scroll
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Arad
Macuser din: 23.07.06

Un prieten si-a luat un macbook white si faza ii ca nu stiu cum sa faca scrool pe treackpad…..la mine pe powerbook am pus iscroll si merge scroll cu doua degete dar la astea noi cu intel cum facetzi?

Semnătură 

Imac intel alu 24”

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Sys Pref/ maus/ trackpad/ trackpad gestures

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca, Satu Mare
Macuser din: 28.10.06

merge si drag&drop; doar din touchpad ? sau trebuie sa folosesti si tasta ?

Semnătură 

Succesul este o chestiune de noroc ! ... intreaba orice ratat si iti va spune lucrul acesta.
Si pentru ratat: Norocul apare atunci cand Pregatirea se intalneste cu Oportunitatea si Curajul.

Macbook Air 13’, 1.7 Ghz i5, 4Gb RAM, 120 GB Flash
iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Arad
Macuser din: 23.07.06

merge fara sa folosesc vre-o tasta

Semnătură 

Imac intel alu 24”

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

stie careva cum pot sa fac “edge motion” pe trackpad ? adica atunci cand trag ceva dintr-o parte in alta cu drag&drop; cand ajung la marginea pad-ului cursorul sa continue sa mearga in directia respectiva (acum el se opreste si tre sa tin apasat de buton ca sa imi repozitionez indexul in centrul padu-lui si sa imi reiau directia)

Semnătură 

Succesul este o chestiune de noroc ! ... intreaba orice ratat si iti va spune lucrul acesta.
Si pentru ratat: Norocul apare atunci cand Pregatirea se intalneste cu Oportunitatea si Curajul.

iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Cu Side Track.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Super ... asta ar fi exact ce vreau ...dar nu merge cu Macbook-uri produse dupa Octombrie 2006 :( precizeaza si ei pe site acest lucru dar am incercat ...  L-am instalat si imi zice ca driverul nu este incarcat si sa dau restart, si apoi dupa restart se repeta acelasi lucru.  Astept un update la programelul asta si pana atunci in bookmarks cu el .
Merci Altero oricum

Semnătură 

iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Scuze, nu m-am uitat la specificatii.
Da, probabil ca o sa scoata un update care iti va rezolva problema (eventual scrie-le, ca poate conteaza).

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

stai sa inteleg, vrei sa tragi un fisier cu trackpadul si cand ajungi la un capat trebuie sa iei degetul si sa-l pui din nou mai in centru si ti se pierde dragul?
la mine nu se pierde nimic. pur si simplu iau degetul si-l pun mai in centru si continui dragul. daca tu vrei sa se miste de la sine… esti tare comod.

poate ti-ar fi mai usor sa faci click-click si drag decat sa folosesti butonul de la trackpad.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: București Sectorul 2
Macuser din: 06.03.07

totusi..majoritatea laptopurilor noi au edge motion, cel putin am vazut eu la un toshiba nou..ciudat ca macbook-urile nu au asa ceva…or do they?

Semnătură 

endgame

 MacBook            |13” Alu 2ghz/4gb/256mb OS 10.11|
 MacBook            |13” Uni 2.26ghz/8gb/256mb OS 10.10|
 MacBook Pro    |13” 2.9ghz/8gb/1gb OS 10.10|
 MacBook Air      |13” 1.6ghz/2gb/144mb OS 10.7.5|

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
.ral:cr - 09 Iunie 2007 04:59 PM

stai sa inteleg, vrei sa tragi un fisier cu trackpadul si cand ajungi la un capat trebuie sa iei degetul si sa-l pui din nou mai in centru si ti se pierde dragul?
la mine nu se pierde nimic. pur si simplu iau degetul si-l pun mai in centru si continui dragul. daca tu vrei sa se miste de la sine… esti tare comod.

poate ti-ar fi mai usor sa faci click-click si drag decat sa folosesti butonul de la trackpad.

folosesc in mod curent trackpadul si mai deloc butonul de pe macbook. Ca sa faci dreg&drop; trebuie sa faci un dublu click pe pad dar la al doilea click sa nu ridici degetul de pe pad, si apoi il misti pe pad ca sa ajungi peste fisierul unde vrei sa drop. Problema este ca atunci cand ajungi la marginea padului se opreste miscarea ...pt asta exista “edge motion” care, cand desi ai ajuns la marginea padului continua sa mearga mai departe, si daca cresti forta de apasare pe pad cursorul prinde viteza.
Dupa un pic de obisnuinta (cateva ore) uiti de buton, si sincer eu as configura butonul ca si CTRL click ... daca reusesc sa folosesc programelul indicat de altero.

Semnătură 

iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Bifeaza la Trackpad ca in poza si o sa ai o surpriza placuta.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

a aparut SideTrack si pentru macuri cu intel facute dupa octombrie 2006… asta pentru cei ce vor mai mult de la trackpad-ul lor

Semnătură 

iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: București Sectorul 2
Macuser din: 06.03.07

apropo de sidetrack..imi tot crapa finderul daca setez butonul sa fie right click, si de fiecare data cand incerc sa folosesc butonul imi crapa…pana la urma am scos optiunea asta…
a mai patit careva?
apropo, eu aptesc asta pe un powerbook g4 cu 10.4.10

Semnătură 

endgame

 MacBook            |13” Alu 2ghz/4gb/256mb OS 10.11|
 MacBook            |13” Uni 2.26ghz/8gb/256mb OS 10.10|
 MacBook Pro    |13” 2.9ghz/8gb/1gb OS 10.10|
 MacBook Air      |13” 1.6ghz/2gb/144mb OS 10.7.5|

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 12.08.07

mi se intampla si mie la ctrl-click in finder (sau right click). Sa nu fie un bug de genul aluia in care nu facea bottom scroll in yahoo mess cand instalai safari 3. Mai sap, poate gasesc ce se intampla

‹‹ How old is my mac?      luminozitate ››