Eu am avut o problema asemanatoare pe iPad WiFi+3G (generatia a 3-a). A functionat bine Personal Hotspot-ul, pana intr-un moment dat mi-a disparut complet din meniu. Baietii de la Genius Bar dadeau vina pe O2 (operatorul de la care aveam cartela SIM), iar O2 dadea vina pe iPad/Apple. Dupa doua saptamani mi-a aparut un mesaj pe iPad, ceva de genul “Carrier settings updated succesfully.” dupa care iar a aparut Personal Hotspot in meniu. Eu presupun ca operatorul de la care este cartela SIM, are posibilitatea de a bloca tethering-ul. Altfel nu imi explic de ce intr-o zi a disparut, in alta zi a aparut iar optiunea de Personal Hotspot in meniu, fara sa fi facut vre-un update la iOS in acea perioada.
Dar la inceput, in momentul cand s-a inceput vanzarea iPad-urilor (generatia a 3-a), am avut aceasi problema, ca timp de vreo 3-4 luni de la cumparare, nu aveam optiunea Personal Hotspot in meniu. Am incercat chiar si mai multe cartele, dar Personal Hotspot nu a aparut. Abia dupa 4 luni a aparut pentru prima data optiunea in meniu, cred ca dupa un update de iOS, dar poate ca operatorul mobil a facut ceva, nu mi-am dat seama…