belasajgo - 14 Aprilie 2013 03:49 PM
Router-ul de la Romtelecom are mai multe iesiri LAN?
Pentru moment nu stiu ce fel de router o sa fie, e vorba de o casa noua si in zona deocamdata e doar Romtelecom, dar trebuie sa fie cel alb, nu mai stiu exact ce model e si are mai multe iesiri LAN - 3 parca.
Cablul din router care merge la AirPort, intra in port-ul WAN la AirPort. La AirPort poti seta “Bridge” daca vrei ca dispozitivele conectate la AirPort sa aibe conexiune si cu dispozitivele legate la router-ul de la Romtelecom.
Am inteles. As prefera sa fac router-ul bridge si sa plec din AirPort catre un switch.
La AirPort Extreme ai mai multe port-uri LAN. Pentru ce mai vrei sa pui inca un switch? Cate dispozitive vrei sa conectezi la retea prin cablu? Si ce viteza au dispozitivele legate prin cablu la retea?
Vreau sa fac reteaua Gigabit. Sint la stadiul de tras reteaua electrica si curentii slabi asa ca vreau sa trag cat mai multe fire, sa fie. Am deocamdata 2 HDD Ethernet pe post de NAS-uri, vreau sa trag in 5 zone LAN pentru posibile televizoare cu ethernet ori pentru media playere. Chiar daca exista solutii wireless, prefer sa am si varianta clasica pe cablu ca sa nu am surprize de trafic. In rest AirPorturi express pe unde e nevoie.
Acum de exemplu cu un AirPort Extreme de-abia ajung cu semnalul ok pana intr-un dormitor la cca. 8m prin betoane, noroc ca am si cablu tras si pot sa folosesc un media player. Nici nu vreau sa umplu casa de routere wireless.