2 din 2
2
Dezvoltare
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 07.01.07

Aici ai dreptate.

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

... ca si medicii tongue rolleye

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 18.10.06
vektor12 - 01 Februarie 2007 10:38 AM

ce treaba au economistii cu asta, nu stiu!

Treaba e ca inainte de a te apuca de programat o anumita aplicatie trebuie facuta o analiza de program serioasa in care sa ti se spuna ce anume sa realizeze acea aplicatie, ce formule sa fie folosite (ca tot veni vorba de economisti) s.a.m.d. Daca treaba asta nu e facuta in colaborare cu o persoana de specialitate, atunci programatorului ii va lua mult timp pana sa desluseasca itele problemei…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRank
Jr. Member
Alex Toderascu - 02 Februarie 2007 12:54 PM
vektor12 - 01 Februarie 2007 10:38 AM

ce treaba au economistii cu asta, nu stiu!

Treaba e ca inainte de a te apuca de programat o anumita aplicatie trebuie facuta o analiza de program serioasa in care sa ti se spuna ce anume sa realizeze acea aplicatie, ce formule sa fie folosite (ca tot veni vorba de economisti) s.a.m.d. Daca treaba asta nu e facuta in colaborare cu o persoana de specialitate, atunci programatorului ii va lua mult timp pana sa desluseasca itele problemei…

Se vede spiritul didactic. Din nefericire, in industrie nu prea gasesti asa ceva. Chiar ma amuzam zilele trecute despre Revisal, un minunat program scos de cei de la ministerul muncii sau o chestie de genul asta, pentru trimiterea datelor despre angajati. Am reusit sa “intru” in baza de date a programului. Vai de steaua mea ce e era pe acolo. Apropo de unele lucruri made in Ro. Din nefericire, astia suntem.

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 11.10.05
SebyP - 02 Februarie 2007 01:49 PM

Apropo de unele lucruri made in Ro. Din nefericire, astia suntem.

Asta-i o atitudine nefericita si zic eu nerealista.
Software prost exista peste tot. Vezi thread-ul cu update-ul made in california care i-a troznit aeroportul Inorogului si recomandarea pe care a primit psergiu pentru rezolvarea panel-ului de system preferences.

In definitiv toate discutiile legate de rapid development si agile extreme zeroexperience biggerbetterfaster development si cum le-o mai zice sunt legate de eliminarea partii de design si trecerea la implementari rapide care pot fi schimbate/schimbabile din mers.

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRank
Jr. Member

@diciu, nu contest faptul ca si “la ei” se mai intampla din astea, dar sunt relativ rare, cel putin asa imi place sa cred (M$ nu intra in discutie aici, ei sunt un caz “special”, sa zicem asa smile) ) Ce ma nemultumeste pe mine, de exemplu este faptul ca la noi in Ro, guvernul da o caruta de bani pe aplicatii care sunt de tot rahatul. Un exemplu excelent este AEL-ul (pentru cine stie). Si acum imi aduc aminte. Era un 2003 server, cu db Oracle. Cand al saselea client a incercat sa se conecteze la baza de date, server-ul pur si simplu a inghetat, si a avut nevoie de reset de la buton. Bila extrem de neagra pentru cei care au programat AEL-ul wink

[ Modificat: 02 Februarie 2007 02:56 PM de SebyP ]

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 11.10.05
SebyP - 02 Februarie 2007 02:14 PM

@diciu, nu contest faptul ca si “la ei” se mai intampla din astea, dar sunt relativ rare, cel putin asa imi place sa cred (M$ nu intra in discutie aici, ei sunt un caz “special”, sa zicem asa smile) ) Ce ma nemultumeste pe mine, de exemplu este faptul ca de exemplu la noi in Ro, guvernul de exemplu da o caruta de bani pe aplicatii care sunt de tot rahatul. Un exemplu excelent este AEL-ul (pentru cine stie). Si acum imi aduc aminte. Era un 2003 server, cu db Oracle. Cand al saselea client a incercat sa se conecteze la baza de date, server-ul pur si simplu a inghetat, si a avut nevoie de reset de la buton. Bila extrem de neagra pentru cei care au programat AEL-ul wink

Politicienii si managerii sunt la fel peste tot:
http://en.wikipedia.org/wiki/Diebold
http://www.eetimes.eu/germany/196100021

2 din 2
2