Salut
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 23.06.13

Salut. Mi-am luat de curand un MBP 2009 unibody 13.3” cu 2.53mhz / 256 video/ 250 hdd/4gb ram (de ieri are 8gb).

Am cateva intrebari:

1 - e normal sa se duca in aprox 90-95grade asta dupa ce l-am curatat in interior bucata cu bucata si pus pasta procesor si gpu ? In conditiile in care deschid Traktor DJ Studio si ii dau sa analizeze toate piesele care i le dau ca library ...sare si de 100grade!
2 - de unde imi pot cumpara / comanda o baterie pt modelul meu!?

Nu stiu daca am postat unde trebuie dar sper sa nu fi suparat pe nimeni.

Seara buna !

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: bucuresti/aalborg/viena
Macuser din: 05.10.07
Alin Iulian - 26 Iunie 2013 08:12 PM

e normal sa se duca in aprox 90-95grade asta dupa ce l-am curatat in interior bucata cu bucata si pus pasta procesor si gpu ?

normal că nu-i normal, tu ești normal?
ai schimbat procul sau doar ai vrut să vezi ce culoare are pe dos?
dacă întrebi de unde iei o baterie, în mod sigur ești out și în ce privește service-ul de mere.

dacă la pc-uri desktop mai merge să pui pasta după ureche, la astea mici e nasol!

am eu o vagă impresie că acum îți dorești să fi folosit pasta potrivită!

Semnătură 

 ǝʞıl ı

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Daca ai pus Arctic Silver atunci ar trebui sa atinga maxim 80-85 grade in full load, in idle ar trebui sa stea pe la 48-55 grade. Nu ai gresit cu nimic ca l-ai desfacut si l-ai curatat, totul e sa fi facut treaba buna si cu atentie.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 

Nu a fost Arctic Silver ... e ceva de la Spire nu mai stiu ce. La ora la care m-am apucat de el si duminica…nimic deschis. Am zis ca decat ce avea inainte ... buna si aia. Ma bate gandu sa-l desfac iar si sa-i pun Arctic dar sa vad. Acu e ok ...cred ca incep eu sa ma obisnuiesc. De stricat nu am stricat nimic… e totul la locul lui iar acu ma intereseaza sa-i schimb bateria. Sa vad ce reusesc…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 01.01.13

Incepem cu inceputul, temperatura este perfect normala pentru MB, degeaba spun unii ca nu este normala. Raspunsul este cel oficial de la Genius Bar, este o temperatura obisnuita(90 - 100 de grade) pentru genul acesta de aparate(MB). Nu vrei sa vezi cum face in flash sau alte programe neoptimizate cum trebuie, zici ca e racheta. Sa nu te sperii cand incepe sa sacadeze din cauza procesorului ca este in full load dupa cateva ore bune de functionare. Cat despre pasta termo-conductoare, trebuie sa stii ca isi atinge pragul de eficienta dupa aprozimativ 100 de ore de functionare a procesorului, valabil pentru orice tip de pasta.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.01.09

La GPU nu a fost cumva ThermalPad, si nu pasta?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Din: 

@BDA - nu stiu sincer:) dar care ar fi buba ca acum are thermo???

Mersi onyx ... m-am mai linistit!

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 09.02.13

MB de 13 are video integrat,deci nu are termopad,are doar pasta pe cele 2 cipuri, northbridge/gpu + CPU.
In privinta temperaturilor nu trebiue sa te sperie,cum a recomandat colegul mai sus,curata resturile de pasta de pe heatpipe/cipuri si inlocuieste cu o pasta de buna calitate.

Semnătură 

...prin livada cu mere…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
Rank
Newbie
Din: 

exact asta am facut. dat jos tot din el curatat si aspirat (de la distanta) pus pasta peste tot, ansamblat ! mersi frumos! sa nu ma sperii ca-mi sta la 100grade continuu vreo 6-7-8ore ?:))) se blocheaza face ceva?!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 09.02.13

Temperatura de 100 grade este in timp ce folosesti Traktor si alte aplicatii consumatoare de resurse? in idle la ce temperatura este? in idle ar trebui sa nu treaca de 50 grade. pentru linistea ta si o mai buna racire a laptopului poti folosi un suport pentru racire din comert (scade temp cu maxim 5 grade) si un Fan control pentru a creste turatia fanului.

Semnătură 

...prin livada cu mere…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie
Din: 

temperaturile sunt cum le-ai descris. am SMCfancontrol e ok si am si un suport cu 3fanuri dar mici vreau sa iau ceva mai mare totusi sau mai bun. sfaturi ?