Tocmai ce am primit data doubler-ul si m-am apucat sa il instalez. Am o problema. Nu pot sa scot un surub care este ascuns sub placa wi-fi. Cum as putea ajunge la el? Am desurubat suruburule de deasupra adr efectiv nu ajung la cel de dedesubt. Ce as putea face? Va multumesc!
[ Modificat: 08 Iulie 2013 04:54 PM de Administrator ]
Si alta problema care am intampinat-o azi. AM incercat sa mut azi homefolderul pe HD dar imi pierde toate setarile (de la wallpaper la mouse settings tot) si vreau sa stiu daca pot sa mut doar anumite foldere din home folder pe HD. Vreau sa mut doar folderele Documents, Music si Pictures. Se poate?
Dacă vrei să muți home-ul userului tău de pe SSD pe HDD trebuie să faci așa:
0) BACKUP COMPLET !
1) Creezi un user nou cu drepturi de admin. Să zicem că userul tău original se numea “sabin” și cel nou “admin”
2) Logout din userul tău și login ca userul Admin
3) Redenumești HDD_ul ca “sabin” - să se numească exact ca username-ul tău
4) (presupunând că HDD-ul “sabin” e gol și formatat Mac OS Extended Journaled , copiezi tot cu comanda în terminal: sudo ditto -X /Users/sabin /Volumes/sabin
5) Redenumesti vechiul home directory sabin ca sabin-old și faci un link catre cel aflat acum pe HDD: sudo mv /Users/sabin /Users/sabin-old sudo ln -s /Volumes/sabin /Users/sabin
6) (opțional dar recomadat) în System Preferences -> Users, ricgh click pe “sabin”, Advanced Options și modifici home directory din /Users/sabin in /Volumes/sabin
7) Logout din “admin” si login ca “sabin” - verifica ca merge totul ok pe noua locatie.
8) Sterge vechiul home aflat pe SSD: sudo rm -rf /Users/sabin-old (vezi să nu gresesti comanda asta căci poți șterge tot hdd-ul)
9) Gataaaa! Ai grijă să nu redenumeșt vre-odată HDD-ul altcumva. Păstrează contul “admin” pentru cazul în care ai probleme cu HDD-ul pe care se află home-ul.
Da, îți păstrează toate setările aflate în home directory-ul tău. Eu am mac-ul configurat așa de vre-un an și ceva fără probleme.
Dacă la pasul 7 observi că nu îți place ceva, poți reveni la situația anterioară instant, fără nici o problemă deoarece fostul home directory încă este pe HDD neatins.