mini cd/dvd rw firewire fără alimentator
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

O colegă mi‑a adus un cd/dvd rw cu conexiune firewire, fără alimentator. Scula era superbă, o cutiuță neagră pe care nu scria nimic, citea/ardea cd, nu citea/nu ardea dvd, deci era parțial bușită (cu ocazia asta am aflat că o asemenea unitate optică poate citi/scrie cd, nu însă și dvd, deci se poate strica 50%).
Q: unde se găsesc asemenea ghidușii tehnice? Cutiuța venea din Franța, n‑am apucat să văd ce și cum. Pe aici nu vinde nimeni așa ceva? Și cam la ce preț?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Cattus Thraex - 11 Decembrie 2005 12:54 PM

O colegă mi‑a adus un cd/dvd rw cu conexiune firewire, fără alimentator. Scula era superbă, o cutiuță neagră pe care nu scria nimic, citea/ardea cd, nu citea/nu ardea dvd, deci era parțial bușită (cu ocazia asta am aflat că o asemenea unitate optică poate citi/scrie cd, nu însă și dvd, deci se poate strica 50%).
Q: unde se găsesc asemenea ghidușii tehnice? Cutiuța venea din Franța, n‑am apucat să văd ce și cum. Pe aici nu vinde nimeni așa ceva? Și cam la ce preț?

Ah, duminica e o zi bună de internet. Le‑am găsit la

http://www.twister.ro/page.jsp?x&label=products&lang=ro&s_type=AEE&s_supp=

Philips, Asus și Lite On. Nu e clar acolo dacă au alimentator sau nu (mă refer la cele „slim”). Lite On și Philips au chiar prețuri deosebit de tentante. A avut cineva vreo experiență pozitivă / negativă cu ele? Care sînt fără alimentare din rețea, ci doar din usb/fw? tot ce înseamnă „slim” înseamnă că se alimentează din mufa sub/fw? Mulțumesc cu anticipațiune…

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

De obicei slim inseamna toate drive-urile care au marimea ca “de laptop” si nu 5.25” ca “de pc”.
Uita-te daca zic cu ce vin in cutie. Daca zice si de alimentator ... smile

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
psergiu - 11 Decembrie 2005 03:05 PM

De obicei slim inseamna toate drive-urile care au marimea ca “de laptop” si nu 5.25” ca “de pc”.
Uita-te daca zic cu ce vin in cutie. Daca zice si de alimentator ... smile

tocmai asta mă enervează, că LA NICI UNUL nu scrie nimic despre modul de alimentare, aruncă un ochi și vezi dacă descoperi așa ceva, iar unele nici nu au poză și detalii. păi ăsta e un detaliu esențial, ar trebui scris primul!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Se pare ca ASUSurile au DC in.
Se pare ca si [url=http://www.consumer.philips.com/consumer/catalog/catalog.jsp?fhquery=fh_secondid=spd4000cc_05_gb_consumer&fh;_location=//consumer/en_GB/categories<catalog_gb_consumer/categories<monitors_pc_peripherals_gr_gb_consumer/categories<pc_storage_ca_gb_consumer/categories

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
huk - 11 Decembrie 2005 04:13 PM

Se pare ca ASUSurile au DC in.
Se pare ca si [url=http://www.consumer.philips.com/consumer/catalog/catalog.jsp?fhquery=fh_secondid=spd4000cc_05_gb_consumer&fh;_location=//consumer/en_GB/categories<catalog_gb_consumer/categories<monitors_pc_peripherals_gr_gb_consumer/categories<pc_storage_ca_gb_consumer/categories

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Cattus Thraex - 11 Decembrie 2005 04:33 PM

Huk‑ule, nu, acel Asus la care faci referință nu e slim, slim este AUSDRW0804PDG, dar tot nu mi‑e clar dacă are adaptor AC/DC sau merge direct din mufa usb/fw

Da, modelul cerut nu a iesit nici macar cu google. Singurul model in vanzare la ASUS nu era slim. De asta am spus “se pare”. Mai caut…

EDIT: Daca nici pe site-ul producatorului la sectiunea specificatii electrice nu e completat… hmmm… e un mister…

LATER EDIT:

Power Requirements

DC +5V ± 5%, DC +12V ± 10%

ar sugera ca accepta alimentare si din USB. Nu-ti ramane decat sa dai telefon luni sau sa lasi un mesaj pe robot azi. (nu au program)

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: IS
Macuser din: 13.10.05

Am eu un alimentator. De la un hilips - CDRW extern…(vezi sectiunea vanzari) Scoate 12VDC 3A. E micutz cu tot cu cablu de alimentare - si superoriginal… LOL. Fireste nu pot sa las jucarica mea fara el… Dar s-ar putea sa-ti convina sa-l iei de la mine cu tot cu CD-RW extern, decat din magazin fara nimic altceva… (fireste daca se potriveste)

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
o_mores - 12 Decembrie 2005 12:27 AM

Am eu un alimentator. [...])

Nu am nevoie de alimentator, întrebarea mea era alta: dacă cineva știe unde se poate găsi un cd/dvd rw extern pe usb și/sau fw slim case, fără alimentator, așa cum am văzut la colega mea. Era identificat ca Pioneer și avea o singură mufă fw, asta era tot ce avea cutia aia, doar că dădea erori pe dvd burning, altfel era ok. Din cele 3 tipuri identificate pe twister.ro (Lite On, Phillips și Asus) care D‑zeu e fără alimentator? Nu scrie la nici unul ce și cum. Dacă înțeleg bine, la asemenea ghidușii, dacă scrie „portable” înseamnă că are alimentator, iar dacă scrie „slim” e fără alimentator? Sau la noi nu vinde nimeni așa ceva?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Chiar acum am găsit măcar un asemenea tip, clar specificvat în datele tehnice: LaCie Slim

http://www.lacie.com/products/product.htm?pid=10186 la 189 usd + toast 6 inclus
http://www.lacie.com/products/product.htm?pid=10495 la 179 usd (aici nu e clar dacă are sau power din mufa usb), dar parece același de mai sus, fără toast

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Cattus Thraex - 12 Decembrie 2005 03:20 AM

Chiar acum am găsit măcar un asemenea tip, clar specificvat în datele tehnice: LaCie Slim

http://www.lacie.com/products/product.htm?pid=10186 la 189 usd + toast 6 inclus
http://www.lacie.com/products/product.htm?pid=10495 la 179 usd (aici nu e clar dacă are sau power din mufa usb), dar parece același de mai sus, fără toast

Gata, m‑am lămurit:
1. Există, desigur, asemenea SD externe CU ALIMENTARE DIN PORTUL USB/FW.
2. Nu știu ce se livrează pe piața locală, dar LaCie oferă un exemplu clar. Eu am ținut în mînă un Pioneer, dar nu știu dacă totul original sau era o carcasă oarecare cu Pioneer SD înăuntru, oricum era superbă: compactă, intra în buzunar, avea doar o mufă FW, dădea erori la DVD burning, dar asta e altă poveste, se stricase 50 % (mergea cu cd burning).
3. Chiar mari companii nu prezintă clar un asemenea detaliu, care mie mi se pare esențial; numita companie LaCie, pentru care tot respectul (am un floppy extern de‑al lor care refuză să se strice de 7 ani, cred), specifică în mod clar detaliul „bus‑powered” doar pentru modelul cu Toast inclus, deși pozele arată că și celelalte 2 tipuri ar fi la fel. Vă asigur de faptul că prețul de 180 usd (în SUA) pt numitul Lacie dvd burner extern bus‑powered este excelent: încape efectiv într‑un buzunar și este o bijuterie Porsche design.

Îmi vin toate astea în minte citind criticile privind datele oferite pe site‑ul appleromania. Păi nu sunt deloc mai rele detaliile decît la mari companii, precum LaCie. Faptul că avem nemulțumirle noastre sau că băieții ăia le‑ar putea îmbunătăți este altă poveste. Neavînd ce face mare lucru duminica asta, am pierdut ore să aflu care companii din lume își prezintă clar un produs numit dvd burner extern usb/fw bus‑powered. Aflați că doar LaCie oferă ceva cît de cît clar, dar nu sînt chiar sigur că doar un produs din 3 similare ar fi așa. În mod cu totul ciudat, nici ei nu consideră important detaliul bus‑powered sau alimentat cu adaptor?
Altfel, dacă sînteți mobili sau chiar dacă aveți nevoie doar acasă, vă recomand călduros o asemenea „jucărie” absolut superbă. Nu, eu nu am nevoie de așa ceva, PB are SD inside, dar – pentru rapiditate + mobilitate – mai că mi‑aș lua. Nu știu încă la ce preț se vinde / s‑ar vinde în România așa ceva, dar le sugerez celor de la TM să încerce o asemenea ofertă. Pentru posesorii de minimac-uri sau de IB/PB fără SD este ceva excelent.

Semnătură