Suntem in UE, putem sa cumparam cu un simplu card Visa Electron?
Astia de la Bancpost spun pe site-ul lor ca da. N-am incercat inca.
Ati cumparat, e posibil, stiti mai mult?
Cu card BCR și Bancpost pe lei am cumpărat soft și înainte de 1 ianuarie 2007 și a mers. Nu toate cardurile pe lei merg, trebuie întrebat la banca respectivă unde, adesea, habar n-au care merg nici fetele alea nefericite, probabil angajate pe pile sau pe alte criterii erotico-bulănoase. Cel mai simplu, cînd cere nr cardului începi să scrii acolo, dacă merge, merge, dacă nu, o iei pe a soției, cum am făcut și eu prin octombrie, a mea nu mergea, a ei a mers. Issued by BCR, a mea era issued by BRD.
Am reușit săptămâna trecută să-mi plătesc factura Orange pe net pentru prima dată, a durat 4 zile până au înregistrat tranzacția, dar s-a întâmplat! E o chestie, nu?
Cardurile Visa Electron si Maestro NU merg la tranzactii online externe. Dacă nu mă înșel, pe ele scrie clar: Valid only in Romania. Pentru plăți externe aveți nevoie de carduri VISA sau MasterCard, cu număr embosat și cu eticheta aia argintie strălucitoare.
Mie mi-a zis la banca (Tiriac) ca merge pe net Visa Electron, daca imi dau eu acordul. Nu am incercat, ca folosesc pentru net un card special (Visa Virtual) pentru asta, pe care il alimentez doar cand am nevoie.
Mie mi-a zis la banca (Tiriac) ca merge pe net Visa Electron, daca imi dau eu acordul. Nu am incercat, ca folosesc pentru net un card special (Visa Virtual) pentru asta, pe care il alimentez doar cand am nevoie.
ai fi uimit ce putere are Maestro in unele tari din UE, cum ar fi Austria. Am card de la Raiffeisen - Visa. Ma crezi ca nu am putut nici macar scoate bani de la bancomatele bancii lor? Sau unde voiam sa platesc - ohne Maestro, kein Visa bitte. Asa ca…Visa e sistemul American, iar europenii au Maestro
oricum, unele lucruri nu au valoare. pentru toate celelalte exista mastercard.
Cu card BCR și Bancpost pe lei am cumpărat soft și înainte de 1 ianuarie 2007 și a mers. Nu toate cardurile pe lei merg, trebuie întrebat la banca respectivă unde, adesea, habar n-au care merg nici fetele alea nefericite, probabil angajate pe pile sau pe alte criterii erotico-bulănoase. Cel mai simplu, cînd cere nr cardului începi să scrii acolo, dacă merge, merge, dacă nu, o iei pe a soției, cum am făcut și eu prin octombrie, a mea nu mergea, a ei a mers. Issued by BCR, a mea era issued by BRD.
card-urile VISA de la BRD nu au implementata nu stiu ce optiune de securitate, asa ca nu vor merge (nu inca). Singurele care merg sun Maestro (RON) sau Mastercard (EUR). Din pacate…
După câte pricep din răspunsul primit de la Bancpost, trebuie să-mi fac card Taifun pentru incursiunea în Germania.
Comisioanele la Millenium și Taifun atașate…
eu am de la raiffeisen un card de credit mastercard ... pana acuma am cumparat cu el din SUA, Europa si Rusia ... merge fara probleme ....
pana acum, nu am avut nici un fel de probleme cu el ... iar cand am vrut sa scot bani de pe el din alta tara de la bancomat, nu am avut nici o problema ... cardul se alimenteaza cu lei si iti face tranzactie in moneda tarii respective fara nici o problema ...
ah, sa nu uit ... tot cu cardul asta mi-am facut si cont pe ebay ... si nu au zis nimica aia ... mi-au acceptat cardul fara probleme ...