Scratchdisks Photoshop Avataje - Dezavantaje?
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.10.05

Stie cineva sa-mi explice la ce se foloseste Scratchdisks in Photoshop si ce Avataje - Dezavantaje sunt? Ceva idei am,dar banuiesc ca sunt aici dtp-isit care folosesc optiunea respectiva demult, si au mai multe sfaturi.
eu am 4 disk-uri lacie, 2 le folosesc pentru backup duplicat(aceleasi date) 1 portabil mic de 40gb si unu pe liber (usb 2.0 250gb)

am citit asta :

Assigning scratch disks

When your system does not have enough RAM to perform an operation, Photoshop and ImageReady use a proprietary virtual memory technology, also called scratch disks. A scratch disk is any drive or a partition of a drive with free memory. By default, Photoshop and ImageReady use the hard drive that the operating system is installed on as its primary scratch disk.

You can change the primary scratch disk and, in Photoshop, designate a second, third, or fourth scratch disk to be used when the primary disk is full. Your primary scratch disk should be your fastest hard disk, and should have plenty of defragmented space available.

The following guidelines can help you assign scratch disks:
      * For best performance, scratch disks should be on a different drive than any large files you are editing.
      * Scratch disks should be on a different drive than the one used for virtual memory.
      * Scratch disks should be on a local drive. That is, they should not be accessed over a network.
      * Scratch disks should be conventional (non-removable) media.
      * Raid disks/disk arrays are good choices for dedicated scratch disk volumes.
      * Drives with scratch disks should be defragmented regularly.

To change the scratch disk assignment:

1. Choose Edit > Preferences > Plug-Ins & Scratch Disks.
  2. Do one of the following:
      * (Photoshop) Choose the desired disks from the menus. You can assign up to four scratch disks of any size your file system supports. Photoshop lets you create up to 200 GB of scratch disk space using those scratch disks.
      * (ImageReady) Choose a primary scratch disk.
  3. Click OK.
  4. Restart Photoshop or ImageReady for the change to take effect.

dar nu e suficient, deci vorbeste de diskuri interne
precizez ca am 1giga de ram
mersi

[ Modificat: 24 Ianuarie 2007 10:42 PM de mindsoul ]
 Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Scrie destul de clar acolo. Scratch disk-ul este memoria virtuală folosită de Photoshop. Cel mai bine e ca scratch disk-ul să fie un disc intern, separat de discul sistem sau de cel pe care lucrezi. Orice altă soluție (HD extern, partiție pe același disc fizic folosit de sistem ) este mai lentă, deci nu oferă rezultate la fel de bune.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

practic ar trebuie sa am un al hard sata lanaga ala pe care e windows, si care sa lucrez numai cu photoshop pe el.
cand o sa-mi macpro in cazul asta.

mersi

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 24.11.05

eu pe aceeasi partie am si photoshop-ul si scrachul. nu am vazut nici o diferenta fata de versiunea scrach pe alt hard.

Semnătură 

Fotografii pe http://www.flickr.com/photos/33459797@N05/

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

pai depinde de cat ram ai si ce ai facut cu photoshop. eu am ajuns cu un fisier (3 scanari la 1200dpi lipite ) pana pe la vreo 4giga am stat vreo 15 minute sa-mi salveze la ca la urma sa-mi zica ca nu poate pentru ca e limitat la 2giga maxim ca si fisier, eram pe powerbook si acolo am 1giga de ram.
daca ai 3-4 giga de ram banuiesc la la 2 3 filtre aplicate nu se intampla nimic, adica nu creste fisierul in dimensiune. deci photoshop se foloseste de scrath disk cand nu mai ai ram si fisierul tau are nevoie de mai multa memorie, cel putin asa am citit.

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 06.02.07

Legat de problema ta cu scratchdisk in Photoshop. Daca ai G5 sau mai jos nu este neaparat sa ai scratch disk pe altul, daca lucrezi in Windows pe PC sau Mac OS X cu MacPro (procesoare intel xeon) ai nevoie de scratch disk neaparat ca Photoshop-ul sa mearga bine indiferent de memoria ram pe care o ai (de la 2Gb nu se mai simte nici o diferenta), scratch disk-ul trebuie sa fie un hard intern. Legat deproblema ta de la sfarsit cu poza de 4Gb, pai vezi ca Photoshop-ul nu mai poate salva poze mai mari de 2Gb in format PSD, asa ca folosesti salvarea PSB (large format document) care te lasa sa salvezi fisiere mai mari de 2Gb, numai ca nu mai poti sa le deschizi decat cu Photoshop CS2.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

pentru cine vrea sa se lamureasca singur:

http://www.acronis.com/enterprise/resource/tech-talk/2004/partitioning-1-introduction.html
http://www.experts-exchange.com/Operating_Systems/Macintosh/Q_21610145.html
http://www.macosxhints.com/article.php?story=20050427211626863
http://en.wikipedia.org/wiki/Hard_disk_drive_partitioning
http://en.wikipedia.org/wiki/Partition_(computing)
http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Tips_And_Tricks

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
AdiPDM - 06 Februarie 2007 08:41 AM

Legat de problema ta cu scratchdisk in Photoshop. Daca ai G5 sau mai jos nu este neaparat sa ai scratch disk pe altul, daca lucrezi in Windows pe PC sau Mac OS X cu MacPro (procesoare intel xeon) ai nevoie de scratch disk neaparat ca Photoshop-ul sa mearga bine indiferent de memoria ram pe care o ai (de la 2Gb nu se mai simte nici o diferenta), scratch disk-ul trebuie sa fie un hard intern. Legat deproblema ta de la sfarsit cu poza de 4Gb, pai vezi ca Photoshop-ul nu mai poate salva poze mai mari de 2Gb in format PSD, asa ca folosesti salvarea PSB (large format document) care te lasa sa salvezi fisiere mai mari de 2Gb, numai ca nu mai poti sa le deschizi decat cu Photoshop CS2.

mersi chiar nu stiam de optiunea aia, pe pb-ul meu folosesc cs nu cs 2

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

dar daca ai partitia pe acelasi disk ? deci sa nu ai un alt disk ci sa ai o partitie sa zicem de 10gb decidaca doar la photoshop?
deci nu sa ai 2 diskuri in sistem. cred ca asa ar fi extrem de rapid

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

deci daca doar la photoshop nu lucrezi cu documente mari (mai mari de 400 MB) nu-ti trebuie scratch disk
de altfel, te anunta el, photoshop, daca nu mai poate
cool smirk

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

deci de inceput nu incep cu fisiere de dimensiunea aia, dar am patit cu niste scanari la 1200dpi cu 3 layere lipite am ajuns la un fisier de peste 2giga, layerele lipite era imagini tif sau jpg nu mai tin minte si aveau cam 300mb unu smile am stat 15 minute sa astept ca photoshop cs sa-mi zica ca nu poate salva fisiere de peste 2giga, deci ajunsese la 2giga (vroiam sa salvez binenteles .psd sa-mi tina layerele)

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
Rank
Newbie
Din: 

Scuze si cu CS-ul poti…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
mindsoul - 06 Februarie 2007 05:31 PM

dar daca ai partitia pe acelasi disk ? deci sa nu ai un alt disk ci sa ai o partitie sa zicem de 10gb decidaca doar la photoshop? deci nu sa ai 2 diskuri in sistem. cred ca asa ar fi extrem de rapid

Ţi-am scris eu mai sus: Orice altă soluție (HD extern, partiție pe același disc fizic folosit de sistem ) este mai lentă, deci nu oferă rezultate la fel de bune.. Încă o dată: rezultatele optime se obţin punând scratch-ul pe un hard disc intern separat. Punct.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
Rank
Newbie
Din: 

PSD si PFD sunt acelasi lucru numai ca PFB stie sa treaca de limita de 2gb pe care o are PSD-ul, cu scratch disk-ul este de preferat sa fie pe un alt HDD dar merge si pe acelasi HDD cu partitie dar se misca mai incet!

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
Rank
Newbie
Din: 

PSB este tot un PSD numai ca ii este ridicata limita de salvare la mai mult de 2gb cum este la PSD