Sunt interesat de o applicatie desteapta pentru iMac pentru a scana carte. Am un multifunctional vechi HP LaserJet M1522n. Puteti sa-mi spuneti ceva bun ce ma poate ajuta pentru a stabili dimensiunea paper si sa-mi aranjeze bine paginile (fata-verso) etc… Soft-ul multifunctionalului nu este deloc usor de folosit, trebuie sa ajustez fiecare pagina, si nu am solutie pentru a pune paginile fata-verso ale cartii sa mi le ordoneze corect.
Am taiat cotorul cartii, si am ramas cu paginile, le pun prin tava de alimentare si imi scaneaza toate paginile, dar pentru verso, nu stiu cum sa fac…
Sa inteleg ca imprimanta asta iti ia foile automat? Eu pentru inceput as face doua seturi de imagini unul cu fata si altul cu verso. Apoi cu niste batchuri in photoshop as cropui astfel incat sa ai doua imagini (presupunand ca scanul il faci la 2 pagini deodata). Apoi incepe munca manuala, iei fiecare imagine si o numerotezi dupa numarul paginii din carte. Daca ai o singura carte n-ar trebui sa fie bataie de cap, daca ai mai multe da, poate gasesti un soft specializat
PS: Din imagini poti sa faci pdf si cu Automator cred.
Am facut 2 seturi de imagini pentru fata si pentru verso. Imi ia fiecare pagina in parte, nu 2 pagini. Pentru ca am taiat cotorul, si mi-au ramas foile. Pun foile in tava si mi le scaneaza. Doar ca soft-ul nu e bun, imi face un auto-crop aiurea, chiar langa text si eu vreau sa-mi pastreze si margini, si trebuie sa fac manual fiecare pagina scanata inainte de a o salva, sa-i scriu dimensiunea… Cand salvez e bine. Ma intreaba formatul si aleg pdf, si salveaza toate paginile intr-un singur pdf. Ceea ce este bine.
As dori un soft specializat:
- sa pot seta mai bine dimensiunea paginii scanate, sau sa pot sa le modific pe toate deodata, sau sa pot sa aleg sa-mi pastreze o anume dimensiune pentru toate foile
- daca este posibil sa-mi salveze si in ordine “revers” cand scanez verso-ul paginii, sau o solutie ca sa pot integra si paginile verso in pdf-ul cu paginile fata…
asta cu autocrop e chiar dubios, eu aveam o multifunctionala canon acum multi ani si avea sa-mi setez eu dimensiunea paginii scanate. uite ce spune google, cica se poate si la hp:
“Finally, I found a solution which might help others, too. If you go to “Programms/HP/2320MFP/Scan” you are going to be asked what you want to do.
Choose “New customized task” instead of the tasks pre-installed and start. When you come to the point “Output Format”, do NOT choose the pre-installed A4-format but go to the customized section and enter the A4 - measures there (210mm/297mm). Click on the “send to printer as new task” and finish.
When you call the task on the machine, all output will then be in A4 format.
A strange behaviour of the programme, but it should work with all other fomats, too”
Eu pe Windows utilizam VueScan si eram incantat de aplicatie. Puteam sa setez un buton la scanner si cand apasam pe el facea scanare si salvare automata in PC cu setarile mele. Nu am lucrat cu el pe Mac dar merita sa il incerci. Un trial poti lua de aici.
Atasez o imagine, ca sa ma intelegi ce am nevoie.
Folosesc soft-ul de la HP, e bun. Singurul lucru care nu-mi convine este auto-crop, pentru ca taie exact langa text, nu lasa margini. As dori sa-i pot (pre)seta dimensiunea paginii. Si sa salveze automat (la 1000 pagini cat are cartea, nu pot seta manual pagina cu pagina…). Cum sa fac?
Multumesc.
Merge sa definesc suprafata si cu auto-crop si fara. In partea dreapta, la Crop, trec exact cat vreau sa fie, Apply, si salveaza la dimensiunea pe care am definit-o.
Fara auto-crop, modific pozitia cursorului, dar tot n-am rezolvat nimic. Modific pe verticala, si orizontala?
Problema este alta. E bine cu definirea exacta a suprafetei la Crop (in partea dreaptea). Dar nu pot lua fiecare pagina in parte… Cartea are peste 1000 de pagini. Si daca o sa mai vreau sa mai fac si alta carte…... Imi ia prea mult timp. Dac-as fi putut sa selectez toate paginile scanate, si sa le modific pe toate deodata, era foarte bine, dar nu pot selecta decat o singura pagina, si ii pun ce dimensiune vreau. De-asta am intrebat de un alt soft… care sa aiba ce are HP, dar sa rezolve problema crop-ului automat…