Fibra optica RDS
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 21.11.11

Saptamana aceasta am contactat RDS pentru racordarea casei mele la reteaua de fibra optica.
Cel mai apropiat punct de acces este la 400m de casa iar traseul este atat pe sub pamant cat si pe stalpi.

Pana acum am reusit sa aduc fibra in curte si astept racordarea la retea si instalarea GPON-ului.

Fibra a fost bagata prin copex dar traseul prin curte presupune si unghiuri de 90grade si chiar mai mici.
Este posibil sa fie afectata din cauza acestor unghiuri ?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Sper ca unghiurile din curte le-ai facut lasand o bucla destul de mare “rotunjirea unghiului”. Daca ai indoit fibra optica fortand sa iasa unghiul, fara racordare, ai toate sansele sa atenueze puternic semnalul, sau chiar sa nu mai functioneze de loc…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Fibra este printr-un copex care nu-i pemite o indoire foarte mare. In cazul in care am probleme cu atenuarea, daca modific traseul isi revine sau e compromisa de tot?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

In cazul în care încerci să îndrepți o fibră făcută DIN STICLĂ acoperită cu un manșon din plastic, oare tu crezi că își revine ?
Cât timp nu ai făcut “îndoituri” cu raza mai mică de 3cm, ești OK.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Astept cu nerabdare racordarea la retea. Pana atunci tot ce pot sa fac e sa sper ca e ok.
Se poate taia si lipi daca e cazul? Exista pierdere in astfel de situatie ?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Abia azi s-a finalizat bransarea la reteaua RDS si in sfarsit m-am linistit.
Cu cablul UTP din GPON direct in laptop am obtinut urmatoarele viteze:
http://www.speedtest.net/result/2796184862.png

In prezent am un batran router Linksys Wireless-G Router for 3G/UMTS Broadband prin care nu obtin mai mult de 20MB Dl si 15MB Up.

Ce router recomandati care sa nu limiteze prea mult viteza pe care mi-o ofera ISP-ul?

Eu ma gandeam la Asus RT66N. Il are cineva? Credeti ca e ok ?