Verificare Macbook retina
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 03.08.12

As dori sa achizitionez un macbook retina, calculator care sa il folosesc o buna bucata de vreme de acum inainte.
Am gasit o oferta cu un retina early 2013 configuratia de baza, ecran samsung 87 cicluri insa fara cutie. Cum as putea sa verific serialul acestui laptop sa fiu sigur ca e ok si nu e furat. Ms pot lasa si serialul pe Pm daca ma poate ajuta cineva. Multumesc

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Introdu serial number-l aici:

https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do

Dacă apare că e invalid sau neactivat, este furat dintr-un magazin Apple.

Caută serial number-ul și pe Google - dacă a fost furat de la cineva, o apare pe vre-un forum.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 

Observi ca nu merge sa verifici momentan serialul pe apple sunt in reparatii cica😄
O sa verific cand devine disponibil pe site-ul apple. Oricum acolo poate fi ok ca status insa sa tot sa fie furat. Cred ca o sa le adresez o intrebare si celor de la noumax sa fiu sigur, mai ales ca as dori sa pot prelungi garantia cu un apple care.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 23.05.12
Doctor13 - 21 Iulie 2013 12:26 PM

Observi ca nu merge sa verifici momentan serialul pe apple sunt in reparatii cica😄
O sa verific cand devine disponibil pe site-ul apple. Oricum acolo poate fi ok ca status insa sa tot sa fie furat. Cred ca o sa le adresez o intrebare si celor de la noumax sa fiu sigur, mai ales ca as dori sa pot prelungi garantia cu un apple care.

Eu cand am probleme sau nedumeriri, trimit un email la Noumax cu SN-ul pentru verificare. Ii rog frumos sa il verifice daca e furat sau nu.
Incearca, poate sunt draguti sa te ajute.
Din pacate retina-ul vechi l-am dat, mi-am luat 2013 acum pentru ca vroiam un upgrade de ssd.

Semnătură 

*am multe device-uri Apple si nu simt nevoia sa le expun aici*

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 

Am inteles le voi trimite un mail cel mai sigur. Ce as indrazni sa te intreb ai sesizat diferente intre generatia 2012 retina care l-ai dat si cel 2013 care il ai? Adica e indicat sa merg pe ceva 2013 chiar daca are 86 cicluri sau sa caut in continuare poate gasesc 2012 mai nou ma gandesc. Multumesc anticipat.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 23.05.12
Doctor13 - 21 Iulie 2013 04:45 PM

Am inteles le voi trimite un mail cel mai sigur. Ce as indrazni sa te intreb ai sesizat diferente intre generatia 2012 retina care l-ai dat si cel 2013 care il ai? Adica e indicat sa merg pe ceva 2013 chiar daca are 86 cicluri sau sa caut in continuare poate gasesc 2012 mai nou ma gandesc. Multumesc anticipat.

Diferente notabile nu sunt. In plus, cele noi nu vin cu panel Samsung, tot LG, totusi problemele de ghosting si image retention au disparut.
SSD-urile am inteles ca sunt de la SanDisk, deci nu sunt nici astea Samsung ca in versiunile anterioare.
Desi nu am probleme cu viteza la SSD, cred ca vechile SSD-uri (care cred ca erau 830 ca model sau 840, ma pot insela), read-ul era mai mare.

SSD-urile de la Sandisk au un controller nou, e de la Marvell. A se observa 88SS9174-BLD2, la fel ca ssd-urile Intel 510 / C400 / M4 / OCZ Vertex 4.
Din cate observ este putin mai bun la viteze decat Samsung 840, http://www.harddrivebenchmark.net/hdd.php?hdd=APPLE+SSD+SD256E deci nu dai banii pe ceva prost.
Totusi am inteles ca au probleme aceste modele de ssd, sar fan-urile in prostie—> https://discussions.apple.com/thread/4735947?start=135&tstart=0

Overall e ok.

Semnătură 

*am multe device-uri Apple si nu simt nevoia sa le expun aici*