Care folosește Logic Pro X si e in domeniu? Am doua întrebări?
1. Suporta VST/Audio Units such as Kontakt, Nexus șamd?
2. Care din additional content din screen shot trebuie instal ate musai și care nu-s obliogatoriu de instalat și pot fi regăsite în alte librării sau Audio Units?
1. Hai, că nu e greu să te uiți pe site-ul dezvoltatorului de plug-in-uri și vezi dacă face versiune în format AudioUnits (ambele menționate de tine au, și cred că 99% din dezvoltatorii de plug-in-uri fac în format AU).
2. Programu’ în sine, fără content, e vreo 650 MB de pe Mac App Store. Conținutul se descarcă “pe categorii” atunci când ai nevoie de un element dintr-o categorie – după știința mea, dacă nu folosești pre-made loops de exemplu, (deci nu cauți după Apple Loops în browseru’ programului), nu ți le descarcă.
Ideea e să nu-mi incarc memoria cu chestii pe care nu le folosesc. Prefer sa adaug Audio Units precum cele mentionate mai sus,librarii de sunete externe samd. Jam Pack-urile spre exemplu sunt doar loop-uri? Iar daca nu mai folosesc ceva din categoria respectiva am posibilitatea de a șterge din /Library (manual măcar)? Cred că instalez progresiv ce am nevoie atunci când mă lovesc de ceva. Nu are rost să încarc aiurea 35 de gigi deodată. Voi ce-ati instalat din aditional content și e must-have?
Nice touch! Chestii ca Chord Trigger sunt bine venite. sunt încă câteva chestii cu care trebuie sa ma obisnuiesc. încă sunt în dubii daca sa instalez loopurile din aditional content, în special Jam Packs. plus ca mai sunt niște packuri de reverb care ocupa ceva gigi si încerc sa îmi dau seama cu ce îmi pot fi de folos. Voi ce părere aveți de Logic? Plus: any tips & tricks?
Ahh nu-mi place ca Trebuie sa merg intr-un meniu ca sa debifez metronomul. Era mai ok un buton la vedere, ori nu-l vad eu.
hai să nu exagerăm. Pro Tools, Reason, Cubase și.. Logic îs miezul
acum fiecare după..preferințe
Trust me, pentru productii muzicale, si aici ma refer la muzica electronica in special, Ableton e mai miez
Fara să o iei personal, evident nu am intentia să te jignesc dar eu zic ca e “miez” pentru autistii care habar n-au ce’i aia notatie muzicala
Nu am luat’o personal, dar daca stai sa te gandesti, toate softurile de genul acesta, practic fac acelasi lucru. Pentru mine sincer, care fac muzica electronica, a fost mult mai usor de invatat decat restul. Si da, le’am incercat pe toate. In ultimii ani, tot mai multi producatori, au optat pentru ableton, asta pentru ca, e mai productiv, are un design superb, sunet mai dinamic si mai clar.