Salut , am si eu un apple powerbook g4 de 15” fara sistem de operare…masinaria a fost luata de la cineva fara hdd , i-am pus eu un hdd si acum nu stiu cum ii pot pune os-ul.
Ma puteti indruma putin? Niste linkuri ar fi de mare folos de unde as putea descarca sistemul potrivit pt acesta , ma refer la tiger ,leopard etc.
Nu stiu exact specificatiile , dar le voi spune mai tarziu cand ajung acasa pentru a verifica , pana atunci daca puteti sa ma ajutati cu informatii in mare ar fi perfect.
Numai bine.
Imi cer scuze daca nu am incadrat threadul in categoria potrivita!
Cauta sa-i pui maximul de RAM posibil, o sa-i placa de tine.
Eu nu cred ca se mai comercializeaza sistemele vechi Mac OS X. Oare pot fi considerate abandonware?
Oricum, iti trmit pe PM de une poti gasi ceva, il arzi pe un DVD butabil (!) si-i dai bataie.
Am facut ce am facut , s-a terminat instalarea dar acum imi apare un Y de culoare galbena pe ecran care se plimba de cateva ori apoi se opreste pe mijloc, nu ajunge in sistemul de operare.
Ce e de facut acum?
Asta inseamna ca a intrat in FireWire Target Disk Mode (ala e simbolul FireWire), ceea ce se invoca prin apasarea tastei T la butare. Zice un nene aici ca sa verifici daca nu e blocata tasta T.
Vezi ca avem si un Ghid Macuser, sigur ti-ar fi util.
Am rezolvat nu mai apare aia , acum intra in sistemul de operare pana imi apare mesajul welcome in mai multe limbi apoi se blocheaza.
Modelul e cel cu procesor 1.27 , 512 mb ram , 64 mb placa video.
Interesant. Nu poate fi din RAM, mai ales daca sunetul se aude in continuare.
Nu ca ar avea legatura cu acest simptom, doar ca fapt divers intreb: ce sistem ai instalat?
Instalarea uni sistem solicita mult hardul si poate sa scoata la iveala defecte care altfel trec neobservate. Mai verifica-l o data, cu Dick Utility de pe DVD.