6 din 7
6
WWDC 2013.
  [ Ignoră ]   [ # 76 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 21.05.06

Îmi place Apple, le folosesc produsele, dar nefiind blocat în fanboyism Apple din ăla orb, având (impresia că am) ochi pentru design de calitate (și activând în domeniu), mă simt mai puțin înclinat să fiu de-acord cu tot ce scoate Apple, ba mai mult chiar – mă pot gândi și la următoarea variantă foarte plauzibilă, anume că Jonathan Ive e foarte bun la design de hardware (și clar că e), dar nu e bun la design de interfețe, sau echipa pe care a însărcinat-o cu responsabilitatea asta nu e bună, dacă au luat decizia asta nefericită de a renunța la “bijuteria” de pictograme tridimensionale pentru ce-au scos acum… Înțelegeam dacă o luau în direcția minimalismului maxim, ca WP – aș fi fost de acord cu o asemenea decizie – dar așa, cu look-ul ăsta “cartonat” și “fake eco”… nu place la mine, și nici altora din domeniu.

[ Ignoră ]   [ # 77 ]
RankRankRank
Member
Din: București, Iancului
Macuser din: 09.02.10

Concluzia articolului este aceeași cu a mea. În rest, “gusturile nu se discută”.

PS: cu excepția concluziei, articolul este superficial. A discuta design-ul unui OS după diferența de luminozitate a două icon-uri care nici nu este obligatoriu să stea împreună este (să-mi fie cu iertare) pedanterie, snobism și superficialitate. Hai să criticăm ceva ca să ieșim în evidență. Nu ne place aspectul “sticlă”. Atunci când era metal toți voiau sticlă. Acuma vor…pânză te pomenești.  tongue rolleye Și nu mă pot împiedica să nu remarc cât de rar criticii discută despre combinația aspect-ergonomie în utilizare-funcționalitate. Asta înseamnă să nu înțelegi ce este de fapt un calculator…mai ales unul Apple (să-mi fie cu iertare din nou).  smirk

Semnătură 

The main difference between Macs and PCs is that Macs are computers for people who want to use technology, not manage meta-technology.

[ Ignoră ]   [ # 78 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Alex, te rog înțelege că eu personal m-am legat numai de noile pictograme, care-s… în fine… mult sub cele actuale, și nici în car, nici în teleguță, cum zic și cei din articol.
Dacă tu intuiești justificarea pentru care le-au “de-skeumorfizat” și pe astea odată cu restul interfeței, ar fi o treabă, și o discuție mai punctuală.

Altceva: nici o părere despre varianta Jonny Ive good hardware designer & weak UI designer? Eu cam asta cred, din păcate…

P.S. 1 Poate că “gusturile nu se discută” atunci când e vorba de un produs unicat, sau în tiraj mic, adresat câtorva persoane (ca să nu fi înțeles greșit și respectivii să se simtă cumva jigniți dacă le spui că-i nașpa), dar când e vorba de lucruri ce ajung în mîinile a sute de milioane de oameni… zicala nu-i deloc valabilă.

P.S. 2 Metalul și sticla (de fapt aspectul aqua/jelly) au conviețuit pe Mac-uri de prin 2001. Ce a dispărut după o vreme a fost varianta brushed metal – dar pe interfața de Mac griul aluminiului e tot cu noi, împreună cu glossu/glanțu’ din pictograme. Și mi se pare foarte bine așa, și cu atât mai curioasă ruperea asta pe partea de iOS.

[ Ignoră ]   [ # 79 ]
RankRankRank
Member

Păi…am o părere despre design-ul lui Ive dar sincer nu sunt de părere că este neapărat slab la UI dacă se ia design-ul în ansamblul lui aspect+utilizare. Da, sunt de acord că iOS 7 arată ciudat față de ceea ce eram obișnuiți dar asta în sine nu este un punct slab. Este o schimbare de viziune. Micile detalii se mai pot schimba mai ales că acum este doar în beta.
Gusturile…  smirk eu spun că va fi prizat noul stil. Corespunde cu unul mai general care se poartă la generația tânără. Și rămân la părerea că este o chestie subtilă în acest design pe care nu o sesizezi decât la o utilizare mai îndelungată. Și ca de obicei, cei de la Apple ne obligă să ne schimbăm nu doar OS-ul ci și mentalitatea cu care îl utilizăm. Aici este provocarea…
În ceea ce privește Mac-urile, eu unul aș prefera o simplificare mai mare a OS X care să însemne o simplificare și o viteză mai mare în utilizare. Și schimbarea asta va veni în cele din urmă...  smile

Semnătură 

The main difference between Macs and PCs is that Macs are computers for people who want to use technology, not manage meta-technology.

[ Ignoră ]   [ # 80 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

... Si Apple daca ai fi destepti ar pune pe App Store “Icon Packs” downloadabile pentru 99centi.
Vrei iconitele originale din iOS 1-6 ? No problemo.
Vrei totul roz cu Hello Kitty ? Se rezolva.
Vrei unele ca desenate de un copil de 2 ani si cu toate fonturile Comic Sans ? Doar 99 de centi.

... si inca un motiv pentru jailbreak ar dispare.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 81 ]
RankRankRank
Member
Din: 
AlexBurda - 12 Iunie 2013 10:40 AM

…cei de la Apple ne obligă să ne schimbăm nu doar OS-ul ci și mentalitatea cu care îl utilizăm. Aici este provocarea…

Mă cam simt provocat la jailbreak, și aproape numai din cauza pictogramelor “străine” unui demodat ca mine smile  guy

OK, mai ziceți ce-ați găsit interesant și util prin iOS7 Dev Preview, să ne treacă supărarea grin

[ Ignoră ]   [ # 82 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09
bogdan77 - 12 Iunie 2013 11:17 AM
AlexBurda - 12 Iunie 2013 10:40 AM

…cei de la Apple ne obligă să ne schimbăm nu doar OS-ul ci și mentalitatea cu care îl utilizăm. Aici este provocarea…

OK, mai ziceți ce-ați găsit interesant și util prin iOS7 Dev Preview, să ne treacă supărarea grin

Este topic pentru iOS 7 unde postam cam totul. smile

Sunt multe chestii misto si utile.

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 83 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Aha, mulțam.

[ Ignoră ]   [ # 84 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: London, UK
Macuser din: 31.05.07
bogdan77 - 12 Iunie 2013 09:13 AM

...anume că Jonathan Ive e foarte bun la design de hardware (și clar că e)...

intrebare de baraj: tu ai vazut cum arata rahatul ala de mac pro? daca ala e design bun, s-avem pardon.daca alta companie ar fi venit cu produsul asta, ar fi ras lumea si cu curu de ei! cheese

Semnătură 

Suzuki SV650S
One joint a day, keeps the doctor away! cheese

[ Ignoră ]   [ # 85 ]
RankRankRank
Member
pămătufu’ - 12 Iunie 2013 06:50 PM

intrebare de baraj: tu ai vazut cum arata rahatul ala de mac pro?

Întrebare de baraj: ești macuser?  smirk Eu cred că ești Steve Ballmer…  grin

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 86 ]
RankRankRank
Member
Din: 
bogdan77 - 12 Iunie 2013 09:13 AM

...anume că Jonathan Ive e foarte bun la design de hardware (și clar că e)...

intrebare de baraj: tu ai vazut cum arata rahatul ala de mac pro? daca ala e design bun, s-avem pardon.daca alta companie ar fi venit cu produsul asta, ar fi ras lumea si cu curu de ei! cheese

Hai, omule, că e cool designu’ – dă cu “matrițele” (concepțiile) alea învechite de pământ – da’ putea să-i facă și variantă de aluminiu gri…  grin

[ Ignoră ]   [ # 87 ]
RankRankRank
Member

daca alta companie ar fi venit cu produsul asta, ar fi ras lumea si cu curu de ei! cheese

De ce a lansat Apple s-a mai râs cu “curu” și s-a urlat împotrivă...după aceea și-au înghițit toți râsul și urletele și i-au copiat. smirk Nu toată lumea știe să facă diferența dintre tactică și strategie…  tongue laugh

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 88 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiesti/Constanta
Macuser din: 04.01.11

Pana la urma cand mai vine iphone 5s/6?

[ Ignoră ]   [ # 89 ]
RankRankRank
Member

Nu cred că s-a precizat…  smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 90 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

N-o sa existe 5s, o sa existe iphone tower.

Semnătură 

Mcintoshing…

6 din 7
6

‹‹ National Geographic      iSteve ››