early 2008 MB - belea video
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Suceava
Macuser din: 22.11.05

Se pare ca am si eu o mica problema cu MBul meu. Early 2008, 2.5, 4 gb ram, 1920x1200.

Acum 2 zile, cand il forjam un picut in Indesign a inceput sa-mi faca “patterns” de sah si s-a restartat. Si de atunci nu mai trece de boot. Apare marul in acelasi timp cu ceva chess patterns, dupa aia kernel panic si restart. Si tot asa. Am facut SMC reset, Pram reset, nimic. L-am lasat sa se raceasca, nimic. Sunt cam nou cu Macul, nu prea stiu ce sa-i fac, abia daca am 6 luni lucrate pe el. Poate imi dati vreo idee ce sa-i fac, spre cine sa ma indrept.

Din pacate sunt in Suceava, nu prea pot sa-l iau in brate sa ma plimb cu el prin Bucuresti. please help? Din cate am citit un pic, ar putea fi problema cu incalzirea placii video?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj / Suceava
Macuser din: 24.10.08

99% Nvidia Geforce 8600M si-a dat obstescul sfarsit.
Cred ca s-a sfarsit si programul de inlocuire gratuita a placii de baza.
Verifica totusi cu un tel la iStyle sau Noumax.
Altfel, alta placa de baza sau intereseaza-te de procedura de reballing a chip-ului video (costuri, riscuri etc).

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Esti nou pe mac dar alegerea facuta nu a fost prea buna cand ai cumparat acest model. Dupa cum a zis si daniel.t,cel mai probabil e de vina placa video. Ia legatura cu un service autorizat si poate mai ai noroc cu programul de inlocuire gratuita.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

S-a terminoiu pe 7 decembrie 2012. Pacat!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie

@Altero: imi vine sa ma urc pe pereti ca spiderman de ciuda… asta e
@DoT: asta e, am cautat probleme cu modelul asta si nu le-am gasit decat DUPA ce l-am cumparat. (parca pe vremuri Ge-urile nu aveau chiar asa multe belele, G3ul meu inca mai merge smile
@Daniel.t: multumesc, speram sa fie altceva. Banuiam ca asta e, dar voiam sa ma mintiti frumos smile

De acum caut sa vad cat ma costa si ce urmeaza sa fac. O sa revin cu updateuri dupa ce/daca rezolv.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: LUGOJ Jud. TIMIS
Macuser din: 09.08.07

Am vindut un Clamshell G3 unei cunostinte, si functioneaza inca, plus ca eu in general NU sunt fan envidia smile orice altceva, mai bine batrinul meu GMA950 ..puturos dar durabil…sincer imi pare rau pentru macuserul ce a patit-o ...dar eu in general orice are cip grafic..nervos il vreau upgradabil..deci exclus pe placa de baza, de aia am luat si macmini-ul cu chipset intel

Semnătură 

eMac G4 1,25 Ghz,Power Mac G4 dual 500(acum 1.3 Ghz),  286 Olivetti, mai multe mere, 1 para smile
Mac mini 1.66 Ghz,MacBook 13 White

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj / Suceava
Macuser din: 24.10.08

Buba nu se aplica neaparat la toate GPU Nvidia. Au fost serii cu probleme, cea mai spinoasa fiind 8600M GT.
Seriile urmatoare (deja unibody) cu GPU Nvidia (9400, 9600 samd) nu mai au probleme. Le-au lipit bine smile
Si ATI au avut probleme de genul asta pe iBook-uri albe, incepand cu dual usb G3 si pana la penultimele generatii G4 (ultimele generatii G4 le-au iesit bine, dar a venit intel este ele smile
Imi pare rau, si mie mi-au murit un iBook G3 si un G4 tot din cauza GPU.
Intel intr-adevar nu au probleme, probabil pt. ca oricum nu se spetesc prea tare smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie

Reinvii threadul. Aceeasi problema. Ma poate ajuta cineva cu un reballing sau o schimbare de placa video pt modelul mbpro early 2008 de la inceputul threadului ? E urgenta mare, sunt in Mamaia. Undeva prin constanta e cineva? Help?

Bogdan
0771263342

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 09.02.13
iris - 13 August 2014 06:55 AM

Reinvii threadul. Aceeasi problema. Ma poate ajuta cineva cu un reballing sau o schimbare de placa video pt modelul mbpro early 2008 de la inceputul threadului ? E urgenta mare, sunt in Mamaia. Undeva prin constanta e cineva? Help?

Bogdan
0771263342

Se poate face reballing/ inlocuire cipset video generatie 2010 la Cluj.
Detalii pe http://www.service-macbook.ro

Semnătură 

...prin livada cu mere…