Cand am vazut cum va arata noul Mac Pro, m-am gandit ca acuma e timpul sa mi-l iau pe cel actual, deoarece nu imi place chiar asa de mult design-ul nou ... si am descoperit ca de 3 luni a fost interzisa vanzarea lor in Europa. De ce??? Pentru ca nu corespunde normelor IEC 60950-1, de exemplu pentru ca utilizatorul poate baga degetul in ventilator si se poate rani.
Cateodata cand aflu astfel de chestii, ma gandesc oare cine a angajat tampitii care elaboreaza aceste norme. De cativa ani s-a interzis si utilizarea fludorului cu continut de plumb la lipiturile electronice din aparate, in schimb becurile economice care contin o cantitate mare de mercur, pot fi cumparate si de copii in magazine. Se interzice vanzarea unul calculator pentru ca nu are ventilatoarele acoperite, dar nu se interzice vanzarea becurilor economice, care pot fi folosite si pentru atacuri teroriste. Eu nu mai inteleg ce se petrece in Uniunea Europeana…
De ceva vreme stateam pe ganduri ce Mac desktop sa imi iau, Mac Mini e prea slab, la iMac nu imi place ca display-ul e integrat (daca se strica ecranul, nu pot sa schimb simplu monitorul, ca la un desktop PC normal), asa ca am ajuns la concluzia ca cel mai bine mi s-ar potrivi un Mac Pro… Pe care nu-l mai pot cumpara…
daca imac-ul e bun la specificatii, ia-ti numa linistit. se poate schimba ecranu si poti lega un al 2-lea ecran la el. ca sa nu mai zic ca nu prea se strica… am un imac de nu stiu cati ani, l-am si desfacut sa pun un hard nou, nu mai moare frate, orice-i faci!
Din punct de vedere a performantei ar fi bun si un iMac. Dar des am citit de probleme, incepand cu praful intrat intre ecran si sticla, pana la ecran defect la scurt timp dupa cumparare. De asta ma gandeam la un Mac Pro, chiar daca este un pic prea performant pentru ce am eu nevoie.
Atentie Mac Pro-ul vechi a fost interzis pentru ca nu are grilaje la ventilatoare PE INTERIOR.
Adica in timp ce MacPro-ul merge, ii desfaci laterala, ii scosi plasticele alea de ghidaj de aer si cumva, printre componente ajungi si bagi degetele in ventilator. MAAAARE PERICOL ! Nu stiu cum am supravietui fara directivele EU.
Când Apple a fost chemat în senatul american să răspundă de ce nu repatriază profitul de peste mări și țări, au apărut comentarii cum că ăsta ar fi modul politicienilor de a le atrage atenția că ar fi cazul să cotizeze și ei la “lobby”.
Acolo unde se adună multă miere nu au cum să nu înceapă să bâzâie muștele mai devreme sau mai târziu.
Nu că aș vrea să speculez acuma de ce a fost interzis Mac Pro în Europa ... Doamne ferește, chiar nu pot să-mi închipui vreun oficial UE bătându-le vreun apropo celor de la Apple asupra unor diverse forme de a cotiza la bugetul greu încercat de criză. Pot însă foarte ușor să cred că în această improbabilă și ipotetică situație, pentru care îmi fac mea culpa că poate măcar să-mi treacă prin cap, Apple n-a mușcat. Cu atât mai mult cu cât știau cu ce vor veni.
Acuma să fiu iertat că întreb, dar dacă scoți cilindrul ăla de aluminiu în timp ce merge agregatul, cum o fi cu prinsul degețelelor în morișca aia mare ?
Nuuuuu, pe asta il vor interzice ca te poti curenta in circuite. La cati idioti zac peste tot in lumea asta cu burtile in sus pe fotoliile alea comfortabile fara sa ii doara la basca de ceva, nu m-ar mira nimic.
E absurd! Sunt atatea calculatoare de la diferite firme de vanzare, care tot asa, au ventilatoare fara grilaje, si in mod ciudat nu sunt interzise. Cred ca Maclean are dreptate…
Nu stiu mai demult cum a supravietuit omenirea fara aceste directive si fara atatea avertizari de pe produse. Imi vine sa cred ca generatia mea a fost mai inteligenta, noi nu aveam nevoie de avertizare scrisa pe un aparat ca sa stim ca daca il deschidem este “pericol de electrocutare”, si nu ne bagam degetele in ventilatoare care se invarteau. Acuma trebuiesc grilaje. Parca ar fi mai periculos ca iti da paleta ventilatorului peste deget, decat faptul ca umblii intr-un calculator deschis, care este in functiune, alimentat de la priza.
Socant sa vezi cum astia care ne conduc ne atrofiaza inteligenta prin toate mijloacele dupa cere tot ei vin si debiteaza reglementari care sa ne fereasca de cine stie ce pericole.
Nu ma mira ca sunt atitia care nu sunt in stare sau refuza sa gindeasca lucruri elementare si de bun simt! Bine ca exista UE care e un fel de ‘tatuc’ sa ne arate tot ce trebuie sa stim.
Fac