Sondaj
Dacă ar fi să fie numai două keylayout-uri Romanian de la Leo încolo, care ar fi variantele cele mai clare?
Romanian (cel actual) și Romanian Standard (propunere Apple = RO Vista) 1
Romanian MAC OS (cel actual, dar completat) și Romanian PC (= RO Vista) 2
Romanian Heritage (cel actual, dar completat) și Romanian Standard (...) 1
Romanian Heritage (...) și Romanian PC (...) 0
Nici unul dintre acestea (scrie ce idei ai) 1
Ar trebui și Romanian Programmers, al treilea, indiferent de cum se numesc celelalte două 4
Total voturi: 9
Trebuie să fii un utilizator logat ca să votezi
Romanian Standard v. Romanian PC v. Romanian Programmers
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

Propunerea ar fi ca, începînd de la Leo încolo, să mai apară un keylayout alternativ de română cu tentativa de denumire Romanian Standard, adică ceva aproape de ceea ce eu denumisem Romanian PC care, la rîndul său, era portarea lui RoKey al lui Cristi Secară. Buuun. Problema ar fi că denumirea asta interferează cu ceea ce eu am postat de peste 2 ani sub numele „Romanian Standard+” care era portarea mac-ificată a standardului. Vi se pare clar și lămuritor așa? Mie unu’ Romanian PC (= Windows, de la Vista încolo) mi se pare mult mai lămuritor, inclusiv pt „switcherii“ de la Win la MAC OS. Poate mă înșel, deci…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

ROMANIAN PROGRAMMERS FOR-THE-WIN !!! (sacadat și repetat)

Pentru cine nu știe ce e romania programmers:

Option-s=ș
Option-t=ț
Option-i=î
Option-a=ă
Option-q=â

Pentru literele mari ții Shift apăsat.

În rest e totul US QWERTY așa cum a dat D-zeu și cum ne-am obișnuit cu toții.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
psergiu - 26 Ianuarie 2007 10:10 PM

ROMANIAN PROGRAMMERS FOR-THE-WIN !!! (sacadat și repetat)

Pentru cine nu știe ce e romania programmers:

Option-s=ș
Option-t=ț
Option-i=î
Option-a=ă
Option-q=â

Pentru literele mari ții Shift apăsat.

În rest e totul US QWERTY așa cum a dat D-zeu și cum ne-am obișnuit cu toții.

Sergiule, oricum l-am făcut și p-ăsta! Oricum îl folosești deja! Oricum, indiferent ce decizie ia Apple, eu voi continua să postez alternativele mele, mai bune ca ale lor (pe bune, deoarece se bazează pe logică și pe feedback, nu pe ce cred birocrații de nu știu unde).

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Cam multe denumiri, eu deja nu le mai știu care cum sunt… Oricum, eu aș vrea:
- Keylayout-ul actual din Mac OS X care corespunde cu tastatura (hardware) Apple RO care vine cu orice Mac.
- Un al doilea keylayout identic cu primul, numai că în loc de ș,ț cu virgulă să fie cele cu cedilla - pentru compatibilitate cu Windows.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Tudor - 26 Ianuarie 2007 10:26 PM

Cam multe denumiri, eu deja nu le mai știu care cum sunt… Oricum, eu aș vrea:
- Keylayout-ul actual din Mac OS X care corespunde cu tastatura (hardware) Apple RO care vine cu orice Mac.
- Un al doilea keylayout identic cu primul, numai că în loc de ș,ț cu virgulă să fie cele cu cedilla - pentru compatibilitate cu Windows.

- Cel actual rămîne oricum, indiferent de denumire (eu am zis Romanian MAC OS, dar probabil va rămîne Romanian)
- A doua propunere nu va fi acceptată, deoarece există deja un update Romanian pt XP care introduce s/t comma below și pt xp și 2k. Aici te mulțumești cu varianta mea sau faci alta, după gust!

Deci, din punctul tău de vedere, e bine oricum. S-a mișcat și MS, deci revenirea la „standardul” deja abandonat de MS nu mai are sens, avea pînă acum.  :rotfl:

Semnătură 

‹‹ Suntem 1,000 !!!      tricou ››