Bine v-am gasit! Nu am avut nici cea mai mica tangenta pana acum cu sisteme apple, folosesc de cand ma stiu pc-uri si al lor windows. Am vazut la un amic un mac si mi-a placut mult. Din pacate sunt foarte scumpe pt buzunarul meu, de aceea m-am gandit la o solutie sh. De cateva luni am inceput sa ma mai documentez, am vazut ca si aici sunt multe probleme ca si la laptopurile pc (fazele cu cipul video dezlipit si alte mizerii), de aceea as dori sa stiu ce mi-ati recomanda? Ce mai merita cumparat la ora actuala sh? M-am uitat pe okazii, sunt ceva modele ieftine, chiar si un macbook Pro la 1000 lei (cautati pe okazii) dar nu stiu daca merita investitia. Dupa cum am zis as vrea cat mai ieftin posibil, nu ma scald in bani. Si parca as evita carcasele de plastic, am vazut ca sunt destule probleme cu ele si mai se si ingalbenesc si arata urat. As ramane la aluminiu.
ps: ma uitam la niste powerbook-uri care vad ca sunt ieftine rau, sub 500lei, dar am inteles de pe net ca nu sunt bune de nimic, nici tetris nu merge pe ele.
Scuze dar nu gasest edit. Am uitat sa precizez ce as dori eu de la el: sa mearga si sa arate cat de cat bine (adica sa nu fie zgariat, cazut pe jos, mie imi plae sa imi pastrez lucrurile sa arate aproape ca noi nu imi bat joc de ele), sa fie fluent pe youtube, sa mearga filmele la 720p fluent. Daca are cineva de vanzare si e din Bucuresti (nu m-as complica cu posta) poate sa scrie aici ce are.
Fa selectare pozitva, orentata pe scop, nu defensiva, orentata pe ce trebuie evitat. Care e scopul tau cu Mac-ul? La ce vrei sa-l folosesti? Primul principiu in lumea Apple: scula de lucru, nu gadget hobby, mai ales nu playstation.
Modelele de evitat sînt cele din primăvara lui 2008, cu placă video nvidia.
Cele din 2007 au probleme cu topcase-ul.
Apoi MBP retina din prima serie cu ecran LG.
Sigur ca are 2 “placi” video: una e integrata, cealalta e dedicata. Vezi pe everymac.com.
Dar bateria aia e dusa si umflata: trebuie scoasa cat mai repede, sa nu paradeasca ceva pe acolo. Oricum, verifica trackpad-ul sa functioneze in toata zona, si fiecare tasta.
O idee despre preturi iti poti face si pe mac2sell.net, are si preturi in lei.
din punctul meu de vedere nu merita. Nu te lua dupa ce scrie pe mac2sell.net din pct meu de vedere preturile sunt cam maricele fata de cat sunt pe piata reala. Haro este un utilizator sa zicem corect, dar nu avea impresia ca faci un “deal”. Pretul este cred eu corect pentru produs. Sfatul meu este sa te orientezi catre cele cu i5, chiar daca sunt mai scumpe cu probabil 30%, dar merita mai mult ca performanta. Decizia e a ta si asculta de parerile “batranilor” de aici :D
Un i5 sare de 25 mil din cate vad pe net, nu prea am de unde sa fac rost de atat. N-am decat 1500 lei, ar fi trebuit sa ma imprumut 350 lei de daca il luam pe acesta. Stiu probabil o sa ziceti pai daca n-ai bani de ce cauti mac, pc am, as dori sa am si un mac deoarece m-am saturat de pc-uri, windows si chiar imi plac macurile si macosx. Am incercat MacOSX pe pc dar nu este stabil deloc.
Eu unu nu te judec deloc stai linistit. Doar ca incercam sa iti dau sfaturile cele mai bune, mai concret cum as gandi daca as fi in situatia ta. Nu prea sunt in masura sa imi dau cele mai bune indicatii de asta am incercat sa iti sugerez sa asculti de cei mai experimentati de pe macuser.