1 din 2
1
Vre’un PHP-ist iscusit p-aici?
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Calarasilor Way
Macuser din: 06.04.06

Am un script PHP care ar trebui sa trimita mailuri din sectiunea “Contact” a site-ului catre adresa mea. Ideea este ca a mers la un moment dat (adica trimitea mailu’ ) si-acu’ nu mai vrea. Nu stiu cum a mers, ce setari erau in php.ini, da’ acu’ (dupa o reinstalare a sistemului) nu mai vrea. Am server de mail (Ability Mail Server 2.57 - cumparat), de MySQL (4.0), Apache (2) si PHP 5. Sugestii? Idei?
Si, daca tot am inceput, stie cineva ce tre’ sa fac ca sa-mi mearga serverul de WebMail (care este setat pe portul 8000) cu adresa mail.drumuripoduri.ro? acu’ daca-i tastez “mail.drumuripoduri.ro” ma duce la site (adica pe portul 80) si ca sa ajung la webmail tre sa-i dau “drumuripoduri.ro:8000” cu orice in fata (mail. , www. ). In DNS nu e declarat sa redirecteze domeniile necunoscute catre www, asa ca nu pot sa-mi explic.

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,
                iPhone 4, 6 Gb, iOS 7.1.2, SN DNPGVHQ6DP0N
                iPhone 5C, 16 Gb, iOS 9.2, SN F2LLKCGWFFT7

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05

Daca trimiti din script cu mail():

——
The mail() function allows you to send mail.

Requirements

For the Mail functions to be available, PHP must have access to the sendmail binary on your system during compile time. If you use another mail program, such as qmail or postfix, be sure to use the appropriate sendmail wrappers that come with them. PHP will first look for sendmail in your PATH, and then in the following: /usr/bin:/usr/sbin:/usr/etc:/etc:/usr/ucblib:/usr/lib. It’s highly recommended to have sendmail available from your PATH. Also, the user that compiled PHP must have permission to access the sendmail binary.
———-

ai sendmail in Path?

deschide Terminal.app si scrie
cdc:~ diciu$ sendmail .
test
Control-D

Dupa ce ai scris, in mail.log ar trebui sa ai un entry:

cdc:~ diciu$ tail -f /var/log/mail.log
[..]
Jan 30 15:34:44 cdc postfix/qmgr[897]: 8AA5F12F79B: from=<user@computer.local>, size=357, nrcpt=1 (queue active)
Jan 30 15:34:45 cdc postfix/smtp[898]: 8AA5F12F79B: to=adresata@gmail.com
[..]

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Asta am citi si eu in documentatie, stai linistit. Problema este ca eu am toate serverele instalate pe un PC cu Win. Am incercat sa instalez toate astea pe Mac da’ mi-am prins urechile. Deci, revenire: Toate de mai sus pe un PC cu Win.

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 11.10.05

Deci stau linistit. Windows nu stiu. grin

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 26.12.05

Ai setat in php.ini serverul de SMTP?

Daca nu, incearca:

SMTP=mail.drumuripoduri.ro (sau ce adresa are serverul de mail)
smtp_port=8000 //comentariu: default smtp_port este 25
sendmail_from = tu@adresa_ta.ro

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
cr0k0 - 30 Ianuarie 2007 05:30 PM

Ai setat in php.ini serverul de SMTP?

Daca nu, incearca:

SMTP=drumuripoduri.ro
smtp_port=8000 //comentariu: default smtp_port este 25
sendmail_from = tu@adresa_ta.ro

Deci! In php.ini am
SMTP=mail.drumuripoduri.ro
smtp_port=25 (asta este portul SMTP al serverului de mail, 8000 este portul pe care lucreaza interfata Web a serverului, interfata care face ce fasce si mail.yahoo.com sau gmail.com)
sendmail_from=stejarel.decujerep@drumuripoduri.ro

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

Incearca urmatorul script:

<?php
      mail(‘aici baga adresa ta’, ‘Test Mail’, ‘Acesta este un test’,‘From: tot adresa ta’);
?>

Si eu am avut probleme cu un server de SMTP. Era blocat de firewall. Verifica setarile firewall-ului.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti - Baba Novac
Macuser din: 10.05.06
Steji - 30 Ianuarie 2007 04:26 PM

Asta am citi si eu in documentatie, stai linistit. Problema este ca eu am toate serverele instalate pe un PC cu Win. Am incercat sa instalez toate astea pe Mac da’ mi-am prins urechile. Deci, revenire: Toate de mai sus pe un PC cu Win.

Mda… aici e problema dumneatale. WINBLOWZ-ul…. nu-ti va merge niciodata sa trimiti mailuri cu PHP din windowse. Pune-l (de test ) pe un linux cu php sau undeva pe un host si va merge din prima.
Vb din experienta. Am patit-o si eu.

Semnătură 

cool smirk  Generally a smart-ass!

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
equinoxe - 31 Ianuarie 2007 12:14 AM
Steji - 30 Ianuarie 2007 04:26 PM

Mda… aici e problema dumneatale. WINBLOWZ-ul…. nu-ti va merge niciodata sa trimiti mailuri cu PHP din windowse. Pune-l (de test ) pe un linux cu php sau undeva pe un host si va merge din prima.
Vb din experienta. Am patit-o si eu.

Da, da’ a meeeeers odataaaaaa hmmm

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
cr0k0 - 30 Ianuarie 2007 05:45 PM

Incearca urmatorul script:

<?php
      mail(‘aici baga adresa ta’, ‘Test Mail’, ‘Acesta este un test’,‘From: tot adresa ta’);
?>

Si eu am avut probleme cu un server de SMTP. Era blocat de firewall. Verifica setarile firewall-ului.

Incercat. Kanci

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

mda…. fii antena… ia matale un rahatel de mailserver de pe softpedia.com (free) si instaleaza-l pe ala. vei vedea ca prin minune cum problema se va rezolva

http://www.softpedia.com/get/Internet/Servers/E-mail-Servers/Majodio-Mail.shtml

PS. cum fac si eu sa ajung la tine pe FTP?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 07.01.07

Sau incearca altceva decat functia mail. Cauta pe pear.php.net functii de trimis mail-uri, care, pe langa faptul ca sunt configurabile, pot trimite si atasamente, imagini si alte nebunii de genul asta.

Recomand cu caldura http://pear.php.net/package/Mail

Eu am testat, merge super ok. Have fun wink Plus ca erorile sunt oarecum explicite. A, si inca ceva. Eu, pentru orice script fac, dau prima comanda error_reporting(E_ALL); It helps wink

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

daca citesti un pic mai bine, vei vedea ca pe windows NU merge de nici o culoare. Pentru ca functia mail()  - si oricare alta (gen PEAR) presupune existenta unui server de email. Care pe windows nu exista default iar pe linux/OSX DA (sendmail).

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 07.01.07

Daca te uiti la POST-ul lui Steji, zice ca la un moment dat chiar a mers. Oricum, Steji, nu sunt foarte sigur ca setarile sunt corecte. Am indicat clasa aceea Mail pentru ca ea stie sa dea erori mai detaliate. Sau poti folosi error_reporting(E_ALL).

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member

Mai poti incerca serverul SMTP din IIS. La servici asta folosim (deoarece cineva “sus-pus” este anti-linux si anti-mac). In php.ini am setat IP-ul, nu numele serverului.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 14.10.05

Scuze de offtopic, dar nu ar merge o sectiune de “Programare” pe site?
Tudor, se admite?

Poate “programare” nu e cel mai bun cuvant, dar acum nu imi vine in cap altul mai aproape de “programming”

Edit: am vazut un alt topic undeva care trata subiectul, scuze de deranj!

[ Modificat: 31 Ianuarie 2007 11:07 PM de knockout ]

1 din 2
1

‹‹ Setari bit torrent      . ››