Am un HD extern pe care aveam doua partitii…una pentru backup si una pentru depozitare. Am sters partitia pentru backup, acum imi apare ca si free space dar as vrea sa fac din nou o partitie. ...help ?
Din drop-down menu Partition Layout, invita-l sa faca doua.
In cazul asta nu-mi sterge tot ce am eu pe cealalta partitie deja? Ca asa ar trebui sa copiez toate datele de pe partitie si sa repartitionez tot hd-ul si ma gandeam ca se poate doar spatiul liber sa-i fac o partitie fara sa afecteze cealalta.
Sincer nu stiu. Nu risca, daca iti trebuie datele de pe partitia inca existenta (desi cred ca te informeaza despre ce va face si te intreaba daca sigur vrei sa…).
Oricum nu ar trebui sa te “joci” cu partitiile avand date importante pe ele.
Nu inteleg insa cum ai sters insa partitia inutila care acum e free space? Nu ai avut optiune de formatare?
De curiozitate am varat un hdd extern si nu mi-a dat nicicum cu free space. Sau mi-i prea somn..
Ai avut de-a face cu hdd pe windoze? Sters partitia de acolo?
Sincer nu stiu. Nu risca, daca iti trebuie datele de pe partitia inca existenta (desi cred ca te informeaza despre ce va face si te intreaba daca sigur vrei sa…).
Oricum nu ar trebui sa te “joci” cu partitiile avand date importante pe ele.
Nu inteleg insa cum ai sters insa partitia inutila care acum e free space? Nu ai avut optiune de formatare?
De curiozitate am varat un hdd extern si nu mi-a dat nicicum cu free space. Sau mi-i prea somn..
Ai avut de-a face cu hdd pe windoze? Sters partitia de acolo?
Nu am avut windows pe el, am avut in schimb “inspiratia” sterg pur si simplu partitia din disk utility, habar n-am la ce m-am gandit…oricum eram prea obosit deja ieri si am zis ca ma apuc azi sa transfer datele de pe partitia ramasa si repartitionez tot hd-ul
Daca-i dai sa faca 2 partitii, pierzi datele. Mai vezi datele de pe pratitia ramasa? Daca nu, fa cu ceva program partiton recovery.
De aceea n-am vrut sa fac doua partitii, transfer prima data datele de care am nevoie si dupa aceea repartitionez hd-ul. Pe partitia care am sters-o nu era nimic important de aia am si sters-o dar nu intr-un mod foarte inteligent din pacate… asta e.