Spun aplicatii potrivite, deoarece descoperi in timp care este cel mai bun program pentru editare foto, sau pentru dezinstalat, browser pentru internet, pentru redarea unui film, pe un G4 700mhz.
Eu folosesc acum un EMAC G4 700mhz cu 768 ram si pentru ca sa scoti tot ce e mai bun de la el trebuie sa faci niste mici trucuri care le voi prezenta mai jos.
1 - Pentru vizionare de film. In urma testarii - Mplayer / Mplayer Extended / Chroma / MBrowser / QuickTime / Cel mai bun este VLC 0.8.6i (Gratuit ) aceasta versiune este singura care poate reda filmul fara sacadari.AVI / BRRip ( acest format nu il reda nici un alt player fara sacadari testat de mine pe Emac). Cu aceasta versiune de VLC cautati filme cu rezolutie 720x400.avi se vad excelent la o calitate foarte buna. ( Cei care au probleme cu subtitrarea nu o vede, o puneti in acelasi folder cu filmul si o redenumiti exact ca numele filmului).
Pentru Leopard VLC 1.1.12 este cea mai buna versiune.
2. - Dezinstalator - AppCleaner 1.2.2 (Gratuit) sau AppZapper 1.8.0 ( Pay )
3. -Browser Internet - SAFARI 4.0.5 fara update la Security 2009-005, spun asta in special pentru cei care au probleme cu conexiunea la internet, BUG-UL ( Your network settings have been changed by another application ) aceasta apare dupa ce faceti update la ( SECURITY Update 2009-005 PowerPC). Pentru aceasta eu unul am reinstalat Sistemul de operare Tiger si nu am facut update la acest “Security” dar fara acest Update nu puteti avea SAFARI 4, asta nu e o problema.
- Copiati un browser de pe internet ICAB sau CAMINO si Instalati
- Copiati PACIFIST 2.6.4 instalati
- DEZINSTALATI Safari si dati restart
- Deschideti Icab sau Camino si Copiati de pe Internet Safari 4.0.5 si deschide, nu instala, trage Safari4.0.5.pkg pe desktop
- Deschideti Pacifist si extrage / instaleaza Safari 4.0.5
Acum aveti instalat Safari 4 fara a face update la acel enervant bug.
4. - Editor Foto - Adobe CS3 ( Pay ) , la fel de bun este PIXELMATOR 1.5.1 ( Pay )
5. - Pentru ardere CD-uri, folositi LiquidCD 1.33 ( Gratuit )
6. - Torent Vuze este cel mai bun datorita suport-ului Magnet ( Gratuit )