Am citit parerile voastre si faptul ca ati inceput sa-l testati.
Eu va spun ca sunt complet dezamagit. Designul icoanelor aplicatiilor mi se pare groaznic. Par a fi facute de un pusti care a descoperit Photosop si a invatat “procesul complicat de a face un gradient simplu”. Sunt icoane care nu sunt decat un simplu gradient, urat si un clip art peste, de parca sunt luate din word (cine isi mai aduce aminte). Exista si o inconsistenta in ceea ce priveste icoanele. In home screen ai un icon pentru camera in control center ai altul. Transparenta din control center e o idee proasta daca in spate am icoane de toate culorile. Practic voi avea un curcubeu ca fundal in control center. E urat. Sa vedem cum ne descurcam atunci cand vom avea nevoie de un fundal bine definit, adica in lumina puternica, afara. Cum voi citi eu ceva de acolo daca mai are si transparenta? Devine dificil. Dynamic wallpaper mi se pare gimmicky. Au marit nr de puncte pentru curbura colturilor icoanelor de la 10 la 12. Icoanele vechi automat sunt reduse la colturi. Se vad extrem de urat icoanele unor aplicatii care nu sunt actualizate pt 7. Evident ca va dura ceva pana cand developerii si le vor actualiza. Eu ce fac pana atunci? Eu sunt mai OCD de fel, nu pot sa ma uit la chestii de genul asta.
Aplicatia mea preferata e TweetBot care are un anume design ales de developer pentru ca asta e viziunea lui (e al naibii de frumoasa aplicatia). Credeti ca isi va actualiza aplicatia? Daca decide sa nu, e o problema ca nu se incadreaza cu os-ul. Daca decide sa o actualizeze isi pierde din frumusete (cred).
Mai sunt si alte chestii care nu mi-au placut dar nu cred ca enumerandu-le eu aici voi schimba ceva. Voi nu imi impartasiti parerea? Nici macar pe alocuri?
Imi facusem plan sa-mi iau urmatorul iPhone, ba chiar incepusem sa strang niste bani. Prezentarea de aseara mi-a schimbat planul.
Tocmai la asta ma refeream si eu cand am zis ca e o combinatie de stiluri…nu cred ca au mers intr-o singura directie - business, playful sau orice altceva . Nu mi se pare sa aiba o unitate momentan. Aseara cand am vazut keynote-ul am zis sa-l instalez sa-l incerc si eram entuziasmat sa vad totusi cum arata pe telefon. Chiar am si postat ca e primul iOS care ma atrage. Din pacate nu pot sa spun acelasi lucru acum, si nu cred ca e din cauza bug-urilor. Alea se vor rezolva in timp dar in ce priveste interfata cred ca nu vor fi schimbari majore la versiunea finala. Ma repet ...ideea de simplitate mi se pare foarte buna, probabil si pentru ca eu prefer stilul minimalist, dar cred ca s-au indepartat pe alocuri de ea si au incarcat cu detalii inutile.
Este colorat dar nu este nicio inconsistenta in nimic. Nu imi displace, trebuie sa il incerc sa imi fac o parere. De control center sunt cel mai incantat, jb este o prostie in sine si acum nu mai merita.
Este colorat dar nu este nicio inconsistenta in nimic. Nu imi displace, trebuie sa il incerc sa imi fac o parere. De control center sunt cel mai incantat, jb este o prostie in sine si acum nu mai merita.
Doar pentru ca nu stii ce potential are jb, asta nu inseamna ca este o prostie. Arunca o privire la auxo, sa vezi de unde s-au inspirat in noul ios, sau la bulletin, lista poate continua. Cateva imbunatatirile aduse de ios7 erau disponibile prin jb de cateva luni, in cazul altora cativa ani. Nu critica ceva ce nu ai folosit, sau nu l-ai folosit la potentialul maxim.
Eu de exemplu, pot spune fara tragere de inima ca Mac-ul este un calculator bun, dar nu stralucit. La unele capitole clacheaza grav.
Singurul motiv pentru care folosesc inca iphone-ul este numarul destul de mare de aplicatii pe care le-am cumparat de pe appstore. In cazul in care le voi gasi si in varianta pentru android, ios nu imi ofera suficiente motive pentru a ramane fan iphone.
Apple in ultima vreme nu a aratat nimic impresionant din punct de vedere al soft-ului. Cu fiecare update ne ofera optiuni care le aveai disponibile pe un alt telefon acum 10 ani.
Aici gasesti doar cateva exemple din “imbunatatiriile” implementate de Apple de la comunitatea Jb.
Deci…a aflat careva cum se poate scapa de acea bara gri la dock?
Sau macar cei cu i4 ziceti daca aveti probleme…stiu ca apare beta 2 dar pana atunci nu pot sta asa :(
Pe iPhone 4 asa o sa fie intotdeauna dock-ul. Nu e nici un bug, e o limitare.
E imposibil sa arate asa,si cei cu 4S au problema asta…
Doar pentru ca nu stii ce potential are jb, asta nu inseamna ca este o prostie. Arunca o privire la auxo, sa vezi de unde s-au inspirat in noul ios, sau la bulletin, lista poate continua. Cateva imbunatatirile aduse de ios7 erau disponibile prin jb de cateva luni, in cazul altora cativa ani. Nu critica ceva ce nu ai folosit, sau nu l-ai folosit la potentialul maxim.
Eu de exemplu, pot spune fara tragere de inima ca Mac-ul este un calculator bun, dar nu stralucit. La unele capitole clacheaza grav.
Singurul motiv pentru care folosesc inca iphone-ul este numarul destul de mare de aplicatii pe care le-am cumparat de pe appstore. In cazul in care le voi gasi si in varianta pentru android, ios nu imi ofera suficiente motive pentru a ramane fan iphone.
Apple in ultima vreme nu a aratat nimic impresionant din punct de vedere al soft-ului. Cu fiecare update ne ofera optiuni care le aveai disponibile pe un alt telefon acum 10 ani.
Aici gasesti doar cateva exemple din “imbunatatiriile” implementate de Apple de la comunitatea Jb.
Imi place cum lumea tipa dupa features iar cand in final le implementeaza ii acuza pe apple de furt, asta e natura omului presupun. Cred ca nu intelegeti marimea proiectului, daca ar asculta de toata lumea ar scapa de sub control imediat.
Imi place cum lumea tipa dupa features iar cand in final le implementeaza ii acuza pe apple de furt, asta e natura omului presupun. Cred ca nu intelegeti marimea proiectului, daca ar asculta de toata lumea ar scapa de sub control imediat.
Lumea tipa deoarece nu stie de JB sau cum sa-l foloseasca la potential maxim. De acuzat, acuza cei din comunitatea JB care foloseau deja aceste imbunatatiri, Nu trebuie sa asculte de toti, dar cand vezi ca majoritatea cer niste functii elementare, care existau pe alte telefoane(call blocking, quick share prin bluetooth, samd, asta doar pentru update-ul acesta, nu mai vorbesc de update-urile facute pana acum), cred ca pot fi implementate. Acum chiar sunt curios, in cat timp vor introduce functia de quick reply, un download manager pentru Safari, astea sunt doar cateva dintre lucrurile pe care le consider necesare out of the box. Lucruri care de altfel le am cu ajutorul JB.
Off: Daca citesti biografia lui Steve Jobs, o sa vezi ca Apple de la inceputuri a furat ideile altor si le-au implementat ca ale lor. Igor Stravinsky a avut dreptate cand a spus: Lesser artists borrow, great artists steal.
Sau macar cei cu i4 ziceti daca aveti probleme…stiu ca apare beta 2 dar pana atunci nu pot sta asa :(
Ce ti se pare imposibil ? Ca Apple iti limiteaza device-ul sa cumepri altul nou ?
Omule…iPhone 5S se lanseaza in toamna cu iOS 7.
iPhone 4 si 4S o sa fie istorie atunci.
Ce ti se pare imposibil ? Ca Apple iti limiteaza device-ul sa cumepri altul nou ?
Da dar tu ai vazut macar cum arata acel dock gri? Sunt sigur ca nu altfel nu ai vorbi…zici ca e o replica de iPhone!
Apropo,pe apple.com e asa: http://images.apple.com/ios/ios7/images/compatibilityfooter_iphone.jpg
Vezi tu i4 gri in imagine? nu.Si pare sa aiba si live wallpaper,pentru ca acela e live wallpaper.
Btw:si cand dau sunetul mai incet indicatorul e bug-uit,e gri si se vede urat,clar.
Acuma cu live wallpaper nu stiu ce zic pentru ca daca o sa mearga sistemul ca si acuma as prefera sa nu il am. Dar dock-ul si background-ul cand umbli la volum nu pot sa arate asa.
Da dar tu ai vazut macar cum arata acel dock gri? Sunt sigur ca nu altfel nu ai vorbi…zici ca e o replica de iPhone!
Da, l-am vazut in poza care ai pus-o ieri. Nu vorbesc cand nu stiu despre ce este vorba
Nu am iPhone si nu cred ca imi voi lua vreodata. Mai ales in directia pe care vad ca a apucat-o iOS-ul. Ma deranjeaza insa ca iPad-ul, pe care il folosesc des si mai ales pt munci, o sa imi arate ca o jucarie neterminata cu icoanele alea. Sincer asa mi se pare. Mi se par fade si fara consistenta, fara “carne” in ele. Zicea cineva mai devreme ca par niste desene ale unor incepatori in Photoshop si sunt de acord.
Functiile nou introduse nu ma dau pe spate nici ele. Nici la iOS 7 si nici la Mavericks.
E adevarat ca industria actuala nu prea mai ofera noutati, si toti fura unii de la altii. Insa Apple era cel care “fura” mai cu fler si parca reinventa conceptul respectiv facandu-l sa para o noutate absoluta.
Acum…
Da, l-am vazut in poza care ai pus-o ieri. Nu vorbesc cand nu stiu despre ce este vorba
Ma rog, asta e parerea mea.
Hamilton nici macar iOS4 pe iPhone3G nu arata in halul asta. Dock-ul era transparent ca pe restul device-urilor. Sper sa nu ma insele memoria.