Am in garaj (sta acolo de 2-3 ani) o imprimanta HP LaserJet 4Si (cu PostScript Level II si printserver care are UTP si AppleTalk)
La un moment dat am avut-o conectata la Mac LC-630 prin Ethernet.
Problema pe care o avea cand am dus-o in garaj era ca tiparea cu fond gri pe foaie - nu stiu daca din cauza de cartus sau alta problema interna a ei. Nu am mai gasit de cumparat cartus original ca sa vad de unde i se trage; cu toate pe care le am face la fel, dar din cate imi amintesc nu s-a manifestat cu toate odata: mai intai a facut cu unul, l-am schimbat si s-a rezolvat problema apoi s-a manifestat si cu altul si tot asa.
Este in Bucuresti, Prelungirea Ghencea. Atentie - este ditamai mastodontul si cantareste vreo 50kg.
Tipărire cu fond gri = toner care ajunge și în zonele “albe” = trebuie desfăcută și curățată temeinic - inclusiv oglinzile și lentilele din interiorul modulului de laser.
Așa am “reîntinerit” un DECLaser 3500 (contemporană cu 4Si-ul)
Cartușul de 4Si conține și cilindrul de transfer sau ăla e separat ?
Cilindrul fotosensibil este în cartuș. Este posibil ca problema să fie de la LSU (modulul laser) sau poate de la partea de înaltă tensiune. Același fond gri este se vede și pe cilindru (adică nu ajunge toner pe foaie din altă parte). Fondul *nu* se datorează lamelei racloare din interiorul cartușului (am curățat cilindrul, am tipărit doar într-o zonă dar după câteva pagini era din nou acoperit uniform cu fundal “gri”, fără să fi apărut o bandă mai pronunțată pe centrul paginii unde fusese și imagine).
La curățat problema e ca este “huge monster” chiar și inainte de demontat, dară-mi-te apoi. Dacă cineva se gândește să o demonteze, să aibă în vedere că trebuie o cameră destul de mare în care să poată înșira diversele piese.
Din fericire se găsește manual de service pe net.
Apropos, am uitat să precizez că are și duplex
La a mea intrase gramada de praf si tonner in interiorul modulului de laser (care teoretic era sigilat. teoretic) si oglinda rotativa si lentila mare erau “cetoase” si cred ca “imprastiau” fascicolul laser. Dupa ce le-am curatat luna, ies literele pe hartie de parca sunt in relief, scrise cu o penita cu tus.
Adaug la ce a zis Hawk: “O camera destul de mare, un cearceaf intins pe jos si pe mobila si haine care toate se vor innegri de la toner”. La mine a durat fo’ 3 ore operatiunea de desfacut, curatat, reasamblat, cu manualul de service alaturi. Dar acum e ca noua din punctul asta de vedere.