Iphone 4 - problema plata
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 28.06.13

Buna seara.

Sunt absolut nou in ale acestui telefon, acest sistem de operare, acest tot. Mai exact de ieri sunt posesorul unui iphone 4 nou de la vodafone luat pe abonament. Dupa 4 ani de symbian (E5), am considerat ca merit un salt desi sincer, cu greu m am despartit de vechiul telefon. Ideea e urmatoarea, dupa ce am stat ieri vreo 2 ore jumate sa incerc sa mi transfer contactele, si am reusit intr un final, mi am facut cont pe itunes, app store, nu stiu daca e unu’ si acelasi ma rog, DAR cand vreau sa cumpar aplicatia whatsapp care mie mi e indispensabila, si care aici COSTA, imi refuza cardul. Imi spune “Your payment method was declined”. Am incercat cu 2 carduri, unul BRD altul BCR. Am bagat cele 2 coduri,  adresa mea de acasa… nu stiu ce sa mai fac. Ma puteti ajuta va rog ?
Multumesc

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Cand ti-ai facut contul pe iTunes / App Store, ce adresa ai bagat (ce tara)? Daca ai bagat Romania, atunci poate ca cele 2 carduri nu sunt pentru plata online? Ai mai platit cu ele pe internet? Sunt mai multi care au avut probleme cu iTunes / App Store cu cardurile romanesti, mai ales la Banca Transilvania si la BRD parca. Dar daca imi amintesc bine, de obicei era problema sau ca au bagat o adresa din alta tara (nu Romania), sau la banca mai trebuia un contract in plus, pentru a putea folosi card-ul bancar si online. Eu cu cardul de la ING nu am avut niciodata probleme, la BCR mai imi trebuia un contract aditional (acum ~5 ani) pentru a putea folosi cardul si pentru plati online.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Nu am mai folosit niciodata nici unul dintre cele doua carduri online. Ma gandeam sa mi fac un card la ING, exclusiv pentru online, ebay + diferite site uri aferente, si uite acum, si app store. Imi recomanzi ING ?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Acuma nu vreau sa le fac reclama, dar in comparatie cu cardurile eliberate de alte banci, la ING nu am avut niciodata probleme. Nici la plata cu cardul nu am avut niciodata probleme, nici atunci cand a trebuit sa imi returneze niste firme niste sume de bani pe card in alte valute decat cel al contul primar atasat la card. La ei poti foarte usor atasa mai multe conturi (EUR, USD, ...) la un card, pe cand la alte banci nu poti face asa ceva. Iar daca esti student, ai contul gratuit pana la 26 ani impreuna cu homebanking.

Indiferent daca mergi la ING sau la alta banca, chiar iti recomand sa iti faci un card (de debit!) exclusiv pentru cumparaturi online, pe care sa bagi bani doar inainte sa comanzi ceva. Asa e cel mai sigur, eu am patit odata ca un magazin online a fost hackerit si datele despre cardul meu au ajuns la hoti, care au si incercat sa faca cumparaturi cu cardul meu, insa nu au reusit deoarece aveam doar o suma mica pe card. Au reusit sa cheltuiasca vreo 30-40 euro, dar banca (ING) mi-a returnat banii la 90 de zile dupa depunerea sesizarii. Dupa am aflat ca s-a incercat efectuarea mai multor plati intre 400-800 euro, dar pentru ca am avut doar o suma mica pe card, nu au reusit sa ia mai mult de 30-40 euro. La BCR parca era asa o optiune cand inca eram client la ei, ca pe langa cardul normal sa mai primesti un al doilea card pentru internet, pe care doar inainte de cumparaturi transferai sumele necesare.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Da, asa ma gandeam si eu in ultima vreme, la ING. Tot trag sa mi inchid contul si cartul la BRD. Au inceput sa se duca usor usor ca banca. Numai probleme cu bancomatele, intr o zi am nimerit 3 bancomate stricate, singurul noroc a fost ca erau relativ aproape unele de altele. Bun, o sa mi fac un card la ING (cred ca trebuie sa astept pana luni :( ) si o sa scriu aici daca am reusit sa cumpar ceva sau nu de pe appstore. Dupa ce il fac, cam cat ar trebui sa pun pe el, sa nu fie probleme ? 1 milion ajunge ? Ca auzisem ca pt appstore trebuie sa ai o anumita suma pusa pe card.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: galati
Macuser din: 22.07.07

Iti fac eu cadou aplicatia (asa ca un bine ai venit in lumea apple) sa imi dai adresa de mail .

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

.

Multumesc anticipat !

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Cam 100 lei daca ai tot timpul in cont, nu strica. Din cate stiu, la adaugarea cardului la iTunes / App Store, se ia (sau se blocheaza) parca 1-2 euro din contul bancar, dar suma respectiva vei putea utiliza la cumparaturi (sau se va debloca dupa 1-2 saptamani). Nu mai stiu exact cum ii, multe site-uri fac asta diferit.

Sa iti activezi neaparat sistemul 3D Secure pentru cardul ING, asa poti preveni si mai bine utilizarea neautorizata a cardului.

Pe alte site-uri unde vei cumpara lucruri sau servicii foarte rar, nu recomand sa salvezi datele cardului, mai bine bagi de fiecare data cand cumperi ceva. Eu aveam cardul salvat la cateva magazine online (care sunt / erau sigure din punctul de vedere a securitatii) si am patit ca unul unde cumparam ceva doar foarte rar, a fost hackerit (Steam - site-ul de jocuri - prin decembrie 2011) si asa au ajuns datele cardului meu pe internet… Doar pe PayPal (pentru Ebay) si pe Amazon mai am datele salvate, in rest prefer sa bag de fiecare data manual. Daca fac o comanda de 2 ori pe an pe un site, nu e asa greu sa bag manual datele.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Multumesc mult pentru raspunsuri si promptitudine. Luni, cand se deschid bancile ma duc si fac un card la ING. ma mir ca si la steam au ajuns astia.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

Intra pe mail si ai acolo informatiile ca sa o instalezi

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov,Romania
Macuser din: 22.01.11
cosmytomy - 29 Iunie 2013 12:53 PM

nu imi faci si mie cadou o aplicatie? smile) asa ca ma cheama ca pe tine :p

Semnătură 

MacBook Pro 15” 2016
iPhone 7 Plus Jet Black 128 GB
Apple Watch Series 2 42mm Stainless Steel

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
cosmytomy - 29 Iunie 2013 12:53 PM

Multumesc, raman dator cu o bere smile) . Am instalat aplicatia, merge, mai trebuie una pt smiley uri. Dar s-a intamplat ceva asa…sau se intampla, la nivel psihologic. Adica atunci cand vezi ceva la cineva, in cazul de fata iphone, vrei sa i l iei sa te joci pe el, sa ii umblii in setari, si zici ca misto ar fi sa ai si tu unu, zici ca mama cum o sa l folosesti si tu si cate aplicatii o sa ai. Acum, eu de joi, nu cred ca am descarcat mai mult de 4 aplicatii, adica flashlight, tune in radio (f frumoasa aplicatia), shazam, skype, whatsapp si cam atat. Parca cand intru in appstore nu stiu ce vreau, desi stiu ca sunt mii de aplicatii utile si practice acum parca n am nici o idee. E altfel cand il ai chiar fizic. Nu ca ma c*c pe mine, dar eu sunt asa mai…pt. mine, chiar daca l am primit cadou, e un pas f mare. Niciodata nu ma vedeam cu un iphone.. Sau poate aberez eu acum ca s trezit de la 6 si sunt la munca DUMINICAAA smile). O sa ma obisnuiesc eu cu el. Mie nu mi placea touch screen ul deloc, nu l vedeam util pt nimic, nici un telefon cu touch nu mi a placut, ba se misca nasol, ba se incarca mai greu, ba era prea mic ecranul pt touch dar mereu ziceam ca singurul care totusi mi ar placea ar fi un iphone pentru ca mi se pare cel mai bun touch dintre toate. Bine, acuma in ultimele luni la cate au aparut poate a mai cazut pe locul 2-3 dar totusi, pentru cineva care l foloseste la 100%-a lui practicabilitate e super. Asa intentionez si eu sa fac, nu vreau sa l unplu cu 100 de rahaturi inutile.. Poate puteti sa mi spuneti 2-3 aplicatii asa mai deosebite cu care ai ce sa faci, chiar daca nu sunt gratuite.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member

Cea mai buna aplicatie la cum te plangi e un iphone 5 smile)

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Ti am lasat impresia ca m am plans ?