1 din 2
1
Dezvoltare
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 07.01.07

Hello. In primul rand, felicitari pentru intalnirea MAC-user de sambata asta. Recunosc ca ma gandeam ca nu ma voi integra, fiind destul de tanar in comunitate. Totusi, de indata ce am intrat acolo, lucrurile s-au schimbat.  Acum, sa trecem la subiect. Propun infiintarea unei sectiuni de “dezvoltare”, pentru diversele script-uri, eventual programele dezvoltate de utilizatorii forum-ului. Acum, intrebarea a doua: intre AppleScript si Automator, ce alegeti?

Sper sa nu fi inteles gresit, dar din cate am citit, mi-am format impresia ca cele doua sunt cam la fel (evident, cu mica diferenta ca AppleScript este totusi un pseudo limbaj de programare).

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 08.07.06

S-a mai discutat, ba chiar a existat sectiunea la un moment dat. Mai multe detalii aici: http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/3869/

Semnătură 

96 percent of Americans believe that Mr. T still pities the fool.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Ms, nu cautasem, recunosc. Ca tot veni vorba, cati oameni se ocupa de dezvoltare, in sensul ca nu sunt doar utilizatori de Apple si atat?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 08.07.06

N-am prins sectiunea veche, asa ca nu stiu exact. Pittik, shadow si psergiu am observat sa mai miste in directia asta. smile Si eu.

Semnătură 

96 percent of Americans believe that Mr. T still pities the fool.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

Ce limbaje? Cocoa sau Javra? Am incercat sa intelege ce vrea nenea Cocoa, dar mi-a cam dat cu virgula la un moment dat.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

Cocoa si Java sunt 2 lucruri total diferite.

Cocoa este un set de clase pentru alcatuirea interfetei unei aplicatii, iar Java este un limbaj de programare.

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 02.08.06

Lipsesc pe platforma Mac:

program de legislatie,
program de facturare-gestiune
program de document management

RealBasic mai este folosit pe Mac.
O buna optiune pentru baze de date relationale,
este FileMaker Pro, care e cross-platform, web-enabled,
si runtime-capable.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
nihilsineMac - 29 Ianuarie 2007 08:32 AM

Lipsesc pe platforma Mac:
program de legislatie,

În domeniul ăsta se tinde ca aplicațiile să se mute pe internet, adică e mai ieftin și mai comod pentru toată lumea să accesezi baza de date cu legi pe internet, contra cost.

nihilsineMac - 29 Ianuarie 2007 08:32 AM

program de facturare-gestiune

Nu cred că vreo firmă, magazin și-ar lua un Mac ca să facă gestiune. Un PC la 500 MHz este arhi-suficient.

Asta nu înseamnă că n-ar fi bine ca să existe și astfel de programe pe Mac. Am menționat doar câte un motiv pentru care ele nu există.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 11.10.05

nu exista pentru ca piata de mac din .ro este infima.
daca se intersecteaza numarul mic de macuseri cu cei care is dispusi sa plateasca o licenta e si mai rau.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

SebyP: nu folosi termeni ca “Javra” te rog, se cheama flame bait wink
Mai sunt si unii care “dezvolta”... Java, Python, C++ (foarte rar), tehnica web (html, css, js, etc)

Recent m-am interesat si eu de Cocoa. Imi plac mult lucrurile care le aud ca vor fi in Core Animation in Leopard si as vrea sa scriu una alta cand apare…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

mie imi e mai greu sa invat cum se scrie un program dar sper s-o fac intro zi.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member

@knockout, am folosit “Javra” ca un alint, sa zic asa. Imi place programarea In Java, mai ales eleganta cu care definesti si folosesti OOP-ul. Era doar o mica glumita, atata tot :D Cat despre programele lipsa pe piata romaneasca, niciodata nu e prea tarziu sa te apuci sa faci ceva bun. Cu contabilitatea este mai dificil, din nefericire, pentru ca astia de lucreaza cu bani sunt ciudati rau si nu ti-ar explica k lumea ce vor, neam. Cu aceasta afirmatie mi-am atras ura contabililor si economistilor de pe forum. Sorry guys, dar asta e adevarul

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: RO-020251
Macuser din: 11.10.05

ce treaba au economistii cu asta, nu stiu!

eu folosesc excel foarte mult, si mai ales pe windows, cel de pe apple mi se pare mai complicat si mai plin de erori. mi-ar placea un program de calcul tabelar destul de puternnic si care sa mearga bine pe Mac OS. Dar asta e doar optiunea mea. Probabil ca in curand web n.0 va fi destul de puternic si nu voi avea nevoie de aplicatii instalate pe hard…

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 15.11.06

Limbaje? Hmm… C/C++, Pascal (FPC), HTML/XHTML si CGI.

Asta pe langa clasicele Bash/PERL/Python smile.

Semnătură 

- Satira e o armă, nu? - Păi da, e. - Este… şi dumneata tragi!... - Nu trag. Cum o să trag?... - Cum nu tragi, dar ce faci? - Scriu… - Scrii… dar tragi… tragi, tragi, că de-aia e armă!... ” (Toma Caragiu - “Fabula”)

——
Momentan fara nici un Mac in posesie. Pana prin iulie-august, scriu in Wiki - sectiunea programare - folosindu-ma de altele wink.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member

@vektor12, au treaba economistii. Cand esti programator si ti se cere sa faci ceva, benevificiarul trebuie sa iti explice al naibii de bine ce vrea si mai ales cum vrea. Din experienta, economistii iti spun in termenii lor, nu ii traduc, si se asteapta ca toata lumea sa inteleaga ce zic ei.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

si aveti impresia ca IT-istii isi explica mai bine munca, ideile? sunt la fel de prost comunicatori. is buni pe meseria lor, meserie care nu presupune sa fie si buni oratori

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

1 din 2
1