Salut, ma poate ajuta si pe mine cineva cu un raspuns? Vreau sa iau un Ipod si sa il folosesc ca sursa de muzica la o cafenea (il leg la amplificator) problema e ca ar trebui sa mearga non stop, ar putea avea probleme? Oare cat o sa ma tina in stilul acesta de functionare? Ce s-ar putea strica la el? Va multumesc mult.
Ia si tu logic problema. Ce model de iPod? Cel clasic cu hdd, s-ar putea sa reziste fizic mai putin. De obicei citeste de pe hdd informatia, stocheaza in buffer si opreste din functionare drive-ul pentru a conserva bateria. Gandeste-te de cate ori va face asta in regim de functionare non stop si ce impact va avea asupra hdd-ului. Cele cu stocare flash nu au parti mecanice asadar teoretic te vor tine mai mult. Oricare model vei lua, iti dai seama ca mai mult ca sigur ca va sta in priza mai mult. Nu cred ca va sta cineva cu ochii pe el sa il bage si sa il scoata de la incarcat. Asta automat ii va deteriora bateria. De ce nu optezi pentru un radio, o combina audio sh pentru ca se gasesc pe toate drumurile, decat sa ii curmi viata unui iPod nevinovat ?
Pune-l liniștit, va merge ani de zile, dar să ai un altul mai mic/ieftin “de rezervă” pregătit cu muzică pe el și în apropiere pentru clipa când va ceda HDD-ul.
Cât mai puține vibrații și cât mai puțină umezeală în zona sa îi vor prelungi viața.
Eu le-am făcut alor mei un Franken-iPod din bucăți luate dintr-un Gen4 și un Photo și cu un card CF în loc de HDD și de un an de zile stă înfipt într-un dock cu speakere și cântă în surdină mai tot timpul.
cele cu HDD nu ma bag caci nu am dar teoretic sunt mai putin fiabile, cele fara hdd n-ar trebui sa aiba probleme, cu conditia ca il mai scoti din priza si folosesti iluminarea si volumul la jumate la jumate, sau macar sa se auto blocheze ecranul. si daca se trica bateria de la tinut in priza non stop, tu tot in priza il vei tine
eu am un touch 3g 64 gb, il folosesc zilnic muzica in masina si citit carti, scapat pe jos nenumarate ori, ma tot uit dupa un 5G dar ...al meu din pdvd tehnic sta foarte bine si nu am motive sa-l schimb
Dupa cit imi dau eu seama tu ai nevoie de o scula care sa functioneze non stop iar solutia este una facuta pentru asa ceva,oricit ai incerca sa folosesti orice altceva nu va tine atit de mult.
Nu poti folosi scule casnice in productie ca nu sunt facute sa reziste la folosire intensiva.Poti gasi usor ceva second daca nu ai bani de nou.
Poti sa iei cu incredere un classic cu HDD, singura problema a acestor iPod-uri este faptul ca sunt plimbate si trantite, lucru care genereaza bad-uri pe HDD. Daca planuiesti sa il tii intr-un dock poti sa stai linistit va functiona ani de zile (cu conditia sa iei unul care nu are probleme)