, chestii de genul se intampla la case mai mare nu ma ajuta. Din punctul meu de vedere, lucrurile stau cam asa. Pe site au pus la vanzare un produs la un pret. Nu au dat detalii cum ca acest produs este desigilat. Deci, e reclama falsa, tzeapa, fals in prezentarea ofertei etc. Nu ma pricep deloc la aceste aspecte juridice. Daca intru pe un magazin online si dau cautare tablete, au inclusiv o sectiune dedicata produselor resigiliate, in care prezinta ce defecte au. Poate ca nu le prezinta pe toate, dar stii ca este un produs desigilat.

Chiar cred ca sunt anumite aspecte care are trebui bine definite in legislatie.

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiesti
Macuser din: 06.12.11
arahnedea - 13 Aprilie 2013 09:57 AM

De fapt nu este deloc asa. Banca a retinut ordinul de blocare a sumelor. Pana compania nu ii retrage din contul meu, banca ii tine acolo, blocati. Din experienta care o am cu aceasta banca, dureaza aproape 1 luna pina suma este deblocata. .

Nu va certati cu cei de la banca pentru ca nu au nici o vina .
Comerciantul are la dispozitie tot ce ii trebuie pentru a returna banii retinuti in citeva minute .
Chiar daca orice banca sau operatorul plati online pun la dispozitia comerciantului intrumentele necesare , comerciantul prefera sa nu le implementeze si sa astepte termenul de expirare al retinerii fara sa ceara efectuarea platii .

Semnătură 

MacBook Pro 15”  i7 2.2GHz/ 16GB/ 500GB SSD ,  10.11
MacBook Air 13”  i5 1.3GHz/ 4GB/ 256GB SSD ,  10.11

2 din 2
2